• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    1700tal skrev 2012-01-22 18:37:34 följande:

    Daniiel - Japp, både klänningarna var tanken! Känns lite nervigare nu för nu MÅSTE de bli bra, passa osv. Kommer nog inte hinna med nån mer sen. Därav att beställa två.


    Ja, jag förstår att du beställer båda då. Jag hoppas att båda ska bli bra, men att min favorit ska bli ännu lite bättre ;D haha
  • daniiel
    Italia08 skrev 2012-01-22 18:59:48 följande:
    Aha, just det, det visste jag ju egentligen. Minns att du sagt det tidigare, sorry.

    Ja, då förstår jag ditt klänningsdilemma lite bättre. Men om du vill vänta lite till ändå så kanske du kan beställa från något företag som har lite snabbare leverans? Har för mig att Pluppe beställde från mylove till exempel och att det bara tog några få veckor.
    Jag beställde också från Mylove, den första klänningen fick jag hem efter ca 4-5 veckor och den andra efter 3-4 veckor :) Är supernöjd! De verkar leverara på ungefär 3-5 veckor som standard.
  • daniiel
    bridetobe2013 skrev 2012-01-23 12:38:35 följande:
    Jag beställde från dailymoda.com . Kostade bara strax under 1200:- inkl frakt. Hade inte en kompis beställt en superfin klänning därifrån så hade jag inte vågat till det priset.
    1/6 2013
    Italia08 skrev 2012-01-23 12:48:17 följande:
    Då behöver du inte heller oroa dig extra kostnader som tull åtminstone och det är ju jättebra.
    Själv åkte jag på tull och moms på totalt 1371 kronor. Men får jag bara till klänningen så som jag vill så känns det inte så farligt ändå med tanke på att jag då fått en klänning helt som jag vill. Men det svider lite att kolla på tullräkningen kan jag erkänna.
    Klänningen kan fastna i tullen ändå. Kläder är ju tullfritt under 1400kr utanför EU, men tullavgiften är ju "bara" på 12%. Momsen, som är på 25%, kan man få betala oavsett hur mkt varan kostar. Samt administrationsavgift.
  • daniiel
    Italia08 skrev 2012-01-23 13:14:33 följande:
    Jaha, då är det jag som har läst slarvigt. Sorry. Skäms

    Men en sak jag undrar är varför man måste betala moms, egentligen. Skulle man ha köpt kläder själv "på plats" och sedan för över dem så momsar man ju inte. Vill gärna beställa kläder från USA, typ Macy's och Victoria's secret, men drar mig för det eftersom det blir så mycket pengar extra, för ingenting. Efterlyser en lagändring. Skrattande
    Nja, det stämmer inte riktigt om att man inte behöver betala något ifall man köper på plats.

    "Om inresan till Sverige sker med flyg eller färja i kommersiell trafik får du tull- och skattefritt ta med dig varor för 4 300 kronor. Om inresan sker på annat sätt kan du ta med dig varor för 3 000 kronor utan att betala några avgifter. Varorna måste transporteras personligen

    Vill du ta med dig varor utöver det tull- och skattefria beloppet måste du anmäla det vid inresan till Sverige och betala tull och andra eventuella skatter. Du anmäler varorna genom att fylla i ett enhetsdokument. Blanketten hittar du längre ner på sidan."


    Tullverkets hemsidan är väldigt användbar ;P


  • daniiel
    jepe2b skrev 2012-01-24 10:13:39 följande:

    Jag blir galen snart!!! Har beställt klänning fr Mylovebridal men blir inte klok på deras mailsvar. De har fått mina mått och färg på klänning och tom betalning, ändå dyker det upp nya mail hela tiden där de antingen ber om size, color eller payment...!? får nästan känslan av att de är flera stycken som svarar på samma förfrågan men har inte koll på att det bara rör sig om en beställning från en och samma tjej(mig)


    Jag trodde verkligen inte att det skulle vara så här svårt med språket, jag tycker jag skriver på så lätt engelska som möjligt men det verkar vara omöjligt att få svar på mina frågor. tex så har jag frågat om jag kan få bilder på klänningen när den är klar innan de skickar den, det har de inte svarat på. Sen har jag även frågat varför de vill ha måttet shoulder to hem när det är en knäkort klänning? fick inget svar där heller.


    Ni andra som beställt fr dem vad är era erfarenheter?


    Just nu känner jag mig bara lurad, och om det kommer dyka upp en klänning så kommer den inte motsvara det jag beställt...


    Vad tråkigt att höra. Jag har beställt två klänningar från Mylove och har inget annat än bra saker att säga. De har svarat bra på mina mejl och klänningarna är jättefina :) De skickar dock inte bilder på klänningarna.
  • daniiel
    Vilse skrev 2012-01-24 09:37:29 följande:
    Jag har fått ett prisförslag! Trodde det skulle dröja minst 1 vecka till..
    Från my love bridal: 200 $ + 60 $ i frakt. Så enligt forex: ca 1850 kr för klänningen :D Nästan 1000 kr mindre än vad jag trodde jag skulle få betala Skrattande
    Så nu har jag mailat tillbaka och frågat om insydd bh, underkjol, leveranstid ect.
    hh, vad spännande detta är! SkrattandeSkrattande


    Vilken fin klänning du valt :) Jag har insydd bh i båda mina klänningar och även insydd underkjol i den långa klänningen. Jag är jättenöjd med mina klänningar, hoppas du ska bli lika nöjd :) Jag fick hem båda mina klänningar ca 3-5 veckor efter beställning :)
  • daniiel
    Vilse skrev 2012-01-24 10:47:37 följande:
    Jag fick just lovat att de skulle skicka bild på min innan de skickade den... :
    daniiel skrev 2012-01-24 10:34:27 följande:
    Vilken fin klänning du valt :) Jag har insydd bh i båda mina klänningar och även insydd underkjol i den långa klänningen. Jag är jättenöjd med mina klänningar, hoppas du ska bli lika nöjd :) Jag fick hem båda mina klänningar ca 3-5 veckor efter beställning :)
    Tack :)
    Jag bad att underkjolen skulle gå att ta av då jag inte vill riskera att de gör den för bred (jag är ganska kort, och vill inte se ut som en bakelse). Så blir den för bred så använder jag kjolen jag har här hemma Glad

    Väntar bara på svar om mina skor (prisförfrågan), sen vet jag hur lång klänningen skall vara och då beställer jag med en gång Skrattande

    Gör de ett bra jobb så är där sedan 2 tärnklänningar och en näbbklänning som skall beställas ocksåSkrattande
    Aha okej, se där. Jag fick också lovat att de skulle skicka bilder innan de skickade första klänningen, men när klänningen sedan var klar så ångrade de sig, för det skulle ta så mycket extra tid. Andra klänningen sa de direkt att inga bilder skulle skickas. Inte hört om någon som fått bilder från Mylove, så därför antog jag bara att de inte skickar.

    Min underkjol var jättebra, bara en rak a-linje med tyll. Breddade inte något direkt, men gav kjolen bättre fall :) Är själv rätt bred över höfterna och kort, så var också rädd att det skulle bli för brett, men icket.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!