• Piggelin1

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    BS,
    du var ju på jakt efter ngn att prata med ang detta med barn runt 25 kg men ändå inte så gamla, i bil. Innan vi fick Amanda så var vi & pratade med en man på NTF Väst, de kom med kanonbra (objektiv) info & man kunde hyra babyskydd eller helt enkelt bara f¨å tuips & råd (som vi nöjde oss med).
    Hittade detta, det borde ju finnas en motsvarighet i Sthlm
    www.ntf.se/vast/oppettid/

  • Piggelin1

    BS - vilket gulligt mail från kompisen ang Iris!

    Lappis - minns du att jag berättade om en kompis kompis som var på G att adoptera? När jag ringde min kompis igår pratade hon precis med adoptionskompisen via Skype & hon satt med deras lille pojke i knäet nere i Sydamerika! Nu var han officiellt deras barn, så nu återstod bara utfärdande av pass på svenska ambassaden, så att de sen kan få åka hem!
    Känner inte adoptionskompisen jätteväl, men har träffat henne några ggr & till & med jag fick gåshud när jag hörde om att de nu äntligen fått sitt efterlängtade lilla barn Tala om att vara efterlängtad

  • Piggelin1

    Telis - känner igen mamma-dotter-relationen så väl! Fast nu på senare år har vår relation blivit bättre tycker jag, plus att jag lyckats lära mig att stänga av då & då. Tror faktist att Amanda är en del i detta.
    Hade värsta skälvan själv att bli som min egen mamma när jag blev mamma, & till viss del är jag säkert det, men vissa saker försöker jag iaf tänka på att inte göra som hon har gjort.
    Ngt rätt mellan varven har hon väl gjort när hon uppfostrat oss alla fem & det blivit folk av oss allihopa ngnstans längs vägen Men så tyckte jag inte för några år sen, vill jag minnas...!

  • Piggelin1

    Frejis - tror det var du - barnmarknaden var en upplevelse - kompisen & jag skrattade mest åt grejen. Lite som när jag var på GeKås/Ullared första gången - man bara fascineras
    Jag var på jakt efter lite leksaker & kom hem med lite pussel, några småböcker, några bilar, en stol för dockan att sitta i & en sån där mäta-längden-grej att sätta upp på väggen. Lyckades göra av med hela 92 riksdaler Det fanns extremt mkt kläder & kompisen shoppade lite vinterplagg till sin tjej, men själv tittade jag bara lite & konstaterade raskt att högarna med kläder var föööör stora för att jag skulle orka börja rota runt. Dessutom shoppade vi ju loss en del i Paris till Amanda & fick även ett lass arvegods (bla två PoP-overaller!) från kompisar nyligen. Summa summarum, en kul grej att gå på & jag kan nog tänka mig att göra det igen.
    Mugglan förresten, samma arrangörer kör ett nytt race i mars nästa år, du kanske ska hänga på då?

  • Piggelin1

    Snorkis förresten - många har ju redan skrivit, men fy fasen vilken otroligt korkad BM du stötte på igår. Såna borde inte få vara anställda inom vården! Empati - är det månne ett bekant ord? Hon kan förmodligen inte ens stava till det. Grrrrr, vad arg jag blir

  • Piggelin1

    EA, vi har ju en Mini hemma & det skulle nog gå om en av de vuxna personerna inte är alltför storvuxen & vi bara pratar babyskydd & inte riktig bilbarnstol Fast inga långa sträckor...

    Eller förresten. finns det verkligen tre bälten bak i en minicooper? Nu blev jag tveksam, känns som om det bara är två bälten bak & då är det ju kört. Men två vuxna & två spädisar utan vagnar, det ska gå!

  • Piggelin1

    Amanda åker ju i Minin varannan dag (när mannen hämtar hos dagmamman, om han inte kör hem först & går ner & hämtar henne) & hon har ju en bilbarnstol & det funkar bra. Var en helg i Varberg med Minin & Amanda för ett tag sen, funkade utmärkt.

    Men BS - har ni alltid så mkt grejor med er att ni inte ens får plats i en V70?!?! Två vuxna & två barn?! Till vardags också?! Ok, förstår att det kan bli fullt om ni ska ner till Öland några veckor på sommaren, men annars måste det väl gå?!
    För jag gissar att inte EA menade ngn långåkning?

    Muggles - KUL att det närmar sig med huset!!

  • Piggelin1

    Haha, nu kommer jag ihåg familjen Taikons (=min familj) bilsemestrar på 70-talet - två vuxna & FEM barn i en Volvo kombi & så packningen på taket Där kan man prata full bil

  • Piggelin1

    På tal om glukosbelastning, läste ni om den där 8,6-kilos-bebisen som föddes häromdagen?! Mamman hade tydligen diabetes.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor