• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Telis: jäkla skitprojektledare! Trist att behöva bli så stressad direkt efter semestern

    Lappis: mätte inte de din hcg-nivå exakt, dvs du fick siffror på hur det gick ner? Jag skulle vilja göra samma sak eg. För om ClearBlue ger utslag vid säg 100 så vill jag veta om jag har värdet 105 el 200... Undrar om de gör sådant på gynakuten? Enl BM som jag pratade med som tittade i min journal så bedömdes det vara ett "komplett" mf. Men jag vet ju samtidigt att de såg att det fanns rester kvar, dock för små för att skrapning skulle behövas. Jag vill ju inte skrapa heller men jag vill gärna veta hur höga hormonnivåerna är. Det känns helt hopplöst nu.

  • muggles

    fru AM skrev 2009-09-22 15:43:48 följande:


    Televinken luras lite - flickor har höga hjärtljud och pojkar låga, enligt teorin som jag inte alls tror på. Telis: hur är det med cravings nu?
    Min egen teori (som jag tror på ) är att små barn har högre hjärtljud och lite större barn har lägre. Jämför kolibri el möss som har extremt höga hjärtfrekvenser. Skulle tro att tex elefanter har lite lägre frekvens...
    Sedan tror jag att hjärtljuden kan variera beroende på om barnet känner sig stressat el uppspelt av ngn anledning. Det finns ju tex de fall där BM har bökat runt lite för att kunna mäta hjärtljuden och då blir barnet stressat och så går hjärtljuden upp just då.
  • muggles

    Telis: tack då ska jag fråga dem om det! Man har svårt att föreställa sig innan tror jag hur trött man är på slutet. Jag mådde ju superbra (hade en sk "Cicci-graviditet") och bokade glatt in ett besök 3v innan förlossningen av några kompisar från London. De var hos oss en helg och vi åkte typ till Marstrand och fikade mm - jag var heeeelt slut efteråt. De sa ju att "du säger väl till om du behöver vila" men det gör man ju inte när man har besök som man inte träffat på 7 år. Men det gick ju bra det med. Men som sagt, det var superskönt att först ha semester och sedan några föräldradagar innan förlossningen.

  • muggles

    Liten: stort GRATTIS till nya chefsposten. Klart du ska ha löneökning - en kille hade aldrig accepterat att inte få det!!! Stå på dig (annars gör ngn annan det).

    EA: spännande!!! Hoppas så att tummarna blir blå!

    Snorkis: låter tungt... Kram!

    Tinga: den där teorin om att kroppen har lättare att bli gravid efter att den varit det en gång (som en gynekolog hade sagt till dig) har jag själv funderat på. Jag känner så himla många som försökte jättelänge för första barnet och sedan bara poff så blev de gravida igen med andra utan ansträngning. Och själv är jag helt övertygad om att jag blev gravid första månaden efter att jag tagit ut spiralen (fick både nidis, hade grav-känningar och slemmiga hinnor med mensen så är helt övertygad om att det var tidigt mf). Tillsammans med MA:t så blir det ju 2 ggr på 5 försök vilket väl får räknas som att det har tagit sig ganska lätt nu andra ggn.

    fru AM skrev 2009-09-24 14:20:46 följande:


    Funderar på att höja min egen lön så här framemot jul (och efter operationen) - få se vad ekonomiavdelningen säger ... S
    Det fanns en jätterolig tv-reklam för ett tag sedan där en kille förhandlade med sig själv om att höja sin lön

    Huset undrade ngn (har inte läst ikapp allt, bara delar): de som har kontraktet ska göra sig av med det har de bestämt men mäklaren har fortfarande inte fått det formella uppdraget (påskrivet papper antar jag). Vi står iaf först i kön så vill vi ha det så får vi det (om inte ngt oförutsett händer såsom att de anlitar en annan mäklare el så). Vi kollar just nu med lite banker om villkor (dels för att lugna makens darriga ekonominerver).

    Var hos gynakuten idag och fick träffa en ny doktor igen (en kvinna faktiskt, hon hette ngt så charmigt som Adalbjörg - kanske ngt för Iris syster?!). Av 5 doktorer jag träffat så har alla varit grymt bra - empatiska och kunniga. Hon undersökte mig och hittade inget konstigt med UL. Sedan tog vi gravtest (som visade minus - YEI!) och även mätte hcg som jag ska få svar på imorgon. Undersköterskan himlade med ögonen för hon tyckte att har man fått minus så varför ska man mäta hcg men doktorn ville nog göra mig en extra tjänst pga allt strul. Vi ska nu avvakta en månad extra tyckte hon innan vi gör ett syskonförsök, pga allt strul tyckte hon det var bäst.

    Så jag har fått 2 bra besked denna vecka och allt känns bara super!

    Nenne: största kramen till dig!!! Huset ska ni ha kvar för att ni vill ha hus. Och sedan kommer det att fyllas med en el några kottar så småningom på ett el annat sätt. Jag hoppas såå att din kropp känner igen situationen att vara gravid och att alla celler delar sig som de ska denna gång. Håller tårna så de blir blå (tummarna var visst redan upptagna men det går ju lika bra med tår).
  • muggles

    BS: låter jättetungt med ert gräl, hoppas ni reder ut det.

    PB: har missat vad som hänt (har inte hunnit läsa ikapp så långt tillbaka).

    EA: förresten, när borde du ha BIM. Brukar du ha det på dag 28 el har du ibland längre cykler?

  • muggles

    PB: aha, lite av varje alltså... Många (tår)bäckar små. Skönt att det känns bättre. Ja jag är full av beundran över de läkare jag har träffat. Annars spyr man så mkt skit på vården jämt (jag med) så det var skönt att känna att det FINNS bra vårdpersonal. Och just på gyn är det ju viktigt att de är empatiska med, att de har förståelse för vad det innebär psykiskt med mf, ma etc. (Det är ju ännu viktigare på tex cancermottagningar mm men ni förstår vad jag menar.)

    Liten: ja det ser ut som om du är påväg att förlora men jag ska inte ropa hej än. Men champagnen ligger ju på kylning sedan en vecka tillbaka

    Maken är iaf helt inne på att han vill ha det här huset och han blir jätteglad om vi får det, så där är vi överens. Sedan är han fortf orolig över pengarna och där har han helt rätt. Det ÄR mkt pengar. Men jag tror det löser sig, jag är lite mer riskbenägen än han.

  • muggles

    Shit jag känner mig helt urlakad. Kom tillbaka till jobbet och får inte mkt ur händerna (efter några stressiga dagar med mkt möten - därav min frånvaro).

  • muggles

    PB: ja där ser du - jag är helt förvirrad i kolan. Brukar inte ha svårt för korrekt svenska men nu är det snurr snurr

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor