• Leksi

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Daa, hoppas att antideppressiva is da shit.

    Tack för kramen och kram tillbaks! (Tur att det inte är IRL nu så slipper du få magbasellusken.)

  • Leksi

    Uää fy för magsjuka! Men nu har det vänt tack och lov. Jag kräktes bara en gång igårkväll men maken spydde hela natten stackarn så han har varit som en urvriden disktrasa idag. Jag har varit yr men ändå fått i mig lite yoghurt och gröt. Jobbigt att ta hand om A bara som tyckte det var skittråkigt att vara hemma hela dagen med en mamma som inte orkade hitta på något (och en pappa som låg till sängs med vätskeersättning och coca-cola). Synd att han inte var inskolad på dagis än, det hade varit guld att lämna in honom några timmar där idag! Men imorgon blir det A och jag som går dit så får maken krya på sig en dag till. Ska bli spännande!

  • Leksi
    Ninnnis skrev 2011-08-23 20:16:13 följande:
    Vad mysigt det låter! Jag tänkte också söka mig till öppna förskolan så småningom. Vid vilken ålder börjar man gå dit?

    Jag har anmält oss till babysim idag, det börjar i oktober  
    Jag kan verkligen rekommendera öppnis! Det har vi gått på jättemycket och även om de små smittas av en och annan bacill emellanåt är det klart värt det. Barnen har jättekul och föräldern får träffa andra med barn i samma ålder och prata lite. Vi började gå när A var 3½ månad men man kan ju börja mycket tidigare än så också om man vill. Men det är ju först då som barnen kanske har något utbyte av det.

    Babysim var också kul men lite meckigt tyckte jag (med alla duschbestyr & tajming av mat- och sovtider för typ 20 min i bassängen).
  • Leksi
    Daa skrev 2011-08-24 15:56:35 följande:

     


    Nu kom Axel med gåstolen och ställde sig alldeles bredvid mig. han har just avfyrat charmblicken, så jag bara måste lyfta upp honom och kramas. *hjärtar*


    Åh men sötnosen! ♥
  • Leksi

    Tänker på Flamman och undrar hur det går på dejten ikväll... Hoppas du har det kul och trevligt med den hemlige! Är det brandmannen?!

  • Leksi
    passionsblomman skrev 2011-08-23 22:30:19 följande:
    Leksi, jag tycker inte att ni ska gå imorgon!
    Är det något man inte vill sprida vidare så är det magsjuka. 48 timmar efter sista kräkning brukar vara tumregeln, och ni vet inte än hur det är med A. Jag skulle tveklöst hålla honom hemma tills 48 timmar efter senaste kräkning i familjen. Du riskerar att göra dig riktigt impopulär på dagis ifall du tar dit honom. Prata med dem först åtminstone.

    Säger jag, och passar på att skicka allt medlidande förövrigt. Magsjuka suger bokstavligen musten ur en. Usch!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Åh, jag hann ju inte läsa det där igår så vi har varit på dagis idag och ooohh, vad jag fick dåligt samvete nu... Men det var liksom så självklart, och be mig inte förklara varför, att magsjukan berodde på något vi ätit. Nu håller jag verkligen tummarna för att A fortsätter vara frisk och att vi inte smittat ner halva dagis, ooh fy hemska tanke.

    Inskolningen gick i alla fall bra idag! Det var ju första gången jag var med så det var trevligt att få prata mer med fröknarna och se hur det går till om dagarna. Allt kändes bra förutom att de har rutschkanor med trappor både inne och ute. A kan absolut inte gå nerför trappor än (själv alltså) och hur ska de hinna med att se alla små? De är ju väldigt snabba liksom och A älskar att klättra. Är jag hönsmamma nu? Det är väl därför de lär sig så mycket på dagis förmodligen för att de får prova sina vingar mer än med föräldrarna som vaktar dem hela tiden haha...

    Hursomhelst fick jag lämna honom ensam 1h idag och han hade varit ganska tyst och avvaktande och bara lite ledsen, men satt och lekte när jag kom så det kändes ändå lovande. Det är några som har det betydligt värre där barnen bara gråter så fort föräldern är borta en kort stund och vägrar sova t.ex.
  • Leksi

    Åh jag känner igen mig i det där till 100% Ninnis. Det ÄR jättejobbigt när de är så där klängiga och man aldrig får sova ordentligt. Vad härligt att Blommis bjöd upp till dans!

    Så det tände inte till med brandmannen Flamman? Förlåt ordvitsen... kunde inte låta bli Flört Men det är ju bra att du sagt till honom som det är, bättre att vara rak och ärlig än att spela med bara för att hålla dörrarna öppna. Fortsätt chatta med den där musikern istället
    Usch för hemvändande exman som bara sätter käppar i hjulet! Varför varför varför vill han inte skiljas på ett schysst sätt och göra allt för att underlätta för barnen?!?

  • Leksi
    passionsblomman skrev 2011-08-25 15:52:29 följande:
    Vad ÄR det för fel på mänskligheten, undrar man ju:

    www.svd.se/nyheter/utrikes/man-laste-in-och-v...

    Kräks
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Ja det är ju så man bara vill dö när man läser sådant här. Fy fan vad hemskt, hela deras liv har han förstört och tagit ifrån dem, sina egna barn... Jag KAN INTE FÖRSTÅ hur folk är funtade och att det händer om och om igen. Hur många sitter instängda just nu?
  • Leksi
    lanovia 08 skrev 2011-08-25 20:00:40 följande:
    Leksi förstår din oro över trappor. Men jag tror nog personalen håller bättre koll än vad vi tror. Hur mycket olyckor händer det egentligen på förskolor? Och ibland kan de vara bra att de får en chans att testa.
    Jag var/är jätteorolig över alla stolar som E skall klättra upp o ner på. HOn bara älskar det och kunde innan dagis inte ens komma upp på en låg barnstol utan att med stor sannorlikhet dimpa ner på andra sidan. På något vis har hon lyckats lära sig när jag inte är där och passar på henne hela tiden. Nu klättrar hon upp o ner för våra köksstolar utan problem. När lärde hon sig det?? Ja andra dagen på dagis utan oss kom hon hem o började klättra. Vi försökte först hindra henne innan vi insåg att hon faktiskt klarar det här. ÄN så länge har inte ramlat *peppar peppar*, men det lär ju komma. Och igår såg jag henne ta sig upp på en barnstol utan min hjälp. Det går fort när de lär sig...
    Ja det är verkligen en jobbig process det här med att skola in på förskola, att nu lämna över kontrollen över det värdefullaste man har till i princip främmande personer. Men de har nog rätt bra koll som du skriver, de har ju stor erfarenhet och man måste ju våga lita på dem.

    Mitt kusinbarn bröt armen på dagis när hon var 2½ (blev pågungad av ett annat barn) men det är nog rätt ovanligt som tur är.

    Hoppas ni hittar en bra lösning hur ni ska göra med lilla E när det är dags för nya bebisen att komma. Kram!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård