Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Lös biljett till barnkarusellen!

    September - ni tycks gnabbas på samma nivå som vi. Maken blev sur för att jag inte fattade det roliga med att han stänkte vatten på mig i badrummet igår, utan mest muttrade.

    Angående benträning så skulle jag göra benböj (hyfsat djupa) och utfall (kliv framåt). Tänk på att inte fälla fram överkroppen för mycket när du böjer benen, och inte ha knät framför tårna.

    Bebis som motvikt är nog ypperligt om hon är samarbetsvillig. Öva armarna genom att lyfta bebis från djupaste knäböj till högt över huvudet. Ooooiiiiii!

    Klassikern "stolen" mot väggen funkar nog också. Upphopp är en klämmig spänstövning.

  • Liten med Mindre

    MrsB - vad SKÖNT med svar! Hoppas på en go och glad Malte framöver nu då. Katrinplommondiet?

    September - vi jobbade genom en månads gallskrik innan Mindre tog välling på kvällen. Plötsligt en dag släppte det, då hade det gått ungefär ett paket välling i små doser.

    Hon klarade ju redan vatten i flaska. Så till kvällsslurken så fick hon först välling tills hon tagit i alla fall några sug, och därefter bröstet. Det kunde ta 20-40 min skrik ibland. Inte helt skoj. Inte så att jag tvingade in flaskan, men det var bara den som erbjöds i närheten av munnen.

  • Liten med Mindre

    MrsB - vår lilltjej har svårt att bestämma sig - ibland går plommon jättebra, ibland inte alls. Fast det sammanfaller väl med att ingen frukt går bra. Tänk om det fanns säkra kort!

    Fast då skulle väl livet bli för lätt.

    Godissugen som få efter en torftig matlåda. Rensar kyl- och frysskåp hemma, så då blir det roliga blandningar. Skulle nog behöva krydda upp det hela med lite choklad till efterrätt. Fast jag gillar inte att handla godis på pressbyrån. Är det priset månne?? ska det vara dyrt så ska det vara fint!

    Undrar om jag kan jobba bort godissuget??

  • Liten med Mindre

    EA - shopping blir man oftast glad av. Vår IT-tjej håller på att shoppa ny dyr dator till mig, så av det mår jag bra idag.

    Kanske ska vänta ut lunchrusningen och köpa en chokladboll på kodiset istället...

  • Liten med Mindre

    AM, jag hade ett lager med lite av varje på jobbet förut. Men nu har jag inte jobbat ihop något efter mammaledigheten. Hade inte behov i början, och sen kom allt julgodis hit. Men nu är det abstinens efter jul och kalasande.

    Om du knaprar aprikoser måste jag bara få rekommendera Kung Markattas. Hur goda som helst! Luktar inte sunkigt jäst som till exempel ICAs kan göra.

  • Liten med Mindre

    kängu - vi hade en ektorp tidigare (makens). Den var faktiskt skönare än min att sitta i när man ser tv o film - men min var snyggare och av bättre kvalitet. Ni kan ju gissa vem som vann. Och soffan gick att sälja på 5 röda på blocket.

  • Liten med Mindre

    Glömde ju förut - GRATTIS på födelsedagen Piggelin.

    Hmm...visst fyller Conny 1 år snart med? 17:e månne? Nåja - skickar ett GRATTIS till 1-åringen i Thailand. Kanske smygläser de någon av dagarna.

  • Liten med Mindre

    MrsB - vi använder Microlax när Mindre har jobbiga problem och inte får i sig nog med plommon/päron/olja. Kanske det maken skulle skaffa? Hoppas det blir ordning på torpet snart!

  • Liten med Mindre

    MrsB - Maltes mage tar säkert ett tag på sig att svara på kostomläggningen, och då kan nog förstoppning vara en del av bilden.

    Mindre har en mage som gör lite som den vill. Vi kör på muggles/piggis tips med olja i vällingen, plommon o päron vid behov, extra vatten, mindre morot o majs, och vid kris blir det microlax (eller vad ni nu fick rekommenderat).

  • Liten med Mindre

    BS - är hon väldigt trött på kvällarna med? Hur går det med maten vs välling?

    Vet att jag själv väldigt lätt blir sur (har ju märkts som sagt) när jag är trött, och går minsta sak mig emot då så kan jag börja gråta eller svära/hoppa jämfota av ilska. Mindre verkar vara likadan - blir jätteledsen för minsta sak om hon är extra trött på kvällen.

    Sen finns det ju de som tror att vi alla (stora som små) får sämre humör av mycket kolhydrater. Stämmer ju hyfsat på mig som kan vara på uselt humör dagen efter att ha frossat godis o kakor. Och jag kan tänka mig att välling är mycket kolhydrater och mindre fett o protein.

    Bara lite tankar.

    Om det är någon tröst så är Mindre sällan gosig, även om hon inte har raseriutbrott så ofta. Alltid ska hon göra något, eller helst ha oss med till att göra något. Sitta still tillsammans duger inte. Funderar på det här med kolhydrater där med... När hon ätit mer mat en dag så klarar hon bättre att sysselsätta sig själv inbillar jag mig.

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!