• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Nehej, om man skulle åka hem och hålla lite helg, börja med fredagsmys i tvättstugan kanske.


     


    I morgon är det förberdelser för Danmnark samt åka och väga de två stora. Vill helst att fröken svart och tjock inte är riktigt lika tjock som när vi var hos tandläkaren. Vi har dragit ner på maten men det är så himla svårt att motstå två bedjande gröna ögon och ett klagande "meeeeeh!" Och man kan ju alltid gå till husse om matte är elak. Fast just nu är det husse somär strängast. Vi är båda två livrädda att hon skall få urinsten igen. Det går ju inte att operera fler gånger. Maken sade igår (när jag försökte intala honom att han inte alls behöver ge mig något när jag fyller 50, ett "ja" och jag ordnar resten - läs: ny kattunge - själv) att det inte någon kattungen inna Solde dör, att då dör jag nog också. Så husse är MYCKET noggran med hennes portioner.


    Tänk på oss på söndag när vi är på utställning i Danmark!


    Pussar och kramar till alla våra fina trådbebisar!

  • Soldemor

    Hej!


    HInner inte läsa ifatt efter helgen just nu heller och sedan är det visst ny helg?


    Skall strax iväg och ha en "jobbig" begravning, en pappa med tre små barn. Känns rätt onödigt med sådana dödsfall faktiskt. Minstingen är sju månader. *samlar kraft*


    Tänk på mig kl 11 är ni snälla!

  • Soldemor

    Ja, det var lite tufft. Och nu har i princip all energi tagit slut fast inte arbetsuppgifterna har det. Får ladda med lite sen lunch. Har som ambition att försöka åka hem vid 15, för Amarettos uppfödare skall komma och hämta kattmyntarekanter som jag köpte i Danmark.


    Hvidis: Nu ligger jag ju lite efter med att läsa här, men vad gör du i den stora staden?

  • Soldemor

    Hej alla!   *vinkar frenetiskt*

    Här på min front är det nästan som vanligt. Chefan är knäpp och skall styra och ställa, men jag fick faktiskt en ovanligt hög löneförhöjning, märkligt! Söker och söker och söker andra jobb men det verkar alltid vara de nyvigda som får jobben. De är väl formbara och vill inte ha så mycket lön – iaf känns det så. Men nu söker jag kyrkoherdeutbildningen för fjärde gången el så och hoppas att bli antagen.


     Var i stora staden Stockholm i mitten av månaden och såg Spök (vill adoptera Loa Falkmans 239-årige betjänt, han för läcker), satt på en uteservering och sippade vin med Olle Waller och passade på att fylla år, sisådär 50 st.


     Solde går från klarhet till klarhet på alla utställningar. Var i Ljungbyhed för några veckor sedan, där hon blev BIS i två klasser, och så har hon blivit av med ytterligare en tand, vilket inte verkar bekomma henne ett dugg. Antagligen sväljer hon torrisarna…


     Maken lider svårt av att vara pensionär. Han arbetar två timmar i veckan för veteranpoolen men det är för lite. Mest går han rastlöst runt på stan på dagarna. Vet inte riktigt vad jag skall göra av honom. Det är tur att vi har vårt gym så nära, men helst går han med mig, fast där är många bra pass på dagtid. Ja, ja.


     ....och så hittade jag post från stiftet i brevlådan när jag kom till jobbet idag - jag har - ta-da-ra-da-da - kommit in på kyrkoherdeutbildning som är på 15 poäng och skall avverkas under 4 x 3 tillfällen under 2014. Nu så kanske livet vänder!

    ...och bara med en snabb  genomögning så verkar Hvidis vara gravid och studera?
    Kan man få lite uppdatering, eller mycket?

    Skall skärpa mig och försöka vara här så mycket det går  - och hu´r gick nu detta till att stilen blev så stor? Knorr!
  • Soldemor

    *vinkar till Flamman*

    Saknat alla så här, men haft dåligt med engergi och i ganska stor mån tid också. Maken har sabbat hemmadatorn och än har vi inte fått tummarna loss att köpa ny. Fast jag lär ju behöva en när jag skall gå kursen, bra skäl nog att gå och titta på datorer kanske?

  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2013-09-12 16:34:30 följande:
    . Sedan ska vi gratulera min ambo som fyller år idag. Han ska få ugnsstekta revbensspjäll m potatis och en god sallad, kall öl och sedan lite fika. Hej svejs!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Lite gulligt att du har en ambo vars födelsedagar ni firar (ambo - typ talarstolen man har i en kyrka där man läser texter och även prästen predikar från ibland)
    *ond och trött  prästtant som mycket väl förstår  men ändå inte kan låta bli att vara lite, lite elak*
  • Soldemor
    Klockarbol skrev 2013-10-30 22:59:52 följande:
    Jag har ryggskott. Ett riktigt elakt sk-t ryggskott Rynkar på näsan

    Så nu ser det ut som skräp här hemma och jag ligger efter med allt!
    Igen...

    Å inte kan jag sitta och det är snortråkigt att ligga platt eller att stolpa fram och tillbaka på vägen utanför. Å ont gör det.
    Tänkte att jag skulle läsa ikapp mig här så jag ställde laptopen på tv'en (vi har en tjocktv) så jag kan stå och greja med datorn. Så då halkade laptopen givetvis av tv'n och trillade ner bakom så jag fick väcka yngsta för att få fram den igen.
    Jag ser inte markören där jag skriver men det verkar som om maskinen överlvde.

    Så nu går jag och lägger mig och stirrar i taket...

    Puss på er alla finingar!
    Kropraktor? El så, typ?
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård