• Hvidbrud

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ingis: det låter bra att ni hade ett bra snack. Härligt att det resulterade (?) i att ni hoppade i bingen!  Håller tummarna för lille sädescellen och ägget och att de blidar ljuvlig kemi!

  • Hvidbrud

    Mugglan: kom att tänka p din fråga till Ninis angående magen. Vi födde ju nästan samtidigt och även om mitt sf inte kan jämföras med din tvillingmage var jag väldigt enorm. Min mage har inte gått tillbaka heller. Jag ser också gravid ut fortfarande. Jo om jag gör mina beckenövningar några dagar i rad, så ser det plattare ut, men tyvärr har det hamnat ganska långt ner på min prioriteringslista. Men att träna abd. transversus är a och o när det kommer till att återfå den platta magen. Först transversus (gärna statisk träning) sen oblicus sen absolut till sist börja med de raka "sixpacken".

  • Hvidbrud

    Lanovia: vilken härlig helg! men stackars lilla e's mage!

    när jag lämnade på dagis idag stog det att där har förekommit fall av kräksjuka.... BLÄ! Må den hålla sig borta!

  • Hvidbrud

    Ngis: ja! Jag vill om jag får ta både lillprutt och storskrutt med mig! Så kan jag visa övningar. Det är iallafall den muskeln man använder när man ska knäppa knappen på de där liite för små jeansen, du vet... Man suger in nacken och "knäpper fast den på ryggraden". Man kan ligga på ryggen och dra upp benen med fötterna i golvet sen suger du in naveln och lyfter sakta det ena knäet och långsamt ner det igen och upprepa med det andra.

  • Hvidbrud

    Amen jäkla mobil till att skriva om!! Inte nacken, naveln! Navel navel navel!

    Ursäkta utrikiskan, kan dem på latin och danska... Ska hitta bilder\länkar... Transversus= de tvärgående magmusklerna. De är som kroppens egna korsett och är super intogs för en bra hållning och en frisk stark rygg (och platt mage och stark beckenbotten(!)) de går hela vägen runt. Statiskt är när man håller spänt hela tiden, inte som med vikter- upp och ner många ggr. Oblicus= de sneda musklerna som går uppifrån vid revbenen och snett över till höftkammen. De är super viktiga om man är rädd om sin rygg och vill förebygga diskusprolapser. Tränas vanligt vis med sneda magböjningar, (men för dåliga ryggar är det bättre att träna stående i en dörröppning med underarmen mot kanten och pressa mot. Kroppen rör sig inte men de snea magmusklerna spänns.)
    plankan tränar ryggen, de raka och de tvärgående (om man suger in navlen villsäga) statiskt. Den är kanon, men om man missar att få med de djupa så kan magen se större ut för att de raka (6packen) blir för strama. Man säger att man inte ska börja träna dem förrän avsåndet mellan dem är en finger eller mindre.
    Magmusklerna delar ju sig i mitten under graviditeten och de tvärgående hjälper att få ihop dem igen. Kan kontrolleras genom att ligga på golvet med böjda ben (fötterna i golvet) sätt ett par fingrar två cm över naveln och lyft huvudet. Då kan man känna hur musklerna kramar om fingertopparna. Man får prova sig fram med fingrarna och träna och då märker man resultat där fort om man får fatt i rätt muskel. (man kan nästan inte få ner en finger i mellan om man spänner upp i den tvärgående!)
    Hoppas att det inte blivit allt för rörigt och går att förstå lite:...

  • Hvidbrud

    Youtube video får mig att kallsvettas lite... Men bra ide! Kanske Ingis får hjälpa att hålla kameran?

    Mugglan: jo, visst är det intressant! Det är ju ingenjörskonst på hög nivå, vår fantastiska kropp! Jo, ja, tja. De sneda sittupsen ger styrka i korsetten också, och avlastar ryggen när man vrider och böjer samtidigt.

  • Hvidbrud

    Hejhoppfillihopp i höstrusket! Vilket gäng vi har blivit efter hand! 
    Här ner har det börjat bli så mörkt och ruggigt. Jag kan inte, med den vildaste hjärnakrobatiken, vrida mig så att jag förstår hur märkt det kommer bli och hur lääänge det är. E ville inte ha overallen på i morse. Det bådar gott inför resten av säsongen... Hon kröp in under skohyllan på dagis, så jag fick vänta ut henne. De ska gå ut i alla väder, men det var min tjej inte så förtjust i. Vi Hr iallafall fått nya dagistider efter många om och men och skriveri till rektorn.Jag och J har den fikat men mini mammagruppen. Deras killar är på minis ålder. Nu är det snart redan dags att hämta på dagis igen (men det blir väl lika omständigt som att lämna idag kan jag tänka). Glömde såklart allt jag skulle komentera... Funderar på att börja på SATS eller iForm. Någon som har flr eller mot någon av dem? Båda har barnpassning...

  • Hvidbrud

    Cerazette: check! -ok, mendre blödningar än vanligt
    P-stav: check! -Det bästa jag ha haft, till jag gick upp i vikt lite, då fick jag mellanblödningar.
    Hormonspiral: chek! - all menstuation upphörde. Jag fick näsblod en ggn i månaden i stället... och ut ´skulle spiralen. Då slutade näsblödningarna... märkligaste bivärkningen, ever...!
    Nu har jag köpt mini-pe för att prova en annan kemiskt framstäld hormon rubbning. Väntar bara till J ska börja äta mer vanlig mat och mindre bröst.

    Sex är kul, men inte tusan giiiter jag för det... Aldrig i mitt liv hade jag förestält mig att jag skulle bli vad jagville klasificera som näst intill frigid.... Jag som var på mannen konstant förr, avvisar honom nästan dagligen. Det var 3-4 veckor sedan nu, men i och för sig, då bar det med fyrverkeri och jackpot!
    Blir väl att hoppa upp i sadeln igen... ikväl?

    Febrig kille inatt sov dåååligt, ville hållas om och ammas hela tiden, men nu verkar han ha det myvket bättre!

    Nattningar.... har en tjej som skriker som om hon vore besatt (helt ¨ärligt är det exorsist-varning på henne) Det gick att lägga henne och gå ut innan, men nu måste man vara där inne när hon somnar. J somnar unjefär samtidigt och det har han gjort sedan han var 8v ca. med vissa kvällar som undantag, då han först somnar kl 10, fru bygg.


    Kräksjuka på dagis... blä.. handsprit i väskan!


    Kräftor och västerbottenpaj i kväll. Och en snaps till nästäppan!


    Trevlig helg!♥


     


     

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård