• snaily

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vet att jag pratar för de redan kaninfrälsta nu, men... *viskar* Jag tycker kaniner är rätt tråkiga... *duckar för flygande föremål* Förutom du förstås Lappis, ingen regel utan undantag!
    Säger inte att det aldrig blir någon, men just nu är jag nöjd med Korven. Annars gillar jag marsvin lite mer än kaniner.

  • snaily

    Fortsätter fredagsspamma tråden, feel free to scroll...!

    Telis
    Det var länge sen - hur går det med Vinken och med lägenhetsstöket?

    Självklart borde jag kontakta Falun, du har så rätt så rätt som vanligt. Måste du vara så klok? Jag har nämligen nästan redan bestämt mig för Pergo den här månaden och vill inte bli avrådd, barnsligt ja. MEN - om man klurar på det rent medicinskt så verkar nässprayen (en GnRH-analog) på en högre nivå (hypothalamus) än Pergotime, som stimulerar produktionen av gonadotropiner (FSH, LH) från hypofysen. Så det borde inte spela någon roll om man har "Pergoeffekt" kvar i kroppen då sprayandet med GnRH-analogen (som jag fattat det), tröttar ut hypofysen och gör att inget FSH och LH alls produceras efter några veckor.

    Sen om det verkligen funkar så i praktiken också, har jag ju ingen aning om! Men jag lovar att inte skylla en misslyckad ivf på Pergon. Känner bara att vi egentligen bara hunnit med ett enda Pergoförsök (med hel dos, halv dos verkade inte styra upp min cykel) så vill gärna prova en gång till.

    Sorry mitt tråkiga inlägg en partyfredag som denna!

  • snaily

    Hej hej Cicci - förstår absolut av din berättelse varför du inte hinner skriva så ofta, men det tog du igen nu med ett imponerande långt inlägg! Ha en supermysig fredagskväll!

    *anmäler mig till genus-perspektiv-nörd-gänget*

  • snaily

    Åååå har droppat ivf-bomben i ett mail till min syster, som hittills inte vetat nånting om våra försök - har varit kluven till att berätta för familjen men nu är det gjort. Blev alldeles gråtmild bara av att skriva mailet, usch. Tänker fortsätta hålla föräldrarna utanför tills vidare, dock, de är inte världens mest pedagogiska/förstående och jag orkar inte med några frågor från dem i nuläget.

  • snaily

    Telis
    Redan tredje trimestern - helt sjukt vad snabbt det går! Härligt att allt såg bra ut hos BM och BRA att hon fick höra om din kassa auroraupplevelse - hoppas verligen att "någon annan" innebär någon mycket bättre!!

    Sparar också receptet (tack!) och hoppas att maken är pigg på att baka det någon gång framöver. Efter att hans axel återhämtat sig antar jag, för just nu är han ganska handikappad - fick hjälpa honom på med jackan precis nyss.

  • snaily

    Izzie
    Vilken jobbig ny chef! Hoppas du kan andas bättre snart.

    BS
    *skickar över lugnande sprutor åt lillkissen*

    Ego-skryyyt
    Har äntligen gjort längdskidpremiär! Det blev på betydligt närmare håll än 10 mil, fanns förvånansvärt fina spår bara några mil bort. (Är ju ingen snö i byn än, det är därför man måste åka en bit.) Där uppe var det i alla fall full vinter med snö på träden, jättevackert! Åkte 8 km och är rätt trött i ljumskarna nu. Ska göra mig klar för att åka på bastu/öl/taco-utflyttningsfest snart.

    Trevlig lördagkväll på er allihop!

  • snaily

    Hallå, har vi nattugglor i tråden? Säger hej och ska läsa ikapp!

  • snaily

    Lappis, inboxat dig!

    Telis
    Gud så mysigt med hotellkväll!
    Apropå teliskompisen - nya pjäxor skulle hon ha mest för att de gamla är gamla och slut plus att hon ville ha mjukare pjäxor, nya bindingar för att få såna som löser ut (som vanliga slalombindningar typ?), så hon slipper ha skidor som sitter fast med fångstrem slängandes runt kroppen vid vurpor. Hon har fått något erbjudande om ett paket med pjäxor + bindningar för 8500...

    PB
    Blä för magsjuka, men vad härligt med sonen!

    EA
    Låter skumt! Håller med, ring och kolla vad de menar...

  • snaily

    Har lyxat och åkt taxi hem från festen - vedeldad bastu jääättelänge och sen middag, trevligt! Alla blev dock supertrötta och sega ganska tidigt - biverkan av för mycket bastu och öl... *intalar mig själv att det inte har någonting med åldern att göra!...*

    Fina husbilder i galleriet! Tror inte jag törs bidra - vågar lova att jag bor i det minst piffiga hemmet av alla i den här tråden. Kan skicka en bild på snö istället

  • snaily

    Lappis
    Det blir till att åka tillbaka till Berlin för att köpa den där jackan då! Räksallad och vin lät nice!
    Glöm inte ställa tillbaka klockorna! Tror jag ska krascha i sängen nu, den extra timmen till trots...

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor