• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Snaily: bra idé med voodoodockorna!

    Lappis: tror inte mäklaren har ngt intresse av att pressa dem då huset är sålt så det är helt och hållet säljarens problem. Enl mäklaren blir det kontraktöverlåtelse från dem till oss - vet inte om mäklaren får ngt för det(?). Men om de behöver bli av med huset och det skulle återgått till NCC så skulle de blivit av med handpenningen - däremot om vi tar över kontraktet så betalar vi ju samma som de har gjort så då får de tillbaka de pengarna. Så på så sätt har de ju tur att vi dök upp!
    Men säg att ni pratar svenska hemma då! Var lite om dig och kring dig för 17! Ni kan ju säga att ni försöker prata svenska så mkt ni kan för att din make ska öva. Säg att han ska gå en svenskakurs för att förbättra sig. Jag hade dragit till med några vita lögner för säkerhets skull! Och är det så att ni måste bevisa att han går svenskakurs så får han väl offra den tiden då då.

  • muggles

    Lappis: "EN negativ sak...", "en annan negativ sak..." Det är inte bara språket som är problemet här. JAg tror ändå man ska säga lite det som de där soctanterna vill höra - det är lite att man får följa spelets regler. Men sedan kan man ju göra som man vill inom hemmets väggar... Säg att ni har intentionen att prata svenska med barnet hemma men även vill att barnet ska kunna kommunicerat men sin franska sida av släkten (=visar att ni har bra relation till er släkt och att barnet kommer in i ett sammanhang - tror det är sådant de letar efter). Jag vet att du är en ärlig människa Lappis och brukar säga som det är, men i denna situation kanske det är läge att "spela spelet"?

  • muggles

    Lappis: dvs inte ljuga men försköna sanningen

    Telis: det var både huset och tomten vi föll för. Det var en ljus fin entré och när man kommer in i huset så ser man rätt igenom huset bort till vardagsrummet och de stora fönster som vetter mot baksidan av trädgården (fönstren går ända ner till golvet). Och i slutet av tomten är det en klippa och den ser man när man kommer in - så himla läckert. Vi tänkte direkt att man kan sätta lite belysning på den klippan - fatta vad läckert på kvällen! Sedan var det en ganska insynsskyddad baksida med en stor altan. Och bortanför den där klippan så börjar skogen och där kommer det aldrig att bebyggas så teoretiskt kan man nog känna att tomten inte tar slut vid tomtgränsen för det finns ingen fysisk gräns. Och då tycker jag det räcker med en liten 450 kvm tomt med liten gräsplätt om Moa + kompisar ändå kan smita upp i skogen och leka vidare. Så det var entrén och det man såg direkt när man kom in i huset plus själva tomten som avgjorde. Själva huset i sig (planlösning mm) är nog ganska likt det vi hade reserverat. En nackdel med det vi hade reserverat var att det var byggt som ett L och husen låg väldigt tätt bredvid varandra såhär:
    L L L L
    Vardagsrummet låg i den långa delen av l:et och innebar att du stirrade rätt ut på grannens husvägg, dvs ingen trevlig utsikt. Vet inte om jag lyckades förklara men det var det som vi blev tveksamma till - blir vi nöjda över att stirra in i en husvägg från vardagsrummet el kommer vi att börja leta efter ngt bättre?

  • muggles

    Lappis: jag menade absolut inte att du ska ljuga, det tror jag inte håller i längden. Men om man säger att man har intentionen att prata svenska (och franska) med barnet hemma - då ljuger man väl inte? Sedan exakt hur mkt svenska det blir (kanske blir en del engelska också), det vet man ju inte.

  • muggles

    AM: Livia är nog rätt smart va?

    Koko: låter bra att det går framåt med lillebror!

    Frejis: skönt att det inte var havandeskapsförgiftning! Och vad bra att du får träffa samma läkare i fortsättningen.

    Telis: asjobbigt med hostan, stackars dig! Borde väl inte påverka Televinken tror jag, utan det är väl mest jobbigt för dig. Vi har redan hoppat av det andra huset (det L-formade som vi hade reserverat), det gjorde vi i helgen. Vi tänkte som så att om det var ett andrahandsval så ska vi inte ha det. Så vi har lagt alla våra ägg i samma korg (hus ). Väntan väntan...

  • muggles

    Telis: nu blev jag orolig igen. Det kan inte vara en begynnande lunginflammation???

  • muggles

    Från wikipedia:
    Typiska symtom associerade med lunginflammation inkluderar hosta, feber, svårigheter att andas och ibland bröstsmärtor som oftast är andningskorrelerade. För att kunna ställa diagnos räcker det, i okomplicerade fall, oftast med att ta en anamnes och ett status på patienten. Ofta gör man även en lungröntgen. Ibland vid lite mer komplicerade fall tar man prover från blod, näsa och hals för att hitta den infektiösa mikroorganismen. Detta för att optimera behandlingen, som oftast består av antibiotika, om det är en bakterie som orsakar sjukdomen.

    Ok du hade inte feber iofs...

  • muggles

    Jag har ett fiskrecept som är görenkelt (det kommer fr min morbror):
    Tina ett fiskblock med vit fisk (sej, torsk, hoki el likn)
    Bryn fisken hel i en stekpanna tillsammans med en halv purjo skuren i skivor. När fisken nästan fått färg och purjon mjuknat, häll på mellan/matlagningsgrädde (måste tåla kokning). Salta, peppra med citronpeppar. Och tryck i kaviar (tex Kalles funkar el ngn lyxvariant på tub). Lös upp kaviaren i såsen under tiden som fisken kokar klart (inte för hög värme, det gillar inte fisk). Smaka av och addera mer kaviar om det behövs. Såsen kokar ihop och blir lagom tjock när kaviaren göjsat in sig. Jättegott med tex pressad potatis och lite sallad till!

  • muggles

    Jag är också överens!

    Orvaria är väl fint?! Det blir barnet garanterat ensam om iaf. Funkar på engelska också...

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor