• Lapinette

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Träna ska här göras! Tjingeling era slöfockar!

  • Lapinette

    Har också saknat pb men tänkte att det var mycket med det nya huset.

    Mrs B - själva utredningen påbörjas när man har gått adoptionskursen. Det kan vara lite väntetid beroende på hur många som står på tur för att bli utredda men jag räknar med att det sker någon gång under våren.

  • Lapinette

    snaily - ingen mer snö men det kom en omgång när jag gick till bussen imorse.

  • Lapinette

    Äta sött till frukost gör man i rätt många länder och på något vis så får de ju ändå i sig tillräckligt med näring. När vi bodde i Cannes så åt vi en stor baguette + en sån där vriden söt sak med choklad och russin. Inte på vardagarna men varje helg och likt förbannat vägde jag ett par kilo mindre när jag bodde där.

  • Lapinette

    Sorry, gällande vällingens vara eller inte vara har jag inte mycket att inflika. Antar att det inte blir så mycket välling i vår familj för i Asien lär de nog knappast vara uppfödda på välling? Kanske små torra fiskar och soppa till frukosten istället !!?

  • Lapinette

    Oj, har ni bytt ämne från välling?! Roliga aktiviteter i Stockholm för 30 personer?! Vinprovning (om man nu kan dricka vin) på Vin & Sprithistoriska museet ... har vi haft med kunder. Boule har vi också haft ... sen finns det ju biljard, bowling osv.

    Har snöat in mig på ett nytt hus ... som säkert kommer att gå upp minst en mille under budgivningen då det är totalt renoverat, ligger vid allmänning och 3-4 min från t-banan (som tar 18 min in till Centralen).

  • Lapinette

    Telis - jag skickar två länkar!

    Jag har provat med cashewnötter så det funkar säkert med valnötter. Själva kommer vi slänga i oss en paj vi gjorde igår för 19.30 börjar sysslingens konsert på Cirkus.

    I övrigt känner jag mig som häxan Pomperipossa idag (stavar hon så?). Har en stor finne under näsan (tur att den inte är på) och en precis under munnen. Likblek, frisyr på utväxt och så har jag fått en släng snuva. Häääärligt! Imorgon åker vi till Berlin för att smitta ned alla tyskar.

  • Lapinette

    Telis - gör det inte?! Det är ju ungefär som "slappna av så blir du gravid". Vad trist att samtalet inte var vettigare än så.

    Själv läste jag ytterligare ett kapitel i adoptionshäftet igår och nu börjar det bli intressant. Det var om sorgen av att inte få ett biologiskt barn. Frågor ställs hela tiden i materialet som jag sedan diskuterade med min make som låg bredvid och löste soduko.

  • Lapinette

    EA - materialet jag läste igår innehöll vissa avsnitt från en bok. I vissa bitar kände jag igen mig så väl. Jobbar hemifrån idag så nu knatar jag in och hämtar texten.

    "Sommaren och hösten går. Sigge och jag gör inseminationer varje månad. Jag börjar misströsta, läser allt jag kommer över om infertilitet, och skulden rider mig. Jag borde sluta dricka kaffe. Jag borde börja med hypnos, akupunktur och healing. Jag är avundsjuk på Sigge som rusar runt i livet som vanligt. Inte för att jag vill sitta vid köksbordet och älta barnlösheten. Det känns farligt att krafsa för mycket, något kan gå sönder, särskilt det som anknyter till sex. Vi har våra roller. Han lyfter mig framåt. Jag håller in tyglarna, tvingar honom att nyansera sig och dra slutasatser av det som hänt."

    Ur Läntansbarnet av Kerstin Weigl

  • Lapinette

    Telis - kompendiet som vi ska läsa innan kursen går igenom varje avsnitt av det som kommer att tas upp så jag tror att dessa frågor kommer att ställas och diskuteras där.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor