• Leksi

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    lanovia 08 skrev 2011-08-18 20:31:06 följande:
    Leksi hur går eran inskolning?
    Kan du inte gå dit någon dag om du vill se hur det är där? Byta med maken eller vara med om några veckor för att kolla läget.
    Hej Lanovia!

    Har glömt att svara på detta. Jo, jag ska faktiskt vara ledig nu torsdag-fredag och kolla in förskolan. Eftersom det är jag som ska lämna på mornarna sedan är det kanske bra om vi över lite på det också.
    Fy vad jag önskar att det här redan var gjort!
  • Leksi

    Tack tack för bra recepttips på sistone förresten! I lördags gjorde jag Ninnis dumlekladdkaka (som jag dock måste grädda lite längre nästa gång) och igår gjorde jag Blommis fyllda kycklingfiléer (som fick högsta betyg av maken!). Slurp! Tungan ute

  • Leksi
    Heloise skrev 2011-08-21 16:10:13 följande:
    Nej det är inte så att ajg får ens chansen utan alla ringer/messar när de redan är på väg, helst när de är i Valbo 15 min härifrån

    Fast visst det var ju jättetrevligt när alla sitter men jag är het slut efter att ha lagat mat och servat alla. Vill mest lägga mig i badet och sova haha.
    Shit vad jobbigt! Förvånad Är ändå imponerad av att du lyckades knåpa ihop allt med så kort varsel.
    Gud jag skulle bli galen om vi skulle få så många gäster på mat helt oförhappandes. Jag är verkligen ospontan när det gäller sånt. Jag har redan ångest för vad vi ska bjuda på på lördag när ett kompispar med två barn kommer på besök.
  • Leksi
    lanovia 08 skrev 2011-08-22 11:12:14 följande:

    Leksi, bra att du också får kollat in förskolan. förstår din känsla. Lämna bort sitt barn är inte lätt, men jag tycker att det går mycket lättare redan nu.
    Även om det är olika dagar, idag hade jag lite svårare, saknar henne mycket. Men det är ju bara några timmar innan jag får hem henne igen. Och då är det full fart.


    Åh vad duktig hon är lilla E! Då sover hon redan på förskolan?
  • Leksi
    passionsblomman skrev 2011-08-17 15:13:45 följande:
    Annars är det gott att skära ett snitt i kycklingfilé, peta i lite ihopmosat pesto och fetaostgojs, linda om bacon eller lufttorkad skinka och bara köra på 200 i 20 minuter. Till det, pastasallad, gärna med soltorkade tomater och lite peso tex. Skär upp filéerna innan servering och lägg på ett stort fat. (De flesta trycker inte i sig en hel var.) Servera även här ihop med den där stora goda salladen.
    Supergott!!!
  • Leksi
    lanovia 08 skrev 2011-08-22 11:26:14 följande:
    Ja det gör hon. Första dagen trodde jag ALDRIG att hon skulle kunna somna där. Jag försökte få henne att lugna sig på madrassen men det var upp o ner och fram o tillbaka. Andra dagen kom maken glatt hem o talade om att hon minsann somnat efter 15 min. Och sen dess har hon sovit alla dagar. *peppar peppar*
    Vad skönt att det gått så smidigt! Hoppas det håller i sig!

    Har fått jättepositiva rapporter från maken idag! A har sovit på förskolan! Det trodde jag aldrig!! Så jag är superglad och lättad. Visserligen vaknade han 5.15 imorse så han var nog väldigt trött...

    Hos oss sover de utomhus i sin egen vagn så det är nog lättare att vänja sig vid än att sova på madrass bredvid alla andra barn. Och idag var det maken som la ner honom i vagnen så vi får se hur det går imorgon när personalen ska göra det... Ska också bli spännande att höra hur länge han sov.
  • Leksi
    ingenjörsbruden skrev 2011-08-22 11:29:14 följande:
    Det kommer att gå strålande.....tänk positivt om att lämna så sprider du positivt kring dig!
    Jag bävade också....men det hade jag inte behövt göra eg....när barnet väl fattar vad man gör på dagis, busar, leker o har väldigt skoj, så är det inga som helst problem att lämna.
    Men visst svider det i ens hjärta......Men jag vet du fixar det! Solig
    Tack snälla för pepp!
    Jag behöver verkligen tänka på att vara positiv inför A, det är svårt. Fast jag tror ju dagis kommer bli jättebra för honom. Massor av nytt att leka med och roliga aktiviteter på ett helt annat sätt än vi drar igång hemma. Så bank, bank in i huvudet "det här är bra, det här är roligt" *mumlar positivt mantra*
  • Leksi

    Välkommen hem Fru Bygg! Kul att ha dig tillbaka!

    Måste vara skönt att ha sommarstugan klar nu. Är ni nöjda med resultatet?

    Inte långt alls kvar för dig nu! Förvånad Skrattande När är det du har BF? Snart dags att du börjar kika in varje dag och lämna status... Flört  Känns allt ok och förberett inför förlossningen?

  • Leksi
    lanovia 08 skrev 2011-08-22 11:35:51 följande:
    Leksi hur mår du nu förtiden? Hur har du och maken det? Vill minnas att ni hade det lite jobbigt ett tag?
    Det är verkligen upp och ned. Jag har inga marginaler känns det som. För det mesta går det bra men tunga dagar när det går emot på jobbet och jag sen kommer hem till en kinkig unge, vill jag bara lägga mig och gråta i en hög på golvet (och gör det också ibland). Det behövs mycket mindre nu än förut (före barn) för att allt ska rämna liksom. Men så är dagen efter bättre och så lunkar det på...
    Det känns bra med maken just nu så det är skönt.
  • Leksi

    Jomen hejsan, fyra dagar på dagis och magsjukan är här! Kräks Än så länge är lilleman frisk men maken har spytt hela kvällen och jag mår illa och har precis returnerat middagen. Jag som aldrig brukar bli magsjuk! BLÄ!!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård