Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Hej hej!
    Välkommen hem Frejis! Härligt med skön semester. Och massor med lycka till med jobbsökandet!

    Måste få erkänna att även min tant bar sig lite mysko åt denna gång. Julstress månne? Tre droppar och ont på fredag förmiddag, sen dröjde det till lördag kväll innan hon satte igång. 2 dagar senare än förra gången. Suck - jag som trodde hon blivit så punktlig efter Mindre kom.

    Angående förlossning så var jag nog 6 timmar på förlossningen. Själva krystandet gick så fort (6 minuter) att det var lite av ett antiklimax (men fantastiskt sådant) när Mindre ploppade ut och fick landa på magen (det skulle ju vara en värkpaus först, sen 2 steg fram o 1 tillbaka i 40 min...).

    Föredetta grannen som fick sin första dotter på samma dag som vi, fick ett så snabbt förlopp att de istället förskte hindra det med ryggbedövning (som ju brukar sakta in värkarbetet). Inte det vanligaste. Tror inte hon heller är så pigg på ny förlossning på ett tag.

  • Liten med Mindre

    Titta förresten 2 hus i helgen (har också blivit väldigt sugen nu). Tyvärr var båda lite falsk marknadsföring. Ett hade fin bottenvåning, men gyttrigt liten övervåning utan plats för garderober, samt pyttig sunkig trädgård. Det andra var bara rakt igenom fel, dessutom beläget vid en sankmark. (Undrar hur ägarna är byggda som inte har märkt av några myggproblem? )

  • Liten med Mindre

    Lappis - glömde kommentera - fotografen för det andra huset du länkade till måste haft skoj när han bildbehandlade. Eller om det var vinkeln bilderna tagits i kanske - alla sängar såg ju ut att passa giraffer, toaletterna var nästan gamla tiders dubbel-dass.

    Jag märker så ofta när jag kikar hus hur väl de lyckats manipulera bilderna så att husen ser rymliga ut och trädgårdarna gigantiska.

  • Liten med Mindre

    *Sprita sprita sprita*

    inget tangentbordsvirus här inte!

    (näpp - ingen smygklunk heller - blev just upplyst om att vi har gott om sprit kvar sen julfesten, sparar den till mig själv och "händerna" )

  • Liten med Mindre

    Gläds med mig - lillskruttis är äntligen över 8 kg. Måste var julfrossandet som fick henne upp på 8,3 - för nu äter hon som hon brukar hemma.

    Och idag inhandlades tallrik med sugpropp - får se om hon kan lära sig äta själv och finna det roligare. Vi har inte helt lätt med att introducera "familjemat" för varken henne eller oss. Tips på smaskig mat som både stora o små äter tas tacksamt emot. Det enda som halvlyckats är spaghetti med köttsås och då var pastan kokt med såsen extra länge, plus grädde o smör. Dvs basen till såsen var gemensam.

  • Liten med Mindre

    Muggles o Cicci - tack för inspiration. Mindre har än så länge ovanan att hon gärna tuggar på bitar, men sen spottar ut dem. Rivet äpple är väl det mest bitiga som faktiskt svaldes ner.

    /barn- o mat-funderingar/

    Fast så lite som hon äter nu så funderar jag på att strunta i om hon inte gillar bitar, och servera dem ändå. Så får hon väl lära sig att pilla i sig dem o inte bara spotta ut. (Det är så lätt att säga när man sitter här, och inte med ett skrikigt eller ointresserat barn framför sig.)

    Så var det i höstas med - under en "vill inte äta" period så slutade vi truga bebispuré, utan gick över till grövre mat och sen fick hon ta det som hon ville. Fast försöket med kyckligwok o ris åkte ut med vändande tunga i lördags...

    Nåja, det är ju som sagt få vuxna som lever på barnmat o välling...

    Ska vidarebefordra tipsen till maken som får fundera lite hemma.

  • Liten med Mindre

    Barnen till makens goda vänner älskade sin P&T-vagn - så maken är säker på att vi ska ha en sån om behov uppstår. Själv är jag inte lika övertygad.

    Jobba var det ju...

  • Liten med Mindre

    Hehe - jag hann ju tänka tanken i helgen innan tanten kom ordentligt "Tänk om jag är gravid igen, och vi som knappt ens hann sniffa på förrådet av fin-vin som var off-limits under förra graviditeten".

    Så maken fick veta att vi nog får bjuda in till lite fler middagar med smarriga viner så att vi kommer igenom förrådet innan tanten blir arbetslös igen. Tänk om vinerna förstörs annars??

    Vad gäller trög mage - pröva quinoa till maten. Funkar kanon för mig tycks det som. Gott att använda nästan som couscous (lite knastrigare), eller koka gröt på ihop med havregryn.

  • Liten med Mindre

    Vilka verbala unga fröknar tråden begåvats med.

    Välja skola och dagis känns som en rysare. Framför allt när vi inte ens vet var vi kommer bo om några månader. Det blir väl till att försöka bli gravid kvickt nog så att vi kan vara hemma länge med Mindre ifall vi blir utan dagis... (Vilken höjdarkarriär jag och maken lär få.)

  • Liten med Mindre

    FruLlis - hoppas verkligen att allt är ok med dig och mini-borr. *orolig*

    Sweet - grattis! vad härligt med nytt jobb på gångavstånd. Rena drömmen!

    Mindre är krasslig efter 1-års sprutan. Rena hängbjörken hemma, rörde sig inte ens på skötbordet igår kväll. Pluttan! Själv är jag tydligen på dåligt humör och stingslig för det mesta enligt maken. Inge skoj. Vet inte riktigt vad det är. Trodde mest jag var trött o seg, men tydligen en riktig surpuppa med. Får väl säga att han inte var så mycket roligare när han jobbade o jag var hemma. Men det är ju mest pajkastning och ingen bra lösning.

    Och idag ska jag i alla fall försöka vara duktig och jobba ordentligt så att jag kan gå o träna tidigt. Träning är ju bra för mitt humör i alla fall.

    Syns senare!

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!