Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Vi som gifter oss 2015!

    Sofia2015 skrev 2015-01-15 15:17:38 följande:
    Haha, ja det får man! Speciellt om man som du har en karl som kan ta över litegrann.

    Åk och prova den!! Har du drömt om den i 1,5 år så MÅSTE du prova den! Du kan stanna till på bröllopsmässa/visning i Sundsvall på lördag om du vill ;)
    Han har redan ganska mycket på sitt ansvar eftersom jag fått order av läkare att inte stressa (hahaha), och det som ligger i loppet just nu är inbjudningar. Det är redan hans uppdrag, så det enda jag behöver oroa mig för är klänningen. 

    Om det inte vore för att det tar åtta timmar att köra bil skulle jag ha gjort det, åka tåg har jag gjort medan jag pluggade och det är banne mig det värsta jag gett mig på. Det blir flyg numera  
    litenkaka skrev 2015-01-15 15:25:41 följande:

    Plättis: du måste prova den! Du kommer ångra dig annars :) alltså du har letat i 1,5 år och så fort du visar den hittar jag en åt dig! I rätt storlek! Ödet!


    Ni gör det inte lättare för mig!! Har kollat biljetter senaste halvtimmen istället för att jobba, men nu tror jag att jag måste skärpa mig. Ska prata med sambon när jag kommer hem ikväll, fram till dess får det vänta. 

    Så nu stänger jag ner BT och låter hjärnan vila. Att jag kommer bli gråhårig av bröllopsplaneringen är ingen nyhet, men det kan få vänta några timmar till Cool
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag älskar min sambo. Vi låg på soffan och diskuterade i reklampauserna till Simpsons, och nu har jag bestämt mig för att jag gått vidare. Drömklänningen är ett avslutat kapitel. Jag tror inte han förstår mig jämt, men han anstränger sig i alla fall för att försöka.

    När jag satt på jobbet i eftermiddags bestämde jag mig för att det var sista gången jag hade ångest över planeringen. Från och med nu är den enbart positiv och lustfylld. Och för mig är klänningen inte viktigast, inte ringen heller. Det är den skäggiga typen som ligger skavföttes med mig i soffan just nu.

    Helt plötsligt känner jag mig lugn och harmonisk


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    crs skrev 2015-01-16 07:55:34 följande:

    Vad härligt Plättis och Sofia, att ni kommit dit! En sån inställning kommer säkert underlätta massor i den återstående planeringen :)


    Nu känns planeringen rolig igen, men jag behövde väl lite tid på mig för att komma tillbaka till den insikten (som jag faktiskt hade från början)

    Vi skickade ut en inbjudan på Facebook till de släktingar och vänner som använder det (vad är det med folk och vägra Facebook?!) och resten fick sms, så nu vet alla om att vi gifter oss! Varje gång någon tackar ja eller lämnar en kommentar så har jag studsat runt och tryckt upp telefonen i ansiktet på min sambo så han ska se det också. 

    Det är kul att så många tackar ja även på eventet, fast vi tydligt skrev att det kommer en pappersinbjudan senare i vår.

    Eftersom det är mitt i semestern och många av våra släktingar jobbar inom sjukvården känns det bra att vara ute i god tid. Min moster till exempel skrev "[Min mamma] har förvarnat mig om datumet och jag är faktiskt ledig Hade det varit min jobbarhelg så hade det varit sämre då det är på semestern, så det var tur!" 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    tesselessan skrev 2015-01-16 12:34:45 följande:

    Imorgon ska jag åka och prova brudklänning för första gången, ska bli så kul.Vet egentligen redan vilket jag vill ha men det är bra att prova något i likande modell för jag lär nog ändra mig när man väl ser den på

    när jag såg denna så tappade jag nästan andan. Dock är jag inte överförtjust i nederdelen så kanske ska prata med säljaren om att göra om den lite.
    www.aliexpress.com/item/New-Arrival-Scoop-Neckline-Beads-and-Crystals-Organza-Chapel-Train-Custom-Made-Fancy-Latest-Plus-Size/1852791010.html


    Den var superfin! 

    Mermaid är jättesvårt att passa i, har jag hört. När jag provade sist berättade säljaren att hon under sina tio år i butiken hade träffat två brudar som passade i det. Jag var inte en av dem  
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    crs skrev 2015-01-16 15:28:44 följande:
    Vi hade tänkt ha vigsel med närmsta vännerna, för att sedan äta frukost tillsammans med dem innan vi åker till Kalmar. Så vi skulle väl isf bli sådär 15 pers på vigseln, inklusive 3 barn och oss själva.
    Det är bara dem vi hade tänkt träffa där. Eller ja, han som frågade, och mina två andra bröder, med familjer. Så om de kommer hit blir det 10 pers till på vigseln, ganska stor procentuell ökning :P Frågade mina andra bröder om de gärna vill vara med, och det verkar så. Ny plan, med andra ord! Och så hoppas jag att sambons familj inte blir sura för att vi inte bjuder hit dem. De får fan stanna i Malmö, vi måste ha en anledning att åka dit, har ju bokat resa från Kastrup dagen efter :P 
    Jag pratade med en av mina släktingar om att rent hypotetiskt bara bjuda dem på middagen och ha vigseln med de absolut närmaste (fortfarande 22 personer). Svaret var att det var vigseln som var det viktiga, och att det skulle betyda massor att få vara med på den. Så vi gick från 22 till 55 gäster. Men samtidigt kändes det som att vi bara kommer göra det här en gång, och då vill vi inte att någon ska känna sig utanför. Vissa reser ändå en bit för att kunna vara med, och vi ville inte bjuda bara en faster/moster och inte de övriga. Kränkande särbehandling, typ. 

    Så det kan vara bra att åtminstone stämma av med din sambos familj ifall de väldigt gärna vill vara med på vigseln. Eller i annat fall filma den så att de kan se den i efterhand. Bröllop är väldigt känsligt för många, och det känns som en jättetråkig sak att bli osams med någon över
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Ninjara skrev 2015-01-16 20:42:23 följande:

    Idag är det exakt 4 månader kvar. Herre min je vars tog tiden vägen?

    Har i alla fall haft en toppenvecka, köpt världens finaste klänning, beställt brudbukett, corsager, tärnbuketter, fixat personal, pratat med kyrkan om riskastning (inte alla som tillåter), varit på systemet och pratat dryck och kollat upp alkoholfria alternativ.

    När jag sedan kom hem en dag hade jag ett "mystiskt" brev i postlådan:

    "Blivande Bruden planerar inför Bröllopet. Möhippegänget står i startgroparna för en kidnappning...

    Är du beRÄDD?

    Har du packat väskan? Följande innehåll:

    Ett förkläde, sexiga underkläder, en avbitare, oömma kläder, massageolja har du inte, far inte och köp möhippegänget har reserv VASELIN.

    Eftersom vi obemärkt har kunnat posta detta är du inte tillräckligt uppmärksam! Se upp för vita skåpbilarm förklädda kvinnor, kryptiska kommentarer.

    Kakan ska bakas. Degen är knådad. Sitt inte hemma och jäs..."

    Helt underbart!!!!


    Fantastiskt! :D
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    antligen skrev 2015-01-16 21:02:32 följande:
    Starkt jobbat! Det är definitivt något att vara stolt över <3

    Prova kan du absolut göra nu, jag har provat i typ två år utan att bli klokare Om din kropp förändras mycket efter operationen så är det klart att klänningen behöver ändras, men om du provar modeller som passar de flesta kroppsformer (A-linje är smickrande för alla) behöver du inte bli besviken senare. Personalen i butikerna är proffs, så be dem om hjälp. Att prova är roligt, men det är bra att ha tid på sig så man hinner vela lite
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    litenkaka skrev 2015-01-18 22:00:15 följande:

    Ni som ska ha en traditionell fest efter bröllopet (mat + party) - hur mycket lägger ni på alkohol? Supersvåra att beräkna hur mycket som går åt... Ska ha förrätt och buffé och servera rött vin. Öl till de som ber om det, den kommer dock köpas på systemet här och resten i Tyskland.


    Jag funderade på det häromdagen, frågade min sambo som är en fena på huvudräkning och han suckade och tyckte jag var ute i alldeles för god tid. Så han har lovat att ansvara för alkoholen. Vad han tänkt för budget vet jag inte, men jag ska fråga någon dag framöver.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Idag umgicks jag med min "inofficiella brudtärna", även känd som kusinen som tackade nej men får alla tärnans uppdrag ändå Hon hjälpte mig sortera tankarna om klänning, så nu har jag bestämt mig för att ta mått hos en sömmerska kusinen hade haft kontakt med och sedan beställa från Etsy. Lägger upp bild när jag inte skriver från mobilen

    Jag frågade henne om hon ville göra oss äran att vara toastmadame, och först fick hon panik men tackade sedan ja på villkor att hon skulle slippa hålla tal! Sååå skönt! Dessutom ska hon fixa möhippan, så jag ska bara skicka en lista på tjejerna som är bjudna så ordnar hon resten. Det känns sjukt nervöst redan nu, för när jag åkte därifrån hade hon ett pillimariskt leende och muttrade något om "jag undrar vad det kostar" och skrattade åt något annat. Jag vet att jag är trygg i hennes händer, men visst får man bli nervös ändå?


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Nu sitter jag vid datorn! Den här har jag bestämt mig för att det blir. Eventuellt med något över axlarna, men det vet jag inte än. Känner mig nöjd och i trygga händer eftersom säljaren fått fantastiskt bra respons. Eventuella ändringar är inräknade i budgeten i vilket fall  


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!