• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Liten med Mindre

    Snorkis - tack. Just det receptet har vi bakat med framgång några gånger förut. Lika smak!

  • Liten med Mindre

    PB - AM vill att du ska ta hand om 5 hemlösa tuppar hos dig på landet.

  • BrudSommar2006

    Hallå Stockholmare, vi ska ha en konferens i december och behöver hitta ställen att ta med alla ut och äta på en torsdag och en fredagkväll, gärna med någon annan aktivitet innan middagen. Väldigt få museer verkar ha visningar på kvällstid, säg runt 17. Trist att äta julbord två kvällar i rad också. Några tips? Sist var vi bla på Ulla Winbladh minns jag.

  • Fru E

    Liten-tårta där lockade du fram mig
    Något som är enkelt och smidigt är om man gör sin favoritkladdkaka och sedan gör valfri smak på mousse som man häller på kladdkakan (i springformen) och sedan in i frysen. Ta fram den en 20 min innan servering, MUMS! Snabbt, enkelt och kan förberedas långt innan.
    Eller så gör du cheescake fast i muffinsformar så blir det lite mer avancerat och lyxigt

  • Fru E

    Snorkis-testade du med ÄL stickor denna månaden? Tänkte om du visste när du hade ÄL så kan man räkna ut lite när mensen bör komma eller om det kan vara ett +. När min mens hoppade en månad så tror jag att jag inte heller hade ÄL vilket i sin tur gjorde att kroppen inte fattade att mensen skulle komma.

  • Liten med Mindre

    Tack tack EA, ska vädra med maken om han tycker kladdkaka eller koks under moussen/tryffeln-vad det nu blir.



  • Liten med Mindre

    BS - kanske finns något Boule-ställe öppet?

    Mat - har inte prövat så många ställen själv, men libanesiskt/malaysiskt/etiopiskt eller annan mat kan ju vara kul omväxling. Annars har Hotell Reisen ett maritimt julbord som kanske kan locka.

  • Snorkfröken77

    BS - Så trodde jag också det skulle vara, att mensen skulle komma alltså oavsett ÄL eller ej. Det jag funderar på är ju att jag har mensvärk, men ingen mens.

    Liten - Den är ju SÅ god Har du testat arlas recept på chokladtryffeltårta? Den är också sabla bra, lite mer vuxen smak: www4.arla.se/Default____17653.aspx

    EA - Ooh vilket bra tips med mousse på kladdkaka, måste testa detta så snart jag kan!

  • BrudSommar2006

    Snorkis, fast även om ÄL hoppar över så borde ju mensen komma ändå, bara försenad, så kanske är det det som hänt? Mensvärk utan mens är ju annars ett vanligt gravid-tecken, om inget hänt i slutet av veckan skulle i alla fall jag slå till på ett till test.

    Liten, har tipsat om Reisen men tror inte att de gamla professorerna vill spela boule, det får nog bli något mer stillsamt.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor