• Leksi

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Norrskensflamman skrev 2011-07-21 14:06:18 följande:
    Ahhhh, jag fattar. Vad fort du fått mens.  Jag fick min efter sju månader båda gångerna. När flickorna började äta vanlig mat. Men jag fattar ju att det är helt individuellt och säkert olika från gång till gång. Men jag helammade båda till sex månader (de fick bara smakportioner  från 4 mån) och sen kom mensen vid sju.
    Oh vilken aktivitet här inne på eftermiddagen! Så mycket jag vill kommentera men jag nöjer mig med

    1) Alla sympatier i världen till dig Flamman, hoppas hoppas hoppas ärkeaset/bajshögen flyttar ut SNART!!!

    2) Mini är ju helt ljuvligt söt!! Och som börjat ta napp nu och allt. Baby 

    3) Hmmm.... Jag har fortfarande efter snart 15 månader inte fått tillbaka min mens.... Har mest tyckte det varit skönt att slippa men nu börjar jag faktiskt oroa mig lite. Ammar ju visserligen fortfarande kvällar och mornar men det är ju väldigt länge sedan jag slutade helamma (typ 9 månader sen).
  • Leksi

    Nähäpp nu måste jag se till att betala de här fakturorna och kanske komma hem i tid idag.

  • Leksi

    Puss puss på söta små bebisar! Har varit inne och tittat på Elise, Axel & Fälga & de är ju helt underbara! ♥

    Jag vill jättegärna se bilder på Ada & Beda och Hvidis E & J *fladdrar med ögonfransarna och ber snällt*

    Ninnis, var hemma hos en kompis i helgen och hon hade precis köpt en Ergobaby och var kanonnöjd än så länge iaf. Har bara hört gott om den!

  • Leksi
    Norrskensflamman skrev 2011-07-22 09:03:17 följande:
    Igår lagade maken middag och vi drack vin och åt ost o kex. Helt okej. En lugn kväll.
    Du är inte långsint du Flamman, själv skulle jag ha varit kall som is i flera dagar efter en sådan urladdning som ni hade kvällen innan. Men jag förstår att du njuter av lugnet när han är på det humöret.

    Härligt med skofynd!! Såklart du skulle ha dem! Annars brukar det ju alltid vara fel storlek som är kvar.

    *smaskar jordgubbar* Tungan ute
  • Leksi
    passionsblomman skrev 2011-07-22 20:15:24 följande:
    HAR NI HÖRT OM NORGE???????



    Gråter 

    Slå på Tv.n!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Ja, det är så fruktansvärt!!! Snart orkar jag inte se mera Gråter
  • Leksi

    Hoppas alla dina släktingar och vänner i Oslo är ok Lanovia.

  • Leksi
    lanovia 08 skrev 2011-07-22 21:11:54 följande:
    Ibland känner jag att jag får kämpa för att vara en bra mamma. Som imorse när jag hade jätreont i magen o var allmänt grinig, E var inte heller på topphumör o vi packade för o åka rill stugan. Mitt upp i detta hällerE ett glas vatten över sig bara för att det är roligt. Eller ikväll när jag har ont i benet, känns som någon nerv hamnat i kläm helst vill jag ju bara sätta mig. Men E skall ju inte lida för att vi skaffar ett syskon.
    Jag kämpar också varje dag för att vara en bra mamma. För att vara glad, positiv, hurtig. Orka sjunga sånger och truga för att få i honom mat, uppmuntra hans försök att härma ord, peppa när han så gärna vill få ihop två duploklossar men inte riktigt lyckas, göra roliga ramsor och distrahera när han kinkar och är trött men det är för tidigt för att gå och sova. Jag förstår dig så väl.

    Men, kanske är det ok att de små får lära sig att även mamma och pappa kan vara trötta eller ha ont/vara sjuka ibland? Att även känslor som surhet, ledsamhet, ilska, irritation & frustration är helt naturligt och ok? Sen får det ju inte gå ut över barnen på så sätt att man skäller på dem omotiverat eller så, men ibland måste det ju få vara ok att säga "mamma har ont i magen just nu och måste få sitta här och vila lite".

    Hoppas det onda i benet snart ger med sig och att du får en fin dag imorgon! Kram!

    P.S. Vad mysigt med buffar från lillesyskonet förresten! ♥
  • Leksi
    Norrskensflamman skrev 2011-07-22 11:18:10 följande:
    Hm, nä jag är känd för det... att inte vara långsint. Har ett stort, förlåtande hjärta. På gott och ont. Men jag orkar bara inte gå omkring och vara sur o tvär. Det är så jobbigt. Och särskilt som det inte leder någon vart med en sån som min man. Tror dock att jag är extremt överseende, tålmodig och förlåtande vad det gäller honom pga att jag vet att han har den problematik/diagnoser som han har. Om någon annan gjorde så hade jag nog reagerat lite annorlunda.Men jag är definitivt inte långsint. Och har svårt för människor som är det.
    Åh då skulle du ha svårt för mig! Det är väl ingen egenskap jag är direkt stolt över men rätt långsint är jag nog. I alla fall tills jag känner att allt är utrett och jag har fått säga allt jag velat säga, då först kan jag släppa det. Och ibland tar det ett tag innan jag kommit fram till vad det är jag vill säga.
  • Leksi

    Just ja, måste ju säga till Fru Sy att - vad härligt det låter när du beskriver era första månader tillsammans med Orvar! Hjärta

  • Leksi

    Nej usch, vill inte gå och lägga mig idag. Det här i Norge har verkligen lagt sig som en våt äcklig yllefilt över allt. Rynkar på näsan

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård