Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Hoppas nålarna haft en super-effekt så att embryot får det riktigt julpyntat och fint och vill stanna riktigt trevligt länge.

  • Liten med Mindre

    BS - vad skönt att få kompetent hjälp! Eller, ja, undersökningen verkar ju inte skön, men lättnaden att troligtvis ha fått en korrekt diagnos.

    Jag tror att du kan hitta alla redskapen i en vanlig sportaffär typ TeamSportia. Har i alla fall sett att de har grejorna hos oss.

    Angående GI så finns det säkert en hel uppsjö recept, tips och diskussioner på nätet. Annars är Lauritzon som nämndes rätt känd. Paulún, Ulrika Davidsson är andra namn jag tror mig hört i sammanhanget.

  • Liten med Mindre

    BS - Ang GI kan du nog förmodligen även välja recept för diabetiker - de ska ju inte hellar äta mat som ruschar blodsockret.

  • Liten med Mindre

    Hmm...verkar som att jag hamnade i mitt esse.

    BS - eftersom du har en inflammation kan du nog även kika på en bok jag har hemma nu, som handlar om inflammationsdämpande mat (tänkte så småningom bearbeta min egen kroniska inflammation och kanske blir helt kry i magen).

    Sanna Ehdin - "Sannas matbok". Hon tycker också att man ska undvika snabba kolhydrater, och en del andra saker av intressanta anledningar. När jag kommit igenom resonemanget tänkte jag ta fram receptdelen som verkar hyfsat intressant och enkel, det lilla jag kikat på den. En smarrig broccolisoppa har vi i alla fall prövat.

  • Liten med Mindre

    AM - huvudet på samma spik!

    Edhin kanske det ska vara?

  • Liten med Mindre

    vitlök ingefära gurkmeja lök broccoli chili och lite till

  • Liten med Mindre

    Lapinette - Härligt!!! Hoppas det är riktigt julmysigt i äggnästet nurå, aku-pyntat och allt.

  • Liten med Mindre

    Menar ni att jag faktiskt är ikapp?? Massor att läsa när man är borta en kortis.

    Telis - skoj med nytt album och en massa nya bilder. Får du tillfälle kan du ju lägga till att Mindre är 10 månader på bilden jag skickade.

    Lappis - skulle just rekommendera ägg eller protein som mellis om du jämt är hungrig. Men ni har visst avhandlat ägg i massor redan.

    Kängu - gå till BM och ev sjukgymnast eller skicklig naprapat för att kolla upp din ischias. Dragningar åt rumpa/ben kan komma av felställningar i bäcken/rygg och strama muskler i höftböjare och rumpa. En rejäl knådning av rumpan med trigger-behandling av piriformis(?) brukar råda på ev muskelproblem.

    Sweet, du kanske kan gympa lite på mattan hemma med lillskruttan? Jag glömde bort den enkla varianten under sommar och höst när jag inte kom iväg på så mycket träning pga trötthet. Förmodligen hade jag haft mindre ont i ryggen idag om jag hållit igång med lite styrekövningar. Gympa med bebis som motvikt? Mindre gillade situps och rumplyft när hon var liten.

    Och vad gäller tröttheten så tog det mig 2 månader av god sömn att komma ikapp... Tröttheten blev nog värre när jag slutade amma och inte var hög på hormoner längre. Tur att vi hade börjat sova gott då!

  • Liten med Mindre

    Hej hej!

    Har hamnat lite i hetluften på jobbet, fått mer att göra som har med akuta problem att göra. Skoj, handlingsförlamande och utmanande på samma gång. Alla blir så glada att någon tar idet, men ingen har riktigt tid att tala om vad som gjorts hittills etc - och helst ska allt vara löst igår så att vi kan leverera. Får lite dåligt samvete över BT surfande då, även om jag faktiskt läst ikapp då och då för att"vädra" hjärnan.

    Nenne - det blir 2 hus att kika på på söndag. Får se vad vi tycker.

    I helgen ska vi också hinna med en sväng till min mormor. Har inte varit dit sen augusti och nu längtar jag verkligen! Inte för att det är så mysigt på landet så här års utan snö, men det är ju kul att träffas, och låta henne träffa lillskruttan.
    (Ja, hon har fina ögon koko. Måste vara efter maken.)

    Vicks blå - ja det kanske finns några hemma. Kanske värt att pröva som överraskning. Funkar det fint åt båda hållen?? Jag tillhör inte heller de mest lättflirtade nu förtiden. Går upp för tidigt och somnar för sent. Sen får väl sägas att min make i säckiga myskläder (pappauniformen) inte är så värst upphetsande. Mat- och kräkfläckar har den effekten på mig...

    Inte blir det bättre av att jag kryper i dito uniform när jag kommer hem, för att vara mer lekvänlig. Inte sjutton byter någon av oss om igen när Snorpis lagt sig.

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!