• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    åh, glömde - måndag!

  • muggles

    jag menar
    ...
    måååååååååååååånnnnnnnndddaaaaaaaaaaaaaaaaaaggggggggg!

  • muggles

    BS: vem vet?! Jodå, han är velig som få men det är hans enda stora nackdel så man får stå ut. Dessutom tror jag att jag lyckades övertyga honom om att det är värt pengarna. Men visst, går räntan upp så blir det tufft.
    Våra kalkyler går ut på att vi lägger oss på en räntenivå som motsvarar %5 redan från början och därmed bygger upp en buffert. Så länge räntan är

  • muggles

    Telis: tyvärr försvann ju halva mitt inlägg som nog förklarade hur han tänker. Men jag har sagt att ska man tänka att man ska klara sig även om en blir arb.lös el långtidssjukskriven - då kan man glömma hus helt och hållet. Och då kan man eg glömma den lägenhet vi har nu också.
    Maken är iaf inte det minsta velign är det gäller själva huset, han vill ha det men han är rädd för att vi förköper oss. Och eg har han väldigt vettiga argument. Det är bara det att husen blir ju inte billigare och ska man ha hus så får man kanske bita ihop och betala. I början av den här karusellen tänkte vi att vi inte ville ändra för mkt på vår livsstil (vi har det ung som ni Telis, tänker sällan före vi köper). Men nu har jag svängt lite och tycker att det vore en väldigt mkt bättre uppväxtmiljö för Moa och även ökad livskvalitet för oss (kunna vara ute mkt mer; äta frukost ute, grilla, bjuda hem folk lättare), och det kan ju vara värt att betala för. På kuppen får vi kanske skippa en och annan resa men det kanske det är värt.
    Min svärmor tycker nog att vi är rätt bortskämda som trots att vi har barn och funderar på nybyggt hus, ändå vill kunna köpa allt vi ser, kunna resa mm. När de byggde sitt hus 1972 och var småbarnsfamilj så var det minsann inte fett; hon sydde barnens kläder och bakade allt bröd mm.
    Iaf, våra kalkyler går ut på att redan från början lägga sig på en nivå som motsvarar 5% och lägga undan så mkt pengar. Så länge räntan är 5% så tar vi av bufferten, och i värsta fall får man minska ner amorteringen.
    Vi har räknat på 4000 kr/mån i amortering, 3000 kr/mån i drift och det beloppet vi tvingas låna och med 5% ränta blir en nettolön i månaden... Den andra lönen går då till övriga fasta kostnader + sparande. Det är eg helt sjukt och jag förstår att han tvekar - eg har han ju helt rätt.
    Men jag vägrar bo i ett råtthål (läs mögligt 70-tals radhus med renoveringsbehov) el flytta ut i tjottahejti (läs: det ska finnas 2-siffriga busslinjer ).

  • muggles

    oj då, kom inte alla tecken med. "så länge räntan är under 5% så buffrar vi och när den går över så tar vi av bufferten" skulle det stå. JAg fattar inte vad som händer med mina inlägg nu för tiden...

  • muggles

    Idag har jag varit och inhandlat gravtest som jag hoppas ska visa minus imorgon - ni får hålla tummarna. Visar det plus så tyder det väl på att det är ngn liten rest kvar. Fast jag har ju haft en redig tant (och har fortf) så det borde visa minus...

    Sedan ska jag ringa mäklaren och fråga lite vad som händer imorgon så det blir en spännande dag på många sätt... Men det kan säkert ta några veckor till innan det Veligaste Paret i Världshistorien bestämmer sig, varför skynda liksom?!

  • muggles

    AM: gött att magen är borta!

    Heja Vickan!! Ge dig inte utan recept, nu har du mått illa länge nog!

    ClearBlue tycker att jag fortfarande är gravid... Är just nu i tel.kö till sjukvårdsupplysningen som jag hoppas kan boka in mig på en gyntid hos gynakuten så jag slipper sitta och vänta i 6-7h en gång till. Det är så deppigt för tiden bara rinner iväg och jag blir bara äldre (39 i januari). Just nu känns det inte som att det blir en bebis till i casa muggles...

  • muggles

    Nenne: du ska inte jobba längre än ca 8 mån till...

    Jag ringde sjukvårdsupplysningen och fick tid till på torsdag utifall att men tydligen kan hormonnivåerna ligga kvar ett tag. "Det är ju ingen exakt vetenskap". Men det är 5v sedan jag tog tabletterna och har haft en mens i en vecka nu. Skönt iaf att få en bokad tid så att de får kika med UL igen och se om det finns ngt kvar därinne el om det bara är hormonnivåerna i kroppen som inte gått ner. Hade inte du så ett tag efter ditt utomkveds Lappis?

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor