• Piggelin1

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Kängu - känner igen det såååå väl! Jag är inte heller ngn "schemanörd", så att "tvingas" in i ngt sådant kändes skitjobbigt

    Bra läkare Frejis som du fick prata med - lät bra att bli påmind om det där att det bara återstår tre veckor & att det är så väldigt många fler veckor som du faktist har bakom dig! Snart har ni Bumsis hos er!

    Just det förresten - vad blev det för ngn restaurant igår när ni firade, Frejis?! Vi ska ju fira våra fem år idag, fast det bir ju inte "på lokal" utan hemma. Vöäl så gott det med & sen får vi ju fira desto mer när vi drar till Paris snart!

    Telis - du undrade vad jag hade skrivit som gjorde att mitt inlägg blev bortplockat. Jag kommenterade en tjej i en annan tråd (som PB länkade till) & att hon var både respektlös & korkad (ngt i den stilen typ). Förmodligen såg hon det & anmälde. Många smygläsare finns det...

  • Piggelin1

    Telis - lät som en underbar resa till Antibes! Spanade ni in alla gigantiska båtarna/yachterna i hamnen?! Vi bodde i Juan-les-Pins för några år sen när vi var där. Avverkade Antibes, Gourdon, Vence, Mougins, Cap Ferrat med flera ställen - superfint verkligen! Nice var jag inte så impad av, Cannes var kul att komma till en sväng, men de mindre orterna var mina klara favoriter.

  • Piggelin1

    Liten - varför inte? Aluminiumkastrull alltså?

    Kängu förresten - vad sägs om en lunch nästa onsdag eller torsdag?

  • Piggelin1

    Snaily - vilken underbar man du har som bakar till dig!

  • Piggelin1

    Telis - jag tyckte att Nice kändes stort & opersonligt, mkt avgaser & vägbyggen (fast det där sista lär ju varit tillfälligt gissar jag...), fick inget riktigt grepp om stan plus att vi snurrade runt länge för att hitta parkering etc.

    Juan-les-pins hade jag inte bott i igen om vi åkt dit på nytt, hamnade där lite av en slump. Kollade på hotell i Nice, men hittade inget tillräckligt bra, tillräckligt centralt för ett bra pris & då började jag kolla i småorterna runtikring & hittade ett hotell som fått bra omdömen & detta råkade ligga i Juan-les-Pins. Hotellet var som sagt bra, men orten som sådan inget jättespeciellt & restaurantutbudet lite klent. Kändes som om det är en ort som drar till sig mkt folk mellan 20-30 år & som har begränsad ekonomi & mest vill parta.
    Med facit i hand hade vi hellre bott i Antibes eller i ngn ort uppe i bergen.

  • Piggelin1

    Kängu - jag skriver in nästa torsdag i kalendern. Samma tid & samma plats - kul!

    Jamen just det - jag glömde ju alldeles att gratta Nenne till de nio äggen!!!! GRATTIS!!!

    Såg att ni skrev det där om att ha ett mer begränsat sexliv när man fått barn. Lappis - passa på & NJUT innan ni får ert barn om 1½ år!! Vi har skitsvårt att få till det om man jämför med tiden innan Amanda fanns, hur i hela friden får ni med flera barn till det alls?!

  • Piggelin1

    Mugglan, förstår vem det är som följde med maken & kollade på huset - men hon har ju jättestor trädgård & det vill ju inte ni ha, om jag förstått det rätt?
    Ok, husen ligger tätt där vi bor med, men det är ju ngt man får ta ställning till om det är OK att bo så eller ej. Att bo med större tomt för samma pengar, då får ni antagligen flytta bra mkt längre utanför stan, gissar jag? ..och det vill ni väl inte?

    Sen är det ju inget som säger att ni MÅSTE bo i detta huset för alla tider, ni kan ju börja här & sen om några år, så kanske ni vill flytta till större & då kan ni ju göra det! Precis som ni gjort med lägenheten ni har nu!

    Det är väl egetligen så att man får väga nackdelar gentemot fördelar & sen se vad som är viktigast för en. Kan man tex stå ut med att det är nära till grannen?

  • Piggelin1

    Har ju redan nämnt det innan, Mugglan, men vi har sol fram till sex-sju på kvällen & vi har suttit ute ett bra tag efter det i sommar, de kvällar det varit fint, utan att det stört oss alltför mkt. Visst hade det varit trevligt, men känns lite som att man kan inte få precis allt, men är allt annat bra (nite minst allt praktiskt runtikring med dagis, kommunikationer osv), då kan man ta det.

    Håller med Liten det där att det faktist kan bli för varmt i solen med. De dagar som det var riktigt varmt & fint nu i sommar, då satt vi på andra sidan huset i skuggan för att det blev alltför hett att sitta i solen på terrassen. Alternativt hade vi fått skaffa en parasoll eller markis (vi kom aldrig till skott, får bli nästa sommar) & då stänger man ju ändå ute den eftertraktade solen

  • Piggelin1

    Lappis - åh, vad GLAD jag blir av att höra att du mår så bra & är så lycklig! Det glöder mig verkligen & är sååå himla välförtjänt!

    Gosnosen, jag mådde bara yttepyttelite illa under 2-3 veckor & behövde aldrig ta ngn medicin/använda armband eller liknande. Bara jag hade med mig lite frukt, lite morotsstavar eller kex, så gick det bra.
    För Muggles vill jag minnas att det var samma sak, om möjligt mådde hon ännu mindre illa/typ inte alls. Så det finns massor av kvinnor som inte mår illa också!

    EA - bra med snack med maken! Rensa luften lite, typ.

    Snaily - kul uttryck med cocktaildykning
    Jag röstar för Wien - massor av fina kyrkor, om man är lagd åt det hållet!
    Trist med kompisen som flyttar, skittrist att ngn man umgps mmkt med & verkligen tycker om "försvinner", speciellt i ditt fall när du inte känner så många där du bor. Hoppas att det ger sig så småningom, oavsett om det blir flytt även för er, eller att ni blir kvar.

    Ore - får man inte dyka om man har svimmat ngngång? I så fall skulle jag falla bort direkt eftersom jag gjort det ett antal ggr genom åren. Fast nu var det länge sen senast

    Frejis - kul med Rolfs Kök - ett ställe i Sthlm som jag känner igen & faktist varit på ett par ggr - för typ 14-15 år sen när jag bodde i just huvudstaden Loooong time ago! Ovanligt med ställen som lever så många år!

    Frejis igen - jobbigt med kliande vetepåse - jag har haft grym nytta av min många ggr, den är underbar! Synd att det inte funkar för dig!
    Paris blir det nästa helg Ska på bo telis favvohotell!

    PB - skit med tanten

    BS, stämmer att Tinga gjrde KUB i Gbg, tror inte det fanns privata alternativ i Malmö då, eller så var det så att om det fanns, så var det ngt som ställde till det & gjorde det extra bökigt & drför kom de till Gbg.

    Synd att maken din inte gillar NYC - jag älskar den staden Det enda stället jag rymde från fortare än kvickt var Times Square - über-turistigt & hysteriskt mkt folk där.

    Snorkis - jobbigt när allt i tillvaron går en emot

  • Piggelin1

    Mugglan - jag kom på sen att mannen & jag kanske inte är rätt personer att råda er i husfrågor Vi var ju precis motsatsen till veliga, dvs den andra ytterligheten. Vi kollade ju inte på andra hus över huvudtaget innan vi nappade på detta, efter tips från kompisar. De hade tecknat sig & tipsade om att en ny etapp av hus skulle komma upp. Området hade jag haft tankar på tidigare att det kändes OK & vi fick ett av husen på gatan (vi hade ställt oss i kö för flera av dem). Magkänslan var rätt såtillvida att det kändes helt rätt med nytt för oss, att planeringen av huset var jättebra, lagom liten/stor tomt, nära stan (plus att det funkar att cykla om man vill).
    Funderade lite på igår om detta med att inte "vela" ang boende har att göra med att jag flyttat så himla många ggr i mitt liv, så att det mesta funkar? Jag trivs oavsett var det blir, typ? Ok, inte riktigt, men lite åt det hållet, kanske?
    Eller så är det helt enkelt så också att vare sig mannen eller jag ser framför oss att vi kommer att bo här tills vi blir panschisar & då behöver inte precis allt vara perfekt, utan vi ser det som att vi kanske bor här i tio år & sen byter vi till ngt annat.
    Tror nog att detta senare alternatvet spelar in mest.

    Alla är helt enkelt olika & det ena är inte mer rätt än det andra, bara annorlunda. Det viktigaste är & förblir ju att magkänslan är rätt.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor