• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Tinga: tack, är alltid ute efter fräcka tyger! Du vet väl att lehti betyder löv på finska? (Vad peiko betyder vet jag inte, min finska är dålig tyvärr.) Jag tycker det är så kul att veta vad de där Marimekkotygernas namn betyder. Bla har vi Ystävät (=vännerna) hemma i köket: www.finnstyle.com/ystavatorange.html

  • muggles

    Lappis: nej nu tyckte doktorn att värdet var normalt 6v efter mf så nu var det ajöss och good bye vilket jag tycker är helt ok. Det går ju bevisligen neråt.

    Nenne: ja jag förstår att det inte är ni som par som krisar men tror ändå att det bara kan stärka en relation. Jag tror att många separationer kunde förhindras om man investerade lite i sin relation (därmed syftar jag inte alls på att just ni skulle vara nära att separera - ni verkar ha det jättebra). När min mamma mådde dåligt så påverkade det mig så mkt att vår relation led av det - och då hade ju problemen egentligen inget ursprung i vår relation. Men jag fick hjälp av en skitduktig familjeterapeut och det hjälpte i sin tur upp vår relation, och har i längde gjort att vi har en bättre kommunikation mellan oss.

  • muggles

    Tinga: jag delade både Ystävät och Kaivo (tror det betyder brunn) på längden och skapade paneler som då blev halva bredden av tyget. I vårt kommande hus har vi fönster stora nog att få plats med hela bredden men i vår lgh gick det inte, men jag är himla nöjd med hur det blev. Att dela av Kaivo i två delar blev faktiskt rätt fräckt och lite annorlunda.

  • muggles

    Kängu: hur gick det med brunchen förra veckan - gick ni till Incontro el ngn annanstans?

  • muggles

    Nä bäst att fortsätta koordinera möten - denna universallösning på alla problem

  • muggles

    Nenne: haha, låter som en gammal film om trollkarlen Merlin el nåt. Ja precis sådant kan ni få hjälp med! Hur ska ni hantera när andra blir gravida etc. Jag fick otroligt mkt hjälp med hur jag skulle hantera tankarna kring min mamma och kunna hjälp henne utan att själv sugas ner i deppträsket. Det terapeuten gjorde var ofta att ställa frågor till mig "men varför tänker du så", "kan du tänka såhär istället". Hon bröt liksom mina tankecirklar så att jag kom till nya "spår". Och hur mkt man än pratar med en kompis så kan de inte ge samma sak, det behövs ofta ngn professionell. Jag kommer ihåg att jag ofta var helt tankspridd och förvirrad när jag gick därifrån för jag hade fått så mkt nytt att tänka på. Min man sa också att det var en otrolig skillnad efter att jag gått där, och faktum är att det har varit en bestående skillnad.

  • muggles

    Kängu: grattis till hel natt - vilken känsla det är! Aha, champagne lät ju inte alls dumt...

    ....FREEEEEDAAAAAAAAAG!

    Idag ska jag ut med tjejerna och äta middag så efter jobbet blir det en sväng på stan och sedan mat och drinkar - vilken lyx! Och så har jag planerat in en fredagssnaps så att gubbarna på jobbet får myror i huvudet

  • muggles

    EA: men skit också! Ska du inte ens få ngn glädje av att du fick tant?! Oki, då ska jag tillägna en drink åt dig ikväll. Vilken vill du ha - Mojiton?

  • muggles

    Lappis: låter härligt med vinprovning! Vi funderar på att göra lammkotletter med parmesanmos och en god Carbernet Sauvignon till, imorgon.

    Själv ser jag otroligt mkt fram emot att få gå på stan idag efter jobbet, ska strosa runt lite efter höstskor/stövlar tänkte jag.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor