• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    1700tal skrev 2012-02-02 20:02:04 följande:
    Den var ju inte dum, tack för tipset! Nu måste jag bara räkna ut hur man handlar på ebay...
    Jag ville gärna ha slöja, lång slöja, men ville inte att det skulle bli för mkt och att slöjan skulle "ta över". Det hände ju en del i klänningen som det var med snurrorna där och bandet i midjan osv. Föll för den slöjan och chansade, en bra chansning :)

    Haha det som är så enkelt att handla via Ebay, nästan för enkelt. Man gör en användare, går in på varan man vill köpa, klickar på "Buy it now", sedan betalar man via paypal eller som "guest" på paypal om man inte har en sådan användare. Funkar lika bra, jag föredrar det. Sedan bekräftar man betalningen och leveransadress (alternativt fyller i en annan adress) och så får man ett meddelande när varan är skickad :) Man får hela tiden hänvisningar till vad man ska göra, svårt att göra fel.
  • daniiel
    1700tal skrev 2012-02-02 20:22:59 följande:
    Hehe, jag som tyckte kragen var så fiiin... :-P Japp, den är beställd i exakt samma färg!
    Kommer nog bli jättebra :)
    1700tal skrev 2012-02-02 20:28:53 följande:

    Men man måste väl ha paypal väl?


    Nej, det behöver man inte. Jag anänvde mig av "gästfuktionen" och då får man fördelarna med paypal, men man behöver inte ha en användare. Jag gjorde en användare på paypal, men jag kunde inte betala via den av någon anledning.
  • daniiel
    Tinzi skrev 2012-02-03 09:28:03 följande:
    Fick svar från Milly idag, vet inte om jag ska skratta lr gråta. SAMMA svar oavsett mina frågor.

    De vill se HELA släpet i bild men ÄVEN kunna se CM på måttbandet vilket ju är OMÖJLIGT! för ska hela släpet komma med på bild måste bilden tas från minst 2 meters håll. Men Lily envisas att fabriken INTE gjort fel osv.

    Så nu blev jag arg!
    Men herregud så tröttsamt.. vad envisa de är! Jag tycker rent synd om dig. Jag förstår att du blir arg. Du har ju helt rätt, det är omöjligt att få med det på bild och kunna se centimeter. Självklart vet de att om de ber om det, så kan du inte bevisa något, smart smart.

    Hur ska du göra nu då?
  • daniiel
    Imke1977 skrev 2012-02-03 11:27:13 följande:
    Oj va fin! Vad fick du ge för den? Och vart beställde du den ifrån sa du?
    Hon länkade till den här :)
    1700tal skrev 2012-02-03 09:52:50 följande:

    My sweet shadow - www.millybridal.com/catalogsearch/result/?q=p... Men du kan ju få alla kinaklänningar i en viss nyans, det vet du va? Så om du hittar en annan modell kan du be milly att göra dem i denna nyans (om du nu beställer därifrån).


  • daniiel
    Tinzi skrev 2012-02-03 12:50:04 följande:
    Tja du, det tar SÅ mkt energi, veckorna går, det tar många dagar innan man får svar och alltid SAMMA svar, har vi inte kommit överens om något sista feb så måste jag lämna in den för att sys om och ordna pengar för att betala själv. Men känns så trist, och kan verkligen inte rekommendera dem när de gör sådana grova fel på 14 cm och glömmer att ta bort släp och beter sig så här illa :(
    Nej, det förstår jag verkligen. Det är så tråkigt att de gjorde såna fel från början, men att de sedan inte är villiga att samarbeta och kompensera alls, väldigt dåligt!
  • daniiel
    DestinyD skrev 2012-02-04 19:37:59 följande:
    Länk till klänningen i fråga www.mylove-bridal.com/aline-wedding-dress-mwd...
    Hej hej och välkommen :)

    Vilken vacker klänning, helt underbar. Tror att den kan passa dig bra :)
    Jag la mina klänningar i kundvagnen direkt och skrev in ändringarna där. Efter beställningen skickade jag ett mejl mitt ordernummer där jag skrev in alla ändringar igen och fick de bekräftade via mejl. De ändringar du vill göra borde inte vara några problem alls. Även om det inte ser ut som paljetter på bilden, så skriv ändå att du inte vill ha några paljetter på klänning. Tips, skriv så kort, tydligt och trevligt du bara kan :)
  • daniiel
    DestinyD - Vi hjälper gärna så gott vi kan :) Jag har själv beställt två klänningar från Mylove och är väldigt nöjd. Använde båda två på bröllopsdagen :) De har ett billigare och ett dyrare fraktalternativ och man kan gott ta det billigare, de är snabba på att sy och skicka ändå. Tror att det låg kring $30-$40 ungefär. Jag valde det billigare till min första klänning och fick hem den på ca 5 veckor.

    Tull har ingenting med vars man beställer ifrån, utan mer ifall man har otur. Tull på kläder ligger på 12% av varans värde, men om värdet på varan är under 1400kr, så är det tullfritt. Det tillkommer dock moms också, som är 25% av varans värde, samt en administrationsavgift som brukar ligga på någon hundralapp. Även om värdet är under 1400kr, och tullfritt, så måste man betala moms och administrationsavgift om paketet fastnar i tullen. Vissa ber att de, kinaföretagen, ska skriva ner värdet av varan för att slippa tull, men hamnar paketet i tullen måste man ändå visa kvitto och då skiter det sig. Andra ber att de ska skriva "gift", men även då kan man få betala, om man inte kan bevisa att det verkligen är en gåva. Jag har dock beställt 4 brudklänningar och 2 tärnklänningar och inte behövt betala tull på någon av dom.

    Till den där klänningen behövs det ingen "stor" underkjol. En vanlig, A-linje formad, utan ringar skulle nog vara det bästa alternativet. Du skulle kunna be om en insydd underkjol. Jag hade det i en av mina klänningar därifrån, min långa klänning, den andra var en kort och behövde ingen underkjol. Det var toppen med en insydd :)

    Precis, som sagt, korta och koncisa meningar. "Removable/detachable sash in waist", "Lacke up in the back, no zipper.", "No sequins on the dress!".
  • daniiel
    101112 skrev 2012-02-05 21:37:30 följande:
    Har nu läst tillbaka en massa sidor för att se om det jag undrar över tagits upp tdigare det har det säkert men inte så långt tillbaka som jag komGlad om jag beställer mer än en klänning samtidigt betalar jag ändå fraktkostnaden på klänningarna var för sig eller slås fraktkostnaden ihop och det blir lite billigare? Om min m2b betalar klänningarna och det står gift på paketet så kan han väl på ett bättre sätt motivera varför det är gåvor än om det är mitt namn som står på betalningen??
    När det gäller frakt för flera klänningar är det som 1700tal skrivit, det beror på hur företaget beräknar fraktkostnaden.

    Det finns inget knep man kan använda sig av för att med säkerhet slippa att klänningen fastnar i tullen. Det har mer med tur/otur att göra faktiskt. Återigen, precis som 1700tal skrev, så hjälper det inte att han betalar. Det måste vara en gåva från den som skickat paketet till den som mottar de. Vilket kan bli extremt svårt att bevisa ifall paketet är skickat från ett företag.

    Samma sak om man får företaget att skriva ner kostnaden på paketet, det garanterar ju inte att man slipper tull. Jag skulle enbart tycka att det var pinsamt, för man måste ju ändå skicka in kvitto på betalningen och då är man ju rätt "busted".

    Nej, räkna med tullkostnad redan innan beställning, ifall du skulle ha otur, så du vet att du har råd.
  • daniiel
    Fru 0728 skrev 2012-02-06 12:54:19 följande:
    Gahh, är det någon som hört av Mylove-Bridal på sistone, mailade dem för 2 veckor sedan med fortfarande inget svar?!

    Hur länge varar det där nyåret hos dem?
    Just Me skrev 2012-02-06 13:04:19 följande:
    Undrar detsamma om Landy.... verkar hålla på en evighet...
    Jag bara snabbläste mig till att det pågår i 15 dagar och eftersom nyåret började 23 januari i år, så bör det alltså vara sista dagen idag, 6 februari :) De är nog tillbaka under denna veckan då.
  • daniiel
    Fru 0728 skrev 2012-02-06 13:24:08 följande:
    Hoppas  de snart är på plats igen, gifter mig i sommar och klänningen behöver verkligen beställas....
    Ska nog inte vara några problem att hinna :) Jag beställde min klänning från Mylove ca 5 veckor före mitt bröllop ;) Haha inte direkt så att jag rekommenderar att göra så, men de är snabba på att sy och skicka :)
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!