Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Vi som gifter oss 2015!

    litenkaka skrev 2015-02-06 08:34:10 följande:

    FRÅGA: hur många av er har tänkt tanken "nu skiter vi i det här och drar utomlands och gifter oss bara vi två"? :)


    Vi har sagt "äh, nu går vi på rådhuset och får det överstökat" vid ett flertal tillfällen. Men efter några möten med lokal och när allt börjar falla på plats så känns det plötsligt genomförbart Nu känns det bara som att bröllopet är något vi längtar efter, inte har ångest över. 

    Jag har lätt att bli överstressad och få panik, medan min sambo är en praktiker och bryter ner allt i småbitar som jag kan hantera. Dessutom har han sagt att han ska fixa rätt mycket av de saker jag inte har koll på. Jag har ansvar för min klänning, och eftersom jag jobbar med text och layout har jag gjort inbjudningarna i InDesign (med hjälp av en fantastiskt duktig illustratör). Resten känns som att det är mindre bråttom att fixa just nu, så det får vänta. Jag jobbar bäst mot en deadline i vilket fall
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    tesselessan skrev 2015-02-07 14:21:34 följande:

    örhängena är jättevackra. de kommer bli perfekt på den stora dagen. 

    är det någon mer som har svårt att ladda upp bilder? funkar varket från mobilen eller datorn...... Arrghh


    Från telefonen funkar det aldrig, ej heller om man har en surfplatta. Och från datorn varierar det med webbläsare.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag beställde min klänning idag! :D Och eftersom både sambon var ledig idag gick vi på stan och tittade på vigselringar. Han ska byta till en bredare ring och jag får en med gröna diamanter.

    Tanken var att jag skulle göra om storleken på hans och spara blinget till senare, men i och med att jag byter efternamn tyckte jag att jag var värd lite diamanter Och min sambo höll med, så nu har vi sprängt budgeten och måste fundera på om vi kan dra ner på något annat...


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    crs skrev 2015-02-08 08:51:15 följande:

    Låter som en himla bra dag! Och häftigt med gröna diamanter! Jag visste inte ens att det fanns. Hur kommer ringen se ut? :) 


    litenkaka skrev 2015-02-08 09:31:14 följande:

    Åh visa ringen! :) blev det den korta spetsklänningen?


    Det gäller att passa på när sambon både är ledig och på humör för bröllopssaker Det var han som vilöe följa med och se förslagen, och då kollade vi ring till honom igen på samma gång.

    Jag visste inte heller att det fanns gröna diamanter, men jag litar helt och hållet på vår guldsmed Ringen blir en halvallians i vitguld med 10 st 0,01 ct forestdiamanter. De kommer att tillverka den själva så den passar med höjden på förlovningsringen. Jag glömde helt bort att ta bild på den jag provade som de utgår från.

    Klänningen blir lång med ett pyttesläp, en spetsdröm med ett svart band i midjan Tror jag lagt upp bild på den tidigare, men det är väl typ tio sidor sedan Jag fick i alla fall mejl idag om att de börjar sy den, så nu springer jag runt och försöker få tiden att gå! Åtta veckor känns som en evighet.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    En vän till oss kommer ta våra porträttfoton, och han gör det gratis Jag funderar på att be en tidigare kollega fota under vigseln så vår vän får slappna av och bara vara gäst då, men ändå få lite bilder på oss och våra gäster. Men för mig är porträttfotona viktigast. 

    Vi har två gästlistor: en till vigsel och middag då vi bjuder våra familjer (föräldrar, syskon, mostrar, fastrar, kusiner och närmaste vännerna) och en till festen då vi bjuder de inte lika nära vännerna och andra som vi gärna vill ha med. Vi försökte kapa gästlistan och bara ha 35 personer till vigsel och middag, men varken jag eller min sambo kände att det var den lösning vi ville ha. Så vi blir 60 personer till middagen, och festen har vi ingen aning om. Där behöver vi inte ha lika lång framförhållning heller, festgästerna kanske får inbjudan två månader i förväg, medan de som ska vara med på vigsel och middag får den fyra månader innan. 

    Kollegorna är välkomna på festen, men vi kommer nog inte ha en öppen inbjudan för alla. Sambon jobbar på stort kontor med hundratals anställda, så han får i sådana fall bjuda dem han umgås med. Mitt jobb är mindre, men jag kommer inte bjuda alla utan de jag trivs bäst med. Majoriteten av mina kollegor närmar sig pensionsåldern, medan sambon är en av de äldre på sitt jobb (och han har några år kvar till 30!). Det kommer bli en salig blandning av folk, det är ett som är säkert Cool


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Sthlm2015 skrev 2015-02-09 11:47:47 följande:
    Ja, det underlättar om man ska ha två gästlistor, men vi ska bara köra på en och vill att 60 pers ska delta i både ceremonin och middagen/festen. Det blir ju liiiite svårare, förstår inte ens varför min fästman vill bjuda en del av sin släkt som han inte ens har träffat under hela tiden (ett antal år) som jag har varit ihop med honom, jag har inte träffat dem ens. Känns väldigt, väldigt onödigt men han känner samtidigt att om han bjuder ena mostern som han ser typ 1 gång per år måste han bjuda andra mostern med. Det kanske är det som kallas för vett, och jag må sakna det för jag bjuder inte in min fars eller mors syskon då jag inte umgås med dem.

    Nja, inte så att man ska bjuda kollegor för att bjuda dem, men de som man umgås med under arbetstid. Jag vill bjuda dem jag trivs med och anser vara mina jobbvänner MEN ska man följa vett och etikett ska deras respektive bjudas in också, och jag har aldrig träffat dem. Vill liksom inte betala kuvert för personer jag inte träffat. :/

    Köpte en bröllopstidning förra veckan och fastnade för ett "test", där framgick att om man har umgåtts med sina kollegor minst 2 gånger under det senaste året efter arbetstid så bör man bjuda in dem...
    Vi umgås med våra kusiner, på båda sidorna, och träffar dem åtminstone några gånger per år. Under de sex år vi varit tillsammans är det ingen som jag inte träffat i hans familj, och tvärtom. Och eftersom familjen är viktig för oss båda bestämde vi oss för att satsa på dem istället för vänner och bekanta. 

    Om vi bjuder in kollegor så kommer vi nog att bjuda in dem enskilt. Skulle min sambo skulle bjudas på en kollegas bröllop skulle jag inte känna ett skriande behov av att följa med. Jag skulle nog inte tacka nej om inbjudan inkluderade mig, men jag skulle känna mig rätt så malplacerad. En av mina kollegor gifter sig några veckor före mig, och jag förväntar mig inte en inbjudan dit. Om jag mot förmodan får en känns det ytterst osannolikt att förvänta sig att min sambo också blir bjuden. 

    Alla test är godtyckliga, och jag skulle inte lägga för mycket allvar bakom "två gånger senaste året". Om du vill bjuda dem, gör det. Fråga i förväg om du är osäker på om du kan bjuda bara kollegan eller om du måste ha med respektive också. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Vi köper våra ringar från en guldsmed, mest för att jag gick dit och fick råd kring vigselring och de var så bra och hade fiffiga lösningar. Så de kommer specialdesigna min ring och sambons blir också one of a kind. Priset blir billigare än om vi skulle ha köpt på exempelvis Guldfynd. Och de kommer hålla i all evighet eftersom de designar den för att vara hållbar

    Vi gav dem en budget och kommer hamna bara strax över om vi lämnar in guld som inte används.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Sthlm2015 skrev 2015-02-18 14:03:00 följande:

    Åh, det skulle vara det mest ideala att få min vigselring designad/specialfixad, men jag har fått intrycket att det kostar mer än skjortan, framför allt om man vill att det ska vara fairtrade osv. Min fästman tänker behålla sin förlovningsring och addera vårt vigseldatum på insidan.


    Min är en halvallians med gröna diamanter, tio 0,01 ct i fadenfattning (ingen aning om vad det innebär, men det låter som att jag har koll). Den kostar 8 500 ungefär, och sambons är en 6 mm slät ring för 2 500 efter att vi lämnat in allt guld som behövs (10-11 000 om vi betalar allt, utan guld).

    Vi bestämde oss för att inte skilja på mitt och hans, vi betalar dem samtidigt från vårt gemensamma konto. Hans ring ha blivit dyrare än min eftersom det behövs mer guld till den, medan diamanterna är det som drar iväg på min Vi vill ha dem i vitguld, vilket gör dem några hundralappar dyrare, men helt klart värt det!
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    filibustern skrev 2015-02-19 20:32:04 följande:

    ja, var och prövade lite ringar. dessa tre är de jag kan tänka mig, blev dock osäker på om jag ska beställa från nätet, kanske lika bra att beställa från butik. 

    1an blev jag förvånad passade så bra till titanringen. 2an är väl det jag mest är sugen på att skaffa, just denna var en helallians på saftiga 24 000, men ja vet det finns liknande i halvallians för under 5000.. Nr 3 var också en sån där "men! så bra den passade!" - moment. samma i vitt guld passade sämre faktiskt. 


    Första var finast, den såg ut som den hörde ihop med förlovningsringen
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    SaraJ skrev 2015-02-20 12:46:20 följande:

    Jag hakar gärna på i den här tråden! Hoppas att det är okej även om jag och min blivande inte har fastställt datum än. Det blir troligtvis under 2015. Vi har pratat om att ha utomhusvigsel så det kommer antagligen bli till sensommaren/i början av hösten. Han har dock inte friat officiellt än men vi har pratat om att vi vill gifta oss snart och båda är överens om att när vi väl förlovar oss så ska vi vara gifta inom ett år enligt gammal tradition. Han har även ställt lite kryptiska frågor om ringstorlekar osv. så jag tror att det är på gång. Jag började såklart tjuvkika lite på klänningar eftersom att jag tycker att det är så roligt och så hittade jag en som jag blev kär i och då frågade jag honom om det skulle kunna bli aktuellt med att köpa klänning snart och då sa han att han tyckte jag skulle köpa en om jag hade hittat den jag ville ha. Sagt och gjort, jag har min klänning hemma och väntar på att få ringen på fingret och kunna berätta för familjen. Anledningen till att jag inte tar saken i egna händer och friar är att han har sagt att han vill fria. Det blir såklart lite tajt om tid att planera men vi har sagt att vi ska ha ett budgetbröllop och göra det mesta själva så vi kommer inte ha så mycket som ska bokas långt i förväg. Hur långt före tycker ni är i senaste laget att skicka ut inbjudningar?
    (Oj vad långt det här blev)


    Välkommen i tråden Och vad roligt att ni började i "fel ände" med planeringen! 

    Beroende på när ni gifter er så är det lagom att skicka ut inbjudningarna tre månader i förväg. Om det är mitt under semesterperioden bör man vara ute längre innan. Vi gifter oss 25 juli, och berättade för släkt och vänner över julhelgen om vilket datum vi bokat så att de skulle kunna lägga semester eller eventuellt byta jobbhelger för de som jobbar inom sjukvården. Inbjudningarna skickar vi ut någon gång under mars månad, vi ska träffa vår vigselförrättare för att stämma av tider först innan vi trycker upp dem.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!