• snaily

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Faseeeeeen - jobb...

  • snaily

    Snöar det fortfarande i Stockholmstrakten alltså?

    Elva minus här! Långkallingar PÅ!

  • snaily

    Oupsie, åh vad skoj, vad ska ni göra på "min" ö? Jag följer med! Vad är det för hundtävling förresten? Du kanske kan inboxa mig om vi inte ska söla ner hela tråden med hundsnack, min vana trogen...

    Snorkis
    Låter otroligt skumt med din tantlöshet + värk! Om jag var i din situation skulle jag nog testa en gång per dag, minst! Är gränslöst nyfiken och otålig + börjar bli rätt van att få minus också...
    Jag tror såhär: antingen var det en konstig cykel utan ÄL och utan mens (men då borde du inte ha värk heller), eller så hade du ÄL väldigt sent och försenad mens som följd av det, eller så är du gravid (mest troliga alternativet! )

    Jag är helt knäpp - kom på mig själv med att känna mig rätt pigg idag på eftermiddagen, trots sent kvällsjobb igår och sent i säng. Istället för att vara rätt nöjd med det så blev jag besviken för att jag är så pigg, för vore jag gravid skulle jag nog vara mycket tröttare. Suck!

    Imorgon är den stora dagen - ivf-samtal på eftermiddagen. Vad ska jag fråga doktorn om? Vad behöver vi veta? Skicka hit en lista, tack!

  • snaily

    Nenne
    Valium har jag bestämt för mig att man kan ge till katter som aptitstimulerande - de blir vansinnigt glupska bara en liten stund efter man gett det, så det skulle nog få henne att äta era fötter på riktigt! Hmm, dörr till sovrummet + rejäl ljudisolering kanske? OCH öronproppar...
    När jag försökte sova vidare imorse (med stängd sovrumsdörr) efter att maken och Korven gått upp, vaknade jag x antal gånger av att han stod och krafsade som en besatt på dörren. Men det är inte så synd om mig för klockan var efter 8 tror jag!

    Telis
    Men vad trist att samtalet var en besvikelse - det där lät ju som "råd" som vem som helst kunde ha gett, inte vad man förväntar sig av en sån specialmottagning!

    Jag hade faktiskt planer på att åka längdskidor idag på förmiddagen men struntar i det nu - har redan sovit bort halva förmiddagen och Korven behöver en långpromenad innan vi åker till stan för ivf-samtalet... Börjar bli nervös inför det, mest för att doktorn ska vara lika virrig som vanligt och inte kunna ge någon vettig information.

  • snaily

    Härligt med jobb hemifrån Vickan! Är bara lite avis på folk som kan göra sånt, med mitt jobb är det såklart omöjligt.

    Kram till Mugglan! *skickar över en stege att klättra upp ur depphålet på*

    Precis kommit tillbaka från stan nu. Blev en nätt 7-timmarsutflykt att åka till doktorn, puh! (Passade på att shoppa lite och äta middag också förstås.)

    Nu kommer jag ha MASSOR av ivf-frågor och funderingar framöver till er som kan sånt...

    Doktorn verkade tycka vi skulle sätta igång med spray och sånt redan nu i november, men jag vill ju verkligen inte behöva stressa med allt sånt precis innan jul, frågan är om vi ens skulle hinna bli färdiga innan julhelgerna för den delen. Så vi bestämde att vi börjar i december och förhoppningsvis blir det ivf i Falun i januari då!

    Doktorn var lika förvirrad som vanligt, och hade inga journalanteckningar sen tidigare om hur mina äggstockar såg ut (som han redan undersökt med ul minst tre gånger tidigare...). Han kollade lite snabbt på äggstockarna idag igen och bestämde därefter dosen 150 enheter med sprutorna (osäker på vilken sort det blir, gonal-f kanske? Finns det många olika?) Hur låter den dosen - vad har ni andra haft?

    Det är inte klart med bidraget från kommunen, ansökan är inte gjord ens, men enligt gyn så brukar det inte vara några problem. Då får man bidrag till två försök och har ändå rätt till landstingets försök sen om man inte skulle lyckas på två.

    Fler frågor - någon som vet varför man ska börja spraya på dag 21 just? Jag har oftast inte ens haft ÄL vid den tidpunkten, ska det spela någon roll? (inte enligt gyn men frågar er också )

  • snaily

    Telis
    Tack för svar! Frågade läkaren just det eftersom jag brukar ha ÄL sent men han sa att det inte spelade någon roll, hmm. Ska nog maila och påpeka att det står i FASS att det ska inledas under lutealfas, faktiskt! Om jag vågar...
    Förstår ditt problem med att be om ny BM, är själv hopplöst mesig på sånt!

  • snaily

    Telis
    Bra idé att maila Falun, det ska nog utnyttjas framöver (fasen vad jobbig jag kommer bli ) - men vad göra sen om Falun säger att man ska börja senare i cykeln men vanliga gyn står fast vid dag 21 och det är han som håller i behandlingsschemat och ska göra alla ul innan vi åker till Falun...
    En annan grej jag frågade - OM man mot förmodan skulle hunnit bli gravid precis vid spraystart, vad händer då? Gyn sa att det inte gör något, men i fass står att sprayen är kontraindicerad under graviditet och kan ge fosterskador. Oroar mig dock inte så mycket för den biten eftersom jag uppenbarligen inte har direkt lätt för att bli gravid!

    *ska inte surfa på FL, ska inte, ska inte, ska inte...*

  • snaily

    Telis, aha, tack, stryker en fundering från listan.
    Ska bara maila och fråga det där ang vilken dag för spraystart... annars har jag nog inga fler viktiga frågor precis just nu.

    Ska kolla vidare på Lyxfällan...

  • snaily

    Godmorgon! Tänker inte hurra över att det är fredag eftersom jag jobbar helgen, blä.

    EA
    Ja, kom hit vetja Det finns paprikor här också, fast inte så många.

    Ska berätta för chefen om vår ivf när jag träffar henne nästa vecka, hon kommer få det svettigt med schemaläggningen i januari...

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor