Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Vi som gifter oss 2015!

    crs skrev 2015-04-17 06:58:32 följande:

    Är det inte väldigt sällan saker kommer bort på posten ändå? Risken att flera kommit bort borde väl vara rätt liten? Men du kanske kan delegera uppgiften lite, be dina närmsta höra sig för lite när de pratar med de som bjudits? :)

    Jag är sjukt jävla nervös att min ring ska komma bort på vägen tillbaka till guldsmeden. Den behöver förminskas, men jag gillar verkligen inte alls att den varken är hos henne eller mig. Har sovit helt dåligt senaste nätterna för bara oroar mig att den ska komma bort. När jag lämnade in den så var personalen så stressad med så jag kom helt av mig och missade att försäkra försändelsen ordentligt. Det känns inte ens lite bra. Har inte gärna råd att låta göra en ny om den skulle komma bort...


    Jag ska be dem höra sig för, annars har vi rätt regelbunden kontakt med släkten och kan fråga dem då. Dessutom har vi ett Facebook-evenemang där man åtminstone kan få svar från de som använder Facebook.

    Håller tummarna för att den hittar fram, det borde gå bra. Vår inbjudan är det andra jag vet kommit bort på posten, men det får man väl se som en rätt bra procent.
    Kotten skrev 2015-04-17 08:45:05 följande:

    Vi fick bort en inbjudan i posten, det framkom när personen gratulerade oss och jag frågade om han trodde han kunde komma, han tog det rätt chill och vi skickade inbjudningsinformationen med mejl så allt löste sig. Men lite trist ändå så klart.


    Ja, tråkigt när det inte blir som man tänkt :/ Vi har några extra eftersom vi bara kunde beställa jämna antal, så det löser sig ju. Men vi har slickat kuvert i onödan och det är nog banne mig värst av allt :P
    SofiaF skrev 2015-04-17 10:42:31 följande:

    Hmm ja punchrullar kan vara svårt i sommarvärmen... Kan du inte ha dom i kylen så länge som möjligt då? Fast marsipanen kommer nog inte vara så kul efter en stund... Kan  fundera på nått om du vill? Är konditor och är mammaledig så lite abstinens har jag allt nu ;)

    Jag funderade på att göra själv, men insåg att jag aldrig kommer hinna med studier och en bebis... Så vi funderar på att köpa peps mintkulor att lägga i en liten organzapåse till varje gäst istället :)

    Oj, men min sambos föräldrar fick sin inbjudan typ 1 vecka efter alla andra... Så hoppas det bara är dom som inte fått... Jag tror generellt att ju tidigare man skickar ut inbjudningar ju sämre är folk tyvärr på att svara tidigt faktiskt...


    Ja, fundera gärna om du kommer på något smart :) Vi ska vigas kl 16 och middagen börjar 17, så rent teoretiskt borde de kunna ligga i kylen till strax innan 17 om serveringspersonalen kan lägga fram dem. Än så länge har jag inte hört att någon är allergisk mot mandel eller några andra ingredienser, så det verkar lovande. Men å andra sidan är det jäkligt pilligt och jag kommer stå i köket och svära i flera dagar för att få ihop det. Små mintpastiller känns mycket lockande när jag tänker på det ;)

    Och ja, alla tänker att de har gott om tid på sig att svara. Det är lite frustrerande, men vi brukar alltid vara sista lortarna när det gäller allt, så det kanske är payback nu.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    crs skrev 2015-04-20 18:00:08 följande:

    Kul idag. Sambon är uppsagd från och med om en månad, han började jobba där i januari, provanställning, och idag berättade de att de inte har råd att ha kvar honom. Kombinerat med att jag om 1,5 månad tar examen, och i nuläget inte har någon sysselsättning att se fram emot efter det. Det betyder eventuellt ca inga pengar på gud vet hur länge. Känns sjukt omotiverat att lägga pengar på bröllop då. Även om det inte är några gigantiska summor och vi har så vi klarar oss ett tag, så känns det som att jag på bröllopsdagen mest skulle ha dåligt samvete över utgifterna. Jävla fan. Hatar allting. Jävla värt att pluggat i 4 år för att sen ändå inte få jobb. Är ingen skitutbildning heller, jag är ekonom... Fan.


    Vi har skjutit upp vårt bröllop en gång eftersom vi blev arbetslösa båda två samtidigt. Sambon uppsagd från fast jobb och min visstidsanställning förlängdes aldrig. Det var jävligt jobbigt, men vi överlevde det. Förhoppningsvis får din sambo hjälp att hitta nytt jobb, och då behöver ni inte oroa er. Att hitta jobb efter examen är inte omöjligt heller, och jag tror du kommer fixa det Glad Man får slita i början, men det löser sig. 

    Ring alla bemanningsföretag du hittar och säg att du snart tar examen och söker jobb. Antingen får du konsulta via dem eller så kan de hjälpa dig hitta någonstans där du behövs. Jag har fått jättebra hjälp via bemanningsföretag, och då har jag en flumexamen som jag byggt ihop själv Cool
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Klänningen inlämnad till sömmerska för småfix nu, får tillbaka den i juli (ångest). Och igår beställde vi ringarna, dem får vi om en månad :D


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Grattis till er :D Så skönt!

    Jag gjorde en magnetundersökning av min skadade axel idag, så vi missar valborgsfirandet eftersom jag har så j*vla ont i armen. Men nästa vecka får jag veta om det blir operation eller inte.

    Är lite nervös för att de inte ska lyssna på mig när jag säger att jag inte vill operera innan bröllopet (förslaget var nämligen operation i juli, men jag skrek åt läkaren tills han tog tillbaka det). Jag ska inte ha några operationsärr på mina bröllopsfoton, det är ett som är säkert.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    SofiaF: Om det är felet som ortopeden trodde från början blir det titthålsoperation och jag blir bara kvar över dagen. Förmodligen har jag skadat en sena i axeln när jag föll i trappan och tog emot mig med armen på trappräcket.

    Så för mig är det nog enbart fåfänga. Och att jag är van vid den här smärtan, så jag kan hantera den. Ingen vet hur det blir efter operation.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag har haft smärtproblematik hela livet, men axeln är det första som fått mig att behöva gå ner i arbetstid. Och operation är egentligen det sista jag vill, fast å andra sidan är det inte särskilt roligt att vara sjukskriven heller :/ Med Alvedon och Ipren borde jag klara bröllopsdagen, om inte min läkare har något bättre förslag på gång.

    Jaså? Lite roligt att höra att jag inte är ensam i alla fall ;)


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Vilken vecka vi haft! Från ingenstans hittade vi ett hus vi blev kära i, fick lånelöfte godkänt och försökte få tag på mäklaren för att få gå på visning. Funderade på om vi skulle ställa in bröllopet och lägga pengarna till handpenning istället. Avboka sömmerskan och slänga sig på telefonen och stoppa guldsmeden från att börja med våra ringar.

    Men när vi väl fick tag på mäklaren hade huset hunnit säljas. Så nu är jag både lättad och lite besviken på samma gång. Och har gett mig själv Hemnet-förbud för att slippa gå igenom det här fler gånger Oskyldig 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag vet inte om jag är mest lättad eller mest besviken faktiskt :P Men vi har bestämt oss för att det blir bröllop i sommar och sedan börjar vi om med boendekarusellen. Är sjukt less på grannarna som festar så fort tillfälle ges, men å andra sidan är det väldigt jobbigt att flytta.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    SofiaF skrev 2015-05-08 09:03:30 följande:
    haha vilken grej :D
    Tur i oturen då ;) Jag är heltorsk på hemnet jag med... Helt hopplöst när man blir förälskad i något... ;) 
    Jag kan inte hantera Hemnet, mest eftersom jag drar iväg och planerar så långt i förväg. Nu hade jag nästan ställt in bröllopet innan vi ens hade varit på visning Oskyldig Men min sambo är den av oss som har fötterna på jorden och håller mig tillbaka när jag börjar dra iväg för långt. Och han låter mig inte ställa in bröllopet, säger han. 
    Allrakäraste skrev 2015-05-08 09:59:05 följande:
    Det är okej att vara besviken. Men tänk nu att du har två roliga händelser att se fram emot, först bröllop och sen bostad :)

    Vi gör ju tvärtom nu. Det blir flytt om 2 veckor till en stad 80 mil bort, vår nya lägenhet är inte klar förrän i november och vi ska bo inneboende hos svärföräldrarna fram tills dess. Inte bästa läget att planera bröllop i oktober alltså... Så vi har tagit beslutet att skjuta på bröllopet. Mamma blev jättebesviken och jag är väl inte heller superglad men samtidigt har jag alltid velat ha ett riktigt vinterbröllop så nu känns det okej att det blir februari nästa år istället. Allt handlar om min inställning till detta och jag jobbar fortfarande på att intala mig att det blir bra. För det kommer det ju att bli i slutändan :)
    Ja, precis. Vi hade inte tänkt flytta än på några år i vilket fall, men nu känns det som att jag börjar vara mer inställd på det. Mest på grund av våra brutalt jobbiga grannar, men de har faktiskt skärpt sig efter ett par samtal till störningsjouren och kvartersvärden. 

    Lycka till med både flytt och vinterbröllop! Jag har också tänkt på att det är inställningen som avgör allt. Vi har haft lite motgångar planeringsmässigt på sistone, och folk som undanbett sig saker eftersom de är rädda att det inte ska bli perfekt. Men om jag gör allt med inställningen om att bröllopsdagen ska bli perfekt så kommer jag bli besviken. Jag fokuserar på att min sambo ska säga "ja" när vigselförrättaren frågar om han vill gifta sig med mig (och det har han lovat att göra) och att vi ska få äta god mat och ha en trevlig dag med våra nära och kära. 

    Det är genomförbart, uppnåeligt. Skulle det regna och vi får vigas i foajén på lokalen istället för på terrassen så kommer det bli underbart det också. 

    Vi sköt ju fram vårt bröllop ett år, och det var både jättesorgligt och okej, för det blev bättre att vänta. Men jag kan eventuellt ha gråtit en skvätt på det som skulle ha varit vår bröllopsdag i somras. Det kändes som att bröllopet låg evighetslångt bort, eftersom vi inte hade satt något nytt datum. Nu känns det all so much sweeter att veta att vi får bröllopet vi drömt om.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Nightrod skrev 2015-05-08 08:40:00 följande:

    igår beställde min dam tid hos frisören till mig. Det värsta är att mitt hår kommer kosta mer än hennes till bröllopet. Ha ha
    Ja ja det är hennes val hur jag skall ha det så..., så den 21 maj skall jag plågas hos frisören


    Haha, min sambo har själv bestämt att han ska boka tid hos frisören på morgonen för bröllopet och fixa håret där. Jag ska göra det hemma med hjälp av min lillasyster till en kostnad av två blommor i håret och elektriciteten för att värma locktången. 

    Men hans hår är besvärligare än mitt, och hans frisör är helt makalös. Och eftersom han ändå skulle behöva klippas omkring bröllopet så är det lika bra att han får håret fixat och stylat så det sitter hela dagen. Det är inte lika aktuellt med tre kilo hårnålar i hans hår för att det inte ska smita, men det går i mitt. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!