Visa era bröllopstårtor! :)
Är lite nyfiken på vad alla ni gifta har haft för tårta. Lägg gärna in en bild och skriv vad det var för smak så jag får dreggla lite ;)
Vår var en moussetårta med smak av vit choklad och passionsfrukt.
Är lite nyfiken på vad alla ni gifta har haft för tårta. Lägg gärna in en bild och skriv vad det var för smak så jag får dreggla lite ;)
Vår var en moussetårta med smak av vit choklad och passionsfrukt.
Gissar att du syftar på i vilken form fyllninge ska vara?
Det finns ju olika varianter tex mousse, pannacotta, ganasch, kompott m.m.
Jag gillar personligen mousse för det bli ganska lätt och luftigt, särskilt om det är äggvitebaserad mousse.
Sedan beror det ju på hur mycket bottnar du vill ha i tårtan för det finns olika varianter på det.
De finns de som har
botten-fyllning-botten-fyllning-botten
sen finns det de som har
botten-fyllning-fyllning-fyllning-botten
och det spelar ju oxå in på vilken typ av fylningar du väljer.
Vill man ha en staplad tårta så påverkar det ju oxå eftersom alla fyllningarna då måste vara såkallat skärfasta.
Hoppas det hjälpte!
Gissar att du syftar på i vilken form fyllninge ska vara?
Det finns ju olika varianter tex mousse, pannacotta, ganasch, kompott m.m.
Jag gillar personligen mousse för det bli ganska lätt och luftigt, särskilt om det är äggvitebaserad mousse.
Sedan beror det ju på hur mycket bottnar du vill ha i tårtan för det finns olika varianter på det.
De finns de som har
botten-fyllning-botten-fyllning-botten
sen finns det de som har
botten-fyllning-fyllning-fyllning-botten
och det spelar ju oxå in på vilken typ av fylningar du väljer.
Vill man ha en staplad tårta så påverkar det ju oxå eftersom alla fyllningarna då måste vara såkallat skärfasta.
Hoppas det hjälpte!
Jo allting är ju gott men det blir ju helt en smaksak, vilket gör det svårt att säga "det här är bäst"
Jag personligen gillar inte för mycket bröd/kaka i tårtor och vår tårta var en botten av typ brownie och sedan mousse, pannacotta,mousse men jag har hört andra som gillar att det är mkt "kaka" och mindre fyllning så vad man gillar är ju väldigt individuellt.
Sedan kan man ju kombinera lätt och mäktigt oxå, har man tex två lager lätt mousse(med äggvita) så kanske man kan ha ett lager gansch emellan så blir det smakrikt men ändå ganska fräscht, men det bästa är väl att prova lite när man väl har bestämt sig för bageri
Jag har ingen jättebra bild på tårtan men den var väldigt fin dekorerad med riktiga blommor, bland annat rosor, gerbera och prästkrageliknande blommor. Smaken var helt underbar! Fransk chokladbotten, hallonmousse och vanilkräm. Åh, jag ångrar fortfarande att jag bara åt en bit..
Jag skickade efter ett set med fyrkantiga formar till vår tårta........
Är det bara jag som inte mäter ugnen innan man köper en tårtform? Den största formen är 40x40 cm och går inte in i ugnen. *GRR*