• Piggelin1

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Mugglan - precis det där kunde jag skrivit själv - får också intrycket att era barn har en massa kläder på sig Men Sthlm ligger ju närmare Norrland än Götet, så det kanske är därför?!

    Vi kör med vanliga gympaskor, jeans, långärmad bomullströja, en stickad pippi-tröja ovanpå det & så vanliga sommarjackan än så länge. Tunn mössa, men lite mer än en sommarhatt. Regnar det så kör vi med stövlar & galonisar. Jag litar på vår dagmamma att hon hojtar om vi är fel ute - senast igår när jag hämtade A, så pratade hon om att hon paltat på Amanda en hel del kläder & att hon tog det säkra före det osäkra, men det var ju inte mer än de kläder jag precis räknat upp.
    Vinterstövlar känns fortfarande som om det kommer att dröja ett tag här.

  • Piggelin1

    Ni brukar ju få mer & tidigare snö i Sthlm än vi härnere, så ni ÄR ju helt enkelt mer norrut

    Amanda är ute väldigt mkt hon med - idag ska de till skogen, berättade dagmamman när jag lämnade.
    Det gör de ofta ett par ggr i veckan - himla lyxigt att den är så nära inpå! Grillar korv i skogen osv. En klar fördel jämfört med dagis det där att de kan ta sig iväg väldigt mkt enklare, och verkligen gör detta också.

  • Piggelin1

    Oj, vad kallt - brrrr!

    Inga vantar ännu här, men om det blir kallt längre fram, så får jag nog börja botanisera lite vad som finns hemma på den fronten.
    Vad kul att Mindre har ryggsäck på tisdagar, just ryggsäcken slipper A än så länge (förutom en special-nalleutflykt om några veckor) - antar att dagmamorna lägger grejorna i vagnarna som minstingarna sitter i.
    Apropå ryggsäck förresten, när det var föräldramöte för några veckor sen, så skojade dagmammorna om att just en sån utflykt då barnen tar med sig egen ryggsäck, de kör de mest för att vänja oss föräldrar vid att göra sådant, eftersom det kommer att bli en massa mer sånt sen när barnen börjar skolan.
    På tal om utflykt förresten, häromveckan hade de varit på sagostund på biblioteket - mysigt!

    Jag vill också se Telis mage - bild till galleriet, tack! Det var länge sen det lades in nya bilder där! De nya bebistillskotten finns väl inte ens med?!

  • Piggelin1

    Hoppla, det kom visst in lite kommentarer emellan där - Brrr-et var menat till Liten

    Telis - apropå bil, blir det en Clubman nu när ni snart har Televinken?! Det var länge sen jag hörde dig prata om den

  • Piggelin1

    Dålig koll på det där med mer avancerade sockar - vi kör vanliga bomullssockar, bla från Villervalla & några från Ullared tror jag bestämt det är med... ...och så några ärvda.

    Kör ni med halkskydd på era sockar till barnen? Vi hade det i början till A, men nu har vi skippat det helt senaste halvåret. Det kan säkert vara bra med halkskydd, men jag kan inte låta bli att tycka att det känns lite som ett "skapat behov" & eftersom det verkar gå utmärkt för A utan dem, så har vi skippat det.

  • Piggelin1

    Nenne - hej
    Huvaligen vad kallt
    Lyxigt med ansiktsbehandling!

  • Piggelin1

    På tal om att halka, så fick jag precis en bild framför mig på en glatt sladdande & skrattande Amanda
    Springer runt runt, sladdar, ramlar, upp igen, runt, runt osv... Tänk vad otroligt fit man vore om man rörde på sig lika mkt som hon gör

  • Piggelin1

    Nenne - men du vet, det är ju fortfarande nästan sommar här nere i södra Sverige
    Har några raggsockar från farmor liggande, kanske kan vara ngt längre fram?

  • Piggelin1
    nennesjuttioåtta skrev 2009-10-06 14:13:58 följande:
    fast raggisar är ju lite överkurs, det får ju inte ens plats i alla skor, det finns ju jättebra tunna sockor i ull! Hallå ellerrrr, stadsingar!
    Men jag är ju en lantis från början
Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor