• Leksi

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    ingenjörsbruden skrev 2011-09-20 13:29:47 följande:
    Fixat! Nu ska du kunna se!
    Men WOW!!! Vilka rabatter!! Vilka stensättningar!! Gud så himla snyggt!! *vill ha vill ha vill ha* Kan inte du komma hem till oss och fixa till vår framsida lite?!
  • Leksi
    Norrskensflamman skrev 2011-09-20 14:11:53 följande:
    Villemoa: Visst är du ju "ledig" om dagarna?
    Och bor i El Stockholmo?
    Jag är i krokarna 26-28/9. Ska kolla av hur min kusin (som jag ska hälsa på) jobbar. Om det blir lucka i programmet så kanske....Minitrådträff Om kan, vill och har lust!
    Hm... kom just på... dagis är stängt på måndag 26/9... har visserligen glömt att säga det till chefen men jag kan ju inte ta med mig A till jobbet... så rent teoretiskt  borde jag också kunna haka på...



  • Leksi

    Ja då har man vabbat för första gången då, med all säkerhet inte för sista
    Nej usch vilket dygn det har varit. A har varit snorig och småhostig mån-tis men ändå pigg och feberfri så han har fått gå på dagis. Men sen vaknade han igårkväll och var superledsen och bara hostade. Sov från midnatt till 3 ungefär, resten av natten var det bara hostande och rossel i lungorna. Tycker så himla synd om honom. Fick tid på vårdcentralen 9.20. Trodde de bara skulle säga att det var en virusförkylning men jag ville ändå att de skulle lyssna på hans andning eftersom det verkar bli så varje gång han är förkyld. Det var en jättebra läkare och han ställde diagnosen krupp! Fick en ny medicin som dessutom skulle göra A trött för "det bästa sättet att bli frisk är ju att vila". Låter väldigt bra för två stapplande, övertrötta föräldrar också... Till skillnad mot ventolinet som vi fick i vintras som gjorde A till en bumbibjörn på speed. Fast när vi tvingat i honom första dosen före läggdags kom allt i retur tillsammans med middagen. Kändes ju totalt meningslöst. Och det är verkligen inte lätt att få i honom flytande medicin så usch... Fick dock i honom en ny dos vid 20.30 och nu verkar han sova lugnt. Borde verkligen gå att lägga mig nu så jag hinner få de timmar som bjuds.

  • Leksi

    Jahopp, och där vaknade han.

    Håller tummarna för såld villavagn Blommis!!

    Och byt jobb för 17 Solde! Vilken chef! Förvånad Hon har inte riktigt förstått vad som är hennes jobb va?

    Åh vad ni står i Lanovia!

    Kram & godnatt!

  • Leksi
    lanovia 08 skrev 2011-09-22 18:07:50 följande:
    Det värsta med att jag har ont idag är inte att jag har ont. Det är att jag känner mig så jäkla värdelös. Maken skulle varit iväg på träning idag. Det är itne ofta han får tränat nu förtiden så jag tyckte verkligen han skulle få komma iväg. Men eftersom jag itne lyckats laga mat och inte orkat gå tillräckligt med hunden så fick han ta tag i båda grejerna nu och finns inte en chans för honom att hinna till träning. För honom är det lugnt och han ser det som självklart. Orkar inte jag så får han göra det, jag bär vårat barn som han säger.
    Men jag känner att jag suger fett!
    Lyssna nu på din make Lanovia!! Du bär på ert gemensamma barn och gör massor av uppoffringar varje dag.
    DU ÄR INTE VÄRDELÖS!! Du är ju fantastisk! Massor av styrkekramar till dig!
  • Leksi

    Fru Bygg, vilken underbar förlossning!! Grattis igen! {#emotions_dlg.flower}
    Tack för att du tog dig tid och skriva för oss.

    Ja det är svårt med namn! Har ni några förslag som ni väljer bland eller står ni helt blanka?

  • Leksi
    Ninnnis skrev 2011-09-22 16:04:31 följande:
    På det stora hela tycker jag att han blir lättare och lättare att ta hand om. Han är piggare och gladare och jag är nog mer trygg i mammarollen också. 
    Härligt!

    Hoppas allt går bra imorgon när ni ska på konsert!

    Vi ska också ha barnvakt för första gången på kvällstid på lördag då vi ska fira svärmors 65-års dag. Det ska bli väldigt spännande att se hur det går...
  • Leksi

    Tack för alla krya på-hälsningar till A. Han är mycket bättre nu.

  • Leksi

    Nu är det som i gamla goda tider, massor av härligt Ingis-spam med massor av på fredagseftermiddagen...

    Fru Bygg, nu vet du att lillan inte ska heta Gina i alla fall... hehe...

  • Leksi
    Daa skrev 2011-09-23 14:12:49 följande:

    Egentligen ska jag väl inte det... Men det har pratats så mycket om dagsömnen på sistone, både här i tråden och IRL, bland Duktiga Mammor i byn. Jag frågade en av dem hur man gör för att styra upp sömnen om de inte verkar behöva sova mer och hon svarade tvärsäkert att det behöver de. Sedan tittade hon på klockan och konstaterade att hennes barn skulle sova tjugo minuter till (efter att ha sovit två timmar).


    Alltså undrar jag vad jag har missat. Med min livslånga ovana att jämföra mig med andra och alltid, alltid förlora på jämförelsen kan jag inte tro att mina instinkter är riktiga (dvs att mina barn får nog med sömn trots allt eftersom de oftast är pigga, nyfikna och ganska glada och att jag märker när det har blivit för lite).


    Åh vad jag känner igen mig i det du skriver!! Det är precis så jag kände det från A var ca 4-5 månader och började får svårt att somna på dagtid. Hur många gånger har jag inte undrat vad jag gjorde för fel? Nu har jag glömt hur länge det varade, men det var under bra många månader som jag ägnade 2-3h per dag åt att få A att sova. Det tog minst en halvtimme varje gång och sedan sov han 25-30 min... Då sov han tre tupplurar per dag och sedan kvällsnattning därtill som ofta tog en timme eller mer.

    Egentligen blev dagsovandet ett "icke-problem" först i somras när han gick från att sova 2 ggr/dag till 1. Då är han så trött att han oftast somnar på 5 min och sover 1½-2 timmar, ibland mer.

    Vad hade den där Duktiga Mamman för råd då? Jag förstår faktiskt inte hur man får ett barn att sova längre...? Jag tror barn är olika helt enkelt och om parvlarna är pigga & glada verkar de ju få precis den sömn de behöver.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård