• sockersmulan

    Brudar i Skåne!

    Såg att vår tråd blivit avstängd, så jag startar en ny! Hoppas nya som gamla hittar hit!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-08-17 15:58
    Här kommer den utlovade listan på när vi som hänger i den här tråden gifter oss!

    oktober
    10/10-09 toastmastermarie - ystad

    november

    december

    2010

    januari

    februari

    mars

    april
    Nicossambo 17/4 Helsingborg

    maj

    juni

    juli
    Kullaberg 10/7 - Brunnby / Mölle
    Tokisen 10/7 Tomelilla
    sockersmulan 17/7
    Fansanb 17/7
    Juli100724 24/7 Ängelholm

    augusti
    Sundance 14/8
    Linaz 14/8 Malmö
    jelicka 14/8 Helsingborg
    PlusBrud 21/8 Ystad
    Miss Giggle: 28/8- Glostorp

    september

    oktober

    november

    december
    Uttan 4/12 Karlsborg

  • Svar på tråden Brudar i Skåne!
  • Sundance

    Minns inte om jjag la ut något inlägg här och frågade er om vigselförrättare. Tänkte jag skulle boka snart men vet ju inte vem som är bra. Någon som hört särskilt gott om någon förrättare här i Lunda-trakten?

  • 20090801

    På lördag är det dags för oss att säga JA till varandra, konstigt nog så är jag inte nervös eller stressad. Klänningen hänger i sin garderob och jag bara älskar att ha den på mig. Festhäften är klara, vigselprogrammen och rispåsarna ligger färdiga i sina korgar.

  • Sundance
    20090801 skrev 2009-07-26 23:33:55 följande:
    På lördag är det dags för oss att säga JA till varandra, konstigt nog så är jag inte nervös eller stressad. Klänningen hänger i sin garderob och jag bara älskar att ha den på mig. Festhäften är klara, vigselprogrammen och rispåsarna ligger färdiga i sina korgar.
    Låter underbart!
  • Miss Giggle

    Hej tjejer!

    Då är man tillbaka från en trevlig liten semesser i Göteborg!
    Skulle åka karuseller på Liseberg men det var ju typ 1h kö till alla så det blev liksom aldrig av! Har däremot handlat massor på Freeport och Ullared. Hittade massor av saker som jag fyndade på! Dock inget bröllopsrelaterat, men man ska ju leva lite mellan nu och den stora dagen också!

    VI har nu tittat på Söderslätts bygdegård och den var väl ok. Han ryggade dock lite när vi sa att vi bara blir 35 pers för det var lite lite tyckte han men om vi ville fick vi vara där så klart. VI har prellat 28 aug nu.
    Ska kolla in golfklubben vi talat om också innan.

    Mamma och pappa ska köra med mig och lillan till MB Ateljé i Vinslöv på torsdag och titta på klänningar. Fast jag ska få min sydd så vill jag ju liksom titta på dem och se vad jag gillar och inte gillar. Så blir det ju en fin liten utflykt också!
    Ngn som varit där?!

    Kram

  • sockersmulan

    Det låter jättefint!
    Vi ville också ha en lokal där vi får fixa allt själva, så bygdegården blev ett perfekt val. Var och tittade inuti den i fredags - helt underbar!

    Vi kommer som sagt att fixa en hel del själva... Kommer att bjuda på buffé, delvis caterad och delvis hemlagad som det ser ut nu. Vi har inte bestämt exakt vad den ska innehålla än, spånar på det för tillfället. Jag älskar att baka, så ska fixa cupcakes i stället för bröllopstårta. Kommer ha en liten, hjärtformad tårta för m2b och mig att skära i längst upp. Alkohol kommer att inhandlas i Tyskland.

    Hur har ni tänkt?


    Tokisen skrev 2009-07-23 19:07:10 följande:
    D va verkligen typiskt att dem skull ha parjat just det datumet.Tur ni hade ett annat datum i reserv.Vi har bokat en bygdegård ca 10 minuters resväg från kyrkan.Den ligger jättefint och har en härlig trädgård som man kan ha brudskålen i.vi ville ha en lokal som vi kunde fixa allt själva.Hur har ni tänkt med mat/dryck/personal?
  • Tokisen

    Vi har lite planer på att kolla med elever på hotell och restaurang programmet om där e nån där som vill jobba lite, och antingen caterar vi mat troligtvis 2 rätters, eller så ska vi kolla om dem som serverar (dvs hotell eleverna)om dem har nått förslag och kan göra.
    vi e lite snurriga på det om vi ska ha 2 rätters eller buffe... tur d inte e imorron vi ska gifta oss då hade det nog varit kört.

    Alcoholen köper vi med i tyskland
    Tårtan tror jag vi köper här i byn, har förmig dem tar 25 kr biten eller så.
    Blommorna fixar min sambos moster som är florist och haft egen blomterbutik.


    sockersmulan skrev 2009-07-28 20:25:52 följande:
    Det låter jättefint! Vi ville också ha en lokal där vi får fixa allt själva, så bygdegården blev ett perfekt val. Var och tittade inuti den i fredags - helt underbar! Vi kommer som sagt att fixa en hel del själva... Kommer att bjuda på buffé, delvis caterad och delvis hemlagad som det ser ut nu. Vi har inte bestämt exakt vad den ska innehålla än, spånar på det för tillfället. Jag älskar att baka, så ska fixa cupcakes i stället för bröllopstårta. Kommer ha en liten, hjärtformad tårta för m2b och mig att skära i längst upp. Alkohol kommer att inhandlas i Tyskland. Hur har ni tänkt?
  • Sundance

    Ni som bor runt Lund, Malmö... var fixar ni ert hår? Och makeup? Jag tycker det är jättesvårt att veta vart man ska börja.

  • Miss Giggle

    Vi kommer också att fixa dricka i Tyskland.

    När det gäller tårta har vi en bagare i släkten som ska få ställa upp, har bara inte informerat honom ännu!

    Hår, ja jag vet inte riktigt ännu. jag har kort hår nu men det ska ju växa ut så jag kan ha ngn sorts uppsättning.
    Jag skulle nog föreslå att du pratar med din egen frisör som du har idag först. De känner ditt hår och kan nog säga vad som kan tänkas funka... Ja,sÅ kommer jag nog att göra.

    Make-up: finns ju ett par alternativ. Lutar åt att muta syrrans bästis om är utbildad dermatolog med utb inom makup att göra det. Annars kan jag tänka mig att göra den själv, men då ska jag nog göra en sån där sminkning på typ Face, Makeup store eller MAC först så man får lite instruktioner och tips.

    Blommor: ska min kompis så fixa. Är jättesuperduktig florist (som jag lätt kan rekommendera utan att göra reklam ) så jag betalar bara för blommorna poch inte för arbetet.

    När det gäller maten så vet jag inte riktigt hur vi ska göra ännu. Det beror nog på. eg föredrar jag buffé för då kan det dinnas ngt för alla men jag vet inte om det är ett alternativ.
    Det beror säker tpå vilket av ställena som vi väljer.

    Hur har ni beräknat dryck? Hur mkt per person dvs? Svårt att beräkna tycker jag...

    Har köpt min första bröllopstidning idag! Tjohoo!! Tack Coop i Burlöv som hade en! Allt om Brölopp blev det. Så nu har jag massor med inspiration!

    Tokisen: Bra förslag det där med H&R eleverna. Ska jag faktiskt överväga om det skulle bli så att vi ska anordna det själv.

    Ska ni ha efterrätt och tårta? Vi har diskuterat det fram och tillbaka. Känns som "kaka på kaka" så vi funderar på att servera typ tryffel/pralin till kaffet ist. Vad tycks? Eller ska man hoppa över "tilltugget" helt kanske?
    Gillar ju att baka så där är eg inte problemet men snarare är det ett tidsproblem om man ska göra det själv.

    Vad ska ni servera till välkomstdrinken? Just nu är vi inne på chokladdoppade jordgubbar och melon...

  • Sundance

    Jag tycker det är så kul att läsa andras upplägg, så tack Miss Giggle!

    Vi köper också alkoholen i Tyskland. Men hur vi ska beräkna har jag ingen aning om. Vi har två kompisar som är bartenders och gärna vill hjälpa oss så de får en del att säga till om. Ett tips om ni ska ha gin på er fest: Tydligen finns det billig, helt ok, gin att köpa på dunk i Tyskland så be folk ni känner att spara på ginflaskor under tiden fram till bröllopet. Inte så coolt att ställa fram dunken kanske .

    Vi tänkte bjuda på jordgubbar till välkomstdrinken fast utan choklad tror jag. Kanske något mer för vi ska fotas efteråt så gästerna kan behöva något att knapra på när vi är borta.

    Maten är fortfarande ett enda stort frågetecken för oss. Blir nog en ytlig bekant som är kock som fixar den men vet inte alls vad vi ska äta. Bara att det hellre ska vara mättande och mycket, snarare än fint och exklusivt. Det blir nog en liten efterrätt, trots att tårtan åker fram 1,5-2 timmar senare. Drämmen är en tårta i Paisley men jag har ingen aning om vart vi ska få tag i det. Den ska bli maffig i alla fall. Kvällens höjdpunkt. Och så kommer vi ha fruktbricka under kvällen. Och nattamat såklart.

    Blommor, hår och makeup är tyvärr också frågetecken. Ja, inte hur det ska se ut. Det vet jag precis men var vi ska beställa vet jag inte. Miss Giggle: Du får gärna inboxa mig hennes namn. Floristens alltså. Blommor till borden ordnar de på slottet vi ska va på om vi vill men man har ju sina speciella önskemål.

  • Silla69

    Hej Scalp Sanela där gör mitt hår..

Svar på tråden Brudar i Skåne!