• fru AM

    Barnkarusellen snurrar vidare

    Telis - fina glas! Var det snapsglasen du fick? Eller dricksglasen? Eller både och?

    Piggelin: Fina möbler! Har faktiskt ALDRIG hört talas om någon privatperson som blivit av med trädgårdsmöbler. Men skulle det hända harn ni nog hemförsäkring!?


    _koko_ skrev 2009-04-17 13:06:26 följande:
    Jag har hälften av pizzadegen kvar, undrar om vi ska göra pizza ikväll också?! Måste köpa mer mozarella, oliver och champinjoner isf...
    Pizza! I dagens SvD var det ett mumsigt recept på hemgjord grön pizza ... jag tar och ser om jag hittar det på nätet ...
  • fru AM

    Grön pizza
    1 stor pizza/
    4 portioner
    25 g jäst
    3 dl vatten,
    37 grader
    1 tsk salt
    4 dl specialvetemjöl
    3 dl ljust fullkornsmjöl
    1 msk olivolja
    Fyllning:
    1 squash
    200 g pesto
    1 klump mozzarella,
    helst på
    buffelmjölk
    1 dl grovriven
    parmesanost
    Flingsalt och
    nymald svartpeppar
    Några pinjenötter
    1 näve små
    sallatsskott
    och basilika

    Pizza kan absolut bakas
    utan tomatsås. Prova pesto
    i stället. Med tunna knapriga
    skivor av squash och
    massor med mozzarella
    och parmesan blir det en
    saligt god variant.

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    Lös upp jästen i vattnet tillsammans
    med saltet.

    2. Blanda i mjölsorterna
    och olivoljan och knåda till
    en smidig deg eller kör i assistent.
    Låt degen jäsa övertäckt
    i 45 minuter.

    3. Kavla eller tryck ut degen
    på en plåt klädd med bakplåtspapper.

    4. Skiva squashen tunt med
    osthyvel. Bred peston över
    degen och fördela squashskivorna
    över. Riv mozzarellan
    i bitar och lägg på.
    Toppa med parmesanost
    och lite salt och peppar.

    5. Grädda ca 15?20 minuter
    tills pizzan fått färg. Strö
    över pinjenötterna. Dekorera
    med skott och basilika.

    Vin: Casal di Serra, 79:?,
    2007, Verdicchio dei Castelli
    di Jesi, Italien, 12419.

  • fru AM

    Telis: Åh jag som älskar snaps! Har infört det som obligatoriskt till lunchen regniga dagar på landet. En liten pinne bara.

    Men det var fina glas hursomhelst! Fick han ngt av dig?

  • fru AM
    Telis skrev 2009-04-17 14:28:50 följande:
    AM, älskar du snaps? Men varfööööör?! Det är ju så vidrigt. Hrrrm, näeee, han fick inget av mig. Jag trodde liksom inte att vi skulle köpa något åt varandra. Jag får kompensera det på något annat sätt.
    Snaps är framförallt ROLIGT att dricka för att det är så hejsansvejsan-svensk-pilsnerfilmsaktigt. Sedan finns det ju några goda varianter: Hallands Fläder t ex. Jag gillar inte de där superbeska gubbsuparna. Och så blir man så go och gla och skiter i att det regnar femte dagen i rad ... ._)

    Angående presentmissförstånd: Du kan alltid köpa en påse vicks blå och kompensera ...
  • fru AM

    EA: har du recept på den snapsen? Lät jättegod! Och har rabarber hemma

  • fru AM

    Tack EA! Ska börja experimentera omedelbart ... Fast jag kan ju inte provsmaka förrän om några veckor. Hmmm få kanske spara receptet istället.

  • fru AM

    Men Koko - likör dricker man EFTER maten, inte till maten! Konstiga seder ni har i er del av stan!

  • fru AM
    _koko_ skrev 2009-04-17 15:16:04 följande:
    (och sen undrar jag vems ugn som tar över en timme att nå 225 grader eftersom punkt ett är att sätta på ugnen...?)
    Tycker det är lite gulligt att de alltid i alla recept påminner läsaren om att sätta på ugnen ... Duuuh!?
  • fru AM

    Page skrev 2009-04-17 15:23:51 följande:


    AM, ja...kanske bör det även stå något om god handhygien?!
    Precis Page :
    - Peta klart näsan
    - Tvätta händerna
    - Stäng ute ev. kladdiga barn från köket
    - Sätt på radion på trevlig kanal
    - Sätt på ugnen
  • fru AM

    Ok - alla som ska baka pizza ikväll, KOM i HÅG ATT:
    Peta näsan INNAN!
    Sätta på ugnen på 250 grader (kokoknep)

    Kokisen: Japanerna dricker konjak till maten. Eller om det är kineserna. Därav t ex japanska gameshows.

    Puss på hela tråden

Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare