• Daa

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Spamvarning. Det var länge sedan.

  • Daa

    Hur har ni det, gänget?                                                                                                                                                                                Hur går det på jobbet, Lanovia?                                                                                                                                                                        Syrinx, hur är det med din förkylning?                                                                                                                                                                           Ni som inte har varit här på ett tag, hur mår ni (en del av er uppdaterar ju litegrann på facebook, men ändå.)?                                                                                                                                                                                  Blommis, jag ser fram emot att få ha dig här igen. *kramar i massor*                                                                                                                                                                                                                                                                           Nu ska det bli väldigt intressant att se hur de här radbrytningarna har blivit. Med risk för att verka tjatig, men är det någon som har en aning om vilka inställningar jag ska göra om för att det ska fungera något sånär igen?

  • Daa

    Jag provar att göra en radbrytning som vanligt. Ifall det på ett mystiskt sätt skulle ha rättat till sig av sig själv. Det borde det väl kunna göra, eftersom det på ett mystiskt sätt slutade fungera? Radbrytning.En till radbrytning.     

  • Daa

    Häj.
    Jag försöker komma på allt jag velat kommentera, men det går sådär.

    Blommis: oj, så mycket det blev för dig när du skulle ta det lugnt! Hur mår du nu?

    BS: jag undrar som Blommis, hur går det med behandlingar och, tja, allt?

    Ingis: jag försöker få kring sju timmars sömn, men det går sådär. Ibland blir det ju det som vi kalla för småbarnsnätter då sömnen blir avbruten många gånger.
    Så duktig du är med styrketräningen! Jag skulle må så bra av att syssla lite med sånt. För ett år sedan var jag så flitig med plankan och jag märkte att jag fort orkade allt mer. Nu har jag lagt märke till det omvända...

    Flamman: smööööörgåstårta! Jag glädjs med dig.

    Leksi: parvlarna har inte reflekterat över skillnader mellan män och kvinnor (tror inte ens att de vet om vilken av grupperna de tillhör), utan mer bara konstaterat att de inte ser likadana ut utan blöja och fått berättat för sig vad kroppsdelarna ifråga heter.

  • Daa
    passionsblomman skrev 2013-05-14 11:34:31 följande:

    Daa-jag ser dina små telningar framför mig där de traskar fram i ojämn takt. Och känner precis din stress också-håll ihop! Usch, det är så otäckt just de där plötsliga infallen de får då de bara drar rakt ut i vägen utan koll. Jag förstår ifall du överväger att knyta ihop dem...


    ..fast samtidigt så fascinerande att de är så olika och så vill du ju såklart låta var och en av dem vara just sig och på sitt sätt. Men opraktiskt, när man ska ta sig någonstans...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Vi har fattat ett beslut. Det var inte helt enkelt, men det som fungerar minst dåligt i ljuset av det föräldraskap vi valt.
    Alternativen när vi är ensamma med barnen är:
    Tvinga dem att sitta i vagnen fast de inte vill.
    Blåhålla dem i hand/handled fast de inte vill och risken är stor att de lyckas slita sig loss.
    "Uppfostra" dem att inte lämna min sida vad som än händer.
    Låta dem gå fritt och riskera att tappa bort dem (o fasa!)
    Låta en sitta i vagnen och en gå fritt (fortfarande svårt att springa ikapp den som smiter)
    Kvar blir detta:
    Parvlarna kommer i vissa sammanhang, där det förekommer mycket folk och bilar, att ha på sig små söta ryggsäckar i vilka det sitter en rem som mor eller far håller i handen. Kopplade alltså. Det kommer vi troligen inte att ha på byavägen där vi har ganska god uppsikt och i god tid ser bilarna närma sig.
  • Daa

    Hej Andbeyond! Fantastiskt roligt att se dig här igen. Ja, helt rätt tänkt att det här är ett bra ställe att vara på . Tack för att du delar med dig av hur ditt liv ser ut nu.

    Kan inte hjälpa dig i funderingarna kring barn nummer två, tyvärr. Jag har insett efter att ha följt alla er härinne som fått en tvåa ganska snart efter ettan att det är stor skillnad på att ha små tvillingar och att ha två tätt. Det går inte att jämföra, för det är utmaningar av helt olika slag och det går inte att säga att det ena är jobbigare än det andra.
    Men i mammagruppen i byn vet jag att det har resonerats såhär: ett par ville göra bort småbarnstiden så fort som möjligt och satsade (och lyckades) på att få barn tätt och de tycker att det har varit riktigt jobbigt bitvis men det var så de ville ha det. Ett annat par har sagt att deras första ska vara minst fyra år innan han blir storebror och än så länge verkar de hålla det, även om mor i familjen nämnt att hon ibland blir sugen på en tvåa tidigare.
    Men hur det blir, det är ju omöjligt att veta. Förstår att du är skräckslagen ibland. *plötsligt extra tacksam över att jag slipper ta något sådant beslut (jag som då och då hoppas på en hoppsangraviditet för att få en trea utan att det var mitt fel som tog beslutet att försöka igen. )*

  • Daa

    *önskar att alla i tråden bodde inom ca 30 mils radie för att kunna hälsa på varendaste en lite då och då och få besök*

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård