Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Lös biljett till barnkarusellen!

    MSW - är du riktigt vågad prövar du vatten kokt med lite färsk ingefära. Använder det på mig själv, men har inte provat på lilltjejen. Kanske vore idé, småbarn kan ju gilla de konstigaste saker ibland.

  • Liten med Mindre

    hmm...är sötsakskoma också ett vedertaget uttryck?

    Eller, just nu är jag så ruskigt trött på sötsaker. Urk! Tror nog faktiskt att det inte blir mer sånt idag. (Riktigt ovanligt för att vara mig - hade vi varit på cyklen o trampat skulle jag tro jag var gravid. )

    Att det är så svårt att sluta i tid...

  • Liten med Mindre

    Telis, trist med resan, men hoppas att det blir mysigt hemma här istället.

    koko - Iiiiiiiii! Spännande!

    Vänner - utedagis vore toppen, men här ska de visst vara över 3 år och blöjfria enligt maken.

    Angående klöks så håller jag mig nog till kväljs eller hulkar. Undrade lite vilken dialet AM syftade på med hilkar...

    Tinga - om du har bebis med smak för slätt så är du på våran gård. Vi har jobbat oss igenom maten i följande ordning för en gradvis grövre konstistens: hipp 6 mån, semper 6 mån, hipp 8 mån, semper 8 mån. Tyvärr är vi kvar i steget mellan de sista två... Att gnaga själv på majskrokar och bananer har nog hjälpt att träna bort lite av kväljningarna. Sen händer ju kräkolyckor nu och då i alla fall. Men hon får oftast upp det som ska upp.

    AM, angående brorsans resa, nästa gång de verkligen vill komma till Filippinerna, säg åt dem att boka via discoverydiveteam.se . Vi har alltid kommit fram, och alltid haft det riktigt bra i förhållande till vad vi betalt.

    BS, hoppas att kvällen och natten var härliga.

    Cicci - glass är gott. Fast Hägen har jag aldrig gillat. Har dessutom (hör och häpna) tröttnat på Ben and Jerrys. Så nu vet jag inte vad jag ska äta. Kanske vanlig vanlij med hemgjort chokladfudgesås? Eller frukt... *yeah, likely*

    Vi var på min pappas 65-års kalas igår, och det blev nog lite mycket för skruttis. Rätt mycket gnäll, och dessutom gråt vid läggdags. Det var länge sen sist. Fast jag tyckte det var skoj att träffa alla gamla bekanta och grannar igen. Samt kusiner och annat löst folk som ses vartannat år.

    Idag blir det städning av lägenhet, paketinslagning och sen lite lilljul för att slippa släpa alla paket fram och tillbaka till Falun.

    God Jul och Gott Nytt År!
    (Lappis - behöver du cykla av dig lite den 30:e så kom o kör med mig. )

  • Liten med Mindre

    Grattis grattis Malte-killen! Hoppas att du får bli kry och pigg snart!

    Grattis till jobbet Nenne!!! Antar att det är riktigt opassande att bli gravid nu...

    BS - lycka till med diskussionerna med maken. Definitivt dags att sätta upp riktlinjer som ni båda blir nöjda med. Heja heja!

    Vi har haft en kalasjul och nyår. Enda trista över julen var väl att vi lämnade Mindres nya pulka hemma i tron att det inte fanns snö i Falun. Vi hade en decimeter snö, minus 10 och sol hela veckan. Tur att det fanns gamla pulkor och snowracer att gräva fram ur förråden. Någon blev överförtjust i snowracer och ville inte kliva av.

    För övrigt firade lilltjejen sin första jul med att äta lika kopiöst som vi övriga hela veckan. Tror hon åt dubbelt så mycket som vanligt. Var lite rädd att hon skulle spricka ett tag när hon klämde full vällingportion uppe på middagen.

    Nyår hade snälla vänner bestämt sig för att vi inte fick fega och ha festen hemma, utan var tvungna på att öva att väcka bebis och köra hem mitt i natten. Så iväg på fin-fest med förrätt i bagaget. Snorpis somnade i sin resesäng strax efter 19. Vi blev erbjudna att bli hemkörda tvärs genom stan mitt i natten, så det blev 5-rätters med olika viner som bara samvetet begränsade intaget av. Ville inte väcka min lilltjej i främmande hem och vara as-kalas (lätt hänt när vi vanligen delar en halvflaska )

    Hemfärd och omsomnande gick toppen. Knappt ett pip!!! Bara lite jobbigt att lägga sig 03.30 och gå upp när någon som vanligt vaknar vid 07.

    Idag blev det skönsång till väcklingen, och imorgon blir det kalas med släkten. Tror Mindre får avvakta med kak-ätande till imorgon. Kan inte lyxa varje dag...

    GOD FORTSÄTTNING till er alla! Må 2009 bli extra fruktsamt! (Säger hon som äntligen hittat lite lust igen.)

  • Liten med Mindre

    Glömde skryta med att jag vågat bada isvak för första gången. Dock inte med kläder i träningssyfte för ev skridskoåkning som tänkt, utan efter bad i veduppvärmd badtunna.

  • Liten med Mindre

    Zozo - vår bvc rekommenderade runt 4 månader - eller när barnet börjar visa intresse för sånt som du stoppar i dig/äta med sked. Annars är väl rekommendationen 6 månader. (BVC menade att de tyckte det var viktigt att inte "missa tåget" när bebisen tyckte det verkade intressant.)

    MrsB, min orgasmkaka blev gigantisk och räckte länge (små bitar för den var så hög. Fast blir den guckig av glasyr som nennes så kanske den räcker längre ändå, min blev lite för torr.)

    Muggles - fick inte Conny ett djurtema-rum också? Koko kanske har fler bra tips?

    Vi får inte direkt ihop något tema i Mindres rum, kanske för att det även innehåller våra bokhyllor och mina garderober?? OCh för att vi inte vet var vi ska göra av den gigantiska kartongen med ärvda och avlagda kläder. Vill ju inte göra oss av med dem om det blir en minsting någon gång framöver. (Ja, vi ska börja hålla lite bättre koll på cykeln för att inte missa chansen... )

    Sen lockar det ju inte så mycket att inreda fint och sen flytta till ett ev drömhus. Hoppas marknaden kommer igång igen efter juluppehållet. Har blivit riktigt sugen på att flytta och få inreda nu. (Även vi har varit en sväng på IKEA utan att maken dog. )

    FruLlis - hur går det för din lilla mage nu då? Eller var den förresten stor från början denna gång? Sköna choklad-cravings eller bara frukt o grönt?

    Vickan - heja dig som tajmade snyggt denna månat.

    Sweet - hoppas att resan hem gått fint!

    Nu ska jag njuta av en egen kväll hemma, lystna till tjattret från spjälsängen och äta lite mer glass innan vardagen och nya löften om bättring tar fart.

  • Liten med Mindre

    Lycka till Lappis! Hoppas du får tag i någon som kan hjälpa.

    Koko - skönt att du fick tag i en tid för koll i alla fall. Så att ni förhoppningsvis kan njuta av resan.

    Nenne - vilket tålamod du har! Jag hade kräkts i telefon på AF för längesedan. Fast då har jag å andra sidan extrema humörsvängningar för tillfället.

    Kalaset gick fint igår - Lilltjejen sken som en sol, och nu har vi leksaker upp över öronen hemma. Är det någon som har en metod för att sortera ut leksaker? Använda några i taget? För så fort jag letar fram gamla grejor för att ge vidare så blir de ju hyperintressanta och svåra att slänga...

    För övrigt verkar jag ha åkt på bältros. Tycker inte jag varit så krasslig att något sånt skulle bryta ut, men kliande ömma uslag har jag på ena sidan ryggen i alla fall. Och givetvis har mer än 72 timmar gått sen de dök upp (innan jag fattade/fick tips om vad det kunde vara) - så nu är det väl bara att vänta ut eländet. Antar att jag kanske skulle frottera mig lite mer med Mindre, så att hon kanske får klara av vattkopporna redan nu??

  • Liten med Mindre

    Muggles - fler som har hjärnstillestånd här. Och nu är alla lätta bollar avklarade. Resten kräver närvaro...
    LUNCH???

  • Liten med Mindre

    Lappis - börja med de som ligger närmast och fortsätt utåt.

    Bara en sökmetod...

  • Liten med Mindre

    nenne - utslaget kliar en del, det gjorde ont när det kom i lördags. Fast det feberonda i ryggen som jag gått med ett tag är borta nästan.

    Sitter och känner som om jag har hjärtklappning à la hyperstressad emellanåt. Men om det är sjukdomsrelaterat eller stressrelaterat vet jag inte. (Typ hjärtat i halsgropen, fastän pulsen är nomal, om nu någon förstår. Lite obehgligt.)

    Heja lappis! Trägen vinner!

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!