Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Idag är det 3 år sen jag blev fru.....undras tro om maken kommer ihåg det.....nåja.....vi lär vara gifta i morgon också........strunt samma!

    Idag går mina tankar till Fru E! Tänker på dig! Hoppas allt går bra! KRAAAAM!

  • ingenjörsbruden

    Ikväll ska jag göra Julgodis har jag tänkt.....Blommis gjorde en mörk kola förra året o den provade jag också....så nu heter det receptet Blommis mörka kola!

    Ska iväg till stadsbyggnadskontoret o kika på förändrad detaljplan, grannhuset ska rivas o man vill uppföra ett enbostadshus där. Trevligt tycker vi o efterlängtat, men måste kolla var på tomten det är tänkt ligga o hur högt det får lov att bli.

    på er alla

  • ingenjörsbruden

    Fru E: Magnus mörka kola tror jag den hette från början, arla-recept om jag inte minns fel. Kan skriva in receptet i morgon när jag jobbar hemifrån.

    Muggles: ahaaa! Bra deal ni har med nattmatning/morgonmatning Ibland kan man verkligen undra hur det står till med de grå hos läkarna. Håller tummarna jättehårt o hoppas innerligt att Ada o Beda slipper skenor!

    Heloise: Blir alldeles rörd när jag läser det du skrev om Panzer o mkp! Ljuvligt att ni är på "samma" sida. hahahaha vilken busunge som biter på datakablar!

  • ingenjörsbruden

    Förvirringen var stor på stadsbyggnadskontoret, de hade inga handlingar där att titta på....suck....men men....
    tog en liten runda om Lagerhause o köpte lite bröllopsdagspresent till maken.
    Det blev en glas-skål med lock som man kan ha godis i o lite gulligt godis....en söt bit till en sötnos (chokladbitar), och så kärlekstärningar....parspel med mys...kan ju alltid liva upp lite   Inget jätteavancerat, men lite gott o så gulligt.
     Tog sen vägen in om cervera o köpte en melon-kulskopa (ska jag ha till tryffeltillverkningen o så kunde jag inte motstå ett set med 3 plåtburkar i pastellfärger......perfekt att ha godis o kakor i! Jag är verkligen ett stort sucker för plåtburkar o glasburkar....förvaring i alla dess former!
    Så har maken glömt bort dagen så får jag ett set med plåtburkar!

    Har fortfarande inte hittat jobb-geisten igen så jag kommer nog spamma mkt i dag o i morgon!

  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2011-12-21 13:06:50 följande:
    Här kommer kolareceptet:

    www.tasteline.com/Recept/Magnus_franska_kola

    Jag ska också göra den idag.
    Ifjol gjorde jag den alldeles för tidigt-den tog ju nästan helt slut inna julafton......Skäms

    Just nu doftar det apelsin här, för jag hittade tre trista apelsiner i en skål och kör nu mitt superknep för hemtrevlig juledoft-skiva upp och kasta in på plåt och torka i ugnen på 50-75 grader, med luckan på glänt.
    Har sorterat upp en massa stök i skafferiet, så jag kan få in mina fat med skinkan och så sedan. Tomglas, pet-flaskor och pappersinsamilng ut-julmat in.

    Jag har inte varit i skolan idag, för kroppen skriker rakt ut att den tänker bli vrålförkyld om jag inte ser till att sova, andas och återhämta lite. Så idag har jag stillsamt vankat runt i tystnad och bara plockat sådär sakteliga och en pinal i taget. Det går i mycket maklig takt, men det gör inget. Vad jag däremot inte begriper, är varför vi i dn här familjen nödvändigt ska sprida ut pappershögar, hundkoppel, kläder och allsköns udda föremål över hela huset, på ställen som verkligen inte är rätt plats. Och laddare! ÅH vad jag en dag ska ha ett specialbyggt skåp där alla laddare kan bo OCH där saken som ska laddas också kan stå under tiden nämnda laddning sker!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Det kola-receptet är bara alldeles för gott!
    Usch för förkylningskänsla, bra du tar det lugnt. Ett sånt där skåp skulle jag också vilja ha!
  • ingenjörsbruden

    Fru E: Skönt med planer, bra samtal, hoppas att cystan minskar av sig själv!
    Chokladkolan är ju förfärligt god....dregglar

    Blommis: Klart du ska prova kolan igen! Det är den värd!

    Maken glömde helt o totalt bröllopsdagen.....tur att jag hade köpt ngt litet till honom.......perfekt hållhake på honom i många många många många år! *moahahahhahahaha* Gud vad han skämdes........ måste erkänna att jag gottar mig liiiiiiite i att han skäms.......bara så där en lite näsknäppare att han nog bör ta o stanna upp o bara fortsätta springa i ekorrhjulet utan även ta sig tid att uppskatta det vi har o vårda det ömt o innerligt.

    Nu ska jag sticka iväg o plundra ica....storhandla gigantus massor...pust....mormor här o leker med busan!

  • ingenjörsbruden
    muggles skrev 2011-12-22 09:31:15 följande:
    Heloise: härligt att ni verkar mogna i ert beslut, vad skönt! Oavsett vad ni väljer så är det rätt för er och jag tror inte heller att det är något "fel" på ert barn! Precis så där gör Ada och Beda också Luftjuckar alltså. Alternativt intar "fallskärmsposen". Beda är något nöjdare för hon orkar mer och hon rör sig ganska obehindrat som en solfjäder åt sidorna och kan snurra runt. Imorse satte maken henne framför tv:n en liten stund och när han tittade efter en minut senare så låg hon på mage 180 gr åt andra hållet Hur gick det till undrade maken. Jag vet, för jag har sett hur hon gör hehe...

    Har lämnat Moa på dagis sista dagen innan julledigt, behöver den här dagen till att packa så mkt som möjligt, ikväll ska bilen packas klar för imorgon efter frukost bär det iväg. Nu sover tjejerna ute en kvart till så jag borde sätta fart, men hänger istället här med en kopp kaffe

    Ingis: fick du ngn present från maken? Om inte annat får du väl kräva något in natura HEHE!

    Fru E: hur gick besöket igår?
    Hrmmmm jo så att.....han försökte det.....men det gick inte vägen det heller.....ni vet Magnus Ugglas 4 sek?...... släng dig i väggen...hahahahahahahah Gud va jag tyckte synd om honom!!! Men lite roligt var det också....hihihihi.....o lite mitt fel så klart....hahahahaha.......men jag har MKT till godo på mitt "konto" nu! Moahahahaahaha
    Alltså jag är för en gångs skull inte martyr eller skadeglad utan på ngt sätt helt enkelt bara trygg i mig själv o att jag vet hur mkt han har haft på sistone, kräksjukan har inte minskat på arbetsbelastningen direkt....suck......
    Tror att jag "börjar" växa upp lite.....kanske.....men bara lite....
  • ingenjörsbruden
    Norrskensflamman skrev 2011-12-22 13:55:18 följande:
    By the way: En död person behöver väl ingen adress??? {#emotions_dlg.djavulsk}Demon
    Moahahahahahah!

    J-VLA AS är han, han borde få ett badkar med kokande socker över sig, köras genom flismaskinen, doppas i ättika.....bara så att det gör jävligt ont.....rullas i salt o få glasskärvor inopererade i båda ringmusklerna o under ögonlocket, sen är det lika bra att lobotomera honom för det verkar ändå vara HELT håltomt!

  • ingenjörsbruden

    Gott nytt år, alla godingar!

    Hoppas ni hade ett underbart nyår! Vi firade hemma bara vi tre o åt god mat, lekte, spelade spel o tittade på film.
    Busan fick själv bestämma när hon skulle gå o lägga sig o hon höll ut ända tills vi skulle gå o lägga oss.....baaaara för att få ligga i stooooora sängen hos oss. Hon gillade raketerna som för en gångs skull var mest runt tolvslaget o inte jättetätt in på huset. Tom skotträdda jag kunde fröjdas.

    har inte hunnit in här sedan innan julafton, har suttit med näsan djuuuuuuupt nere i 4 st kärleksromaner på 5 dagar......juvligt för själen!

    Nu ska vi titta på nyårskonserten! PUSS o KRAM på er alla!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård