• Ore

    Vi fortsätter blanda och ge

    I över tre år har det diskuterats i denna tråden (och de allra flesta har alltså hunnit gifta sig och även fira några bröllopsdagar). Mycket har vi hunnit prata om, men vi är långt ifrån klara, och en del ämnen återkommer vi ständigt till.

    En stor del av tråden handlar om barn, vi väntar med spänning på de barn som ska födas, och vi hoppas på många flera plus eller andra former av barnbesked

    Men även om barn är en helt underbar del i livet, så är de inte allt. Vi är även duktiga på inredning, alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga drycker, bakning, blommor, husdjur, resor, fäktning, shopping, blygdläppsklämmor, nypåhittade svordomar, kontorsstolsrace och mycket annat. Så här gäller det att vara beredd på det mesta, från högt till lågt, och allt som oftast i ett rasande tempo!

    Även om vi är ett väl sammansvetsat gäng, som gärna träffas även IRL, så finns det alltid plats för fler. Den obligatoriska presentationen som vi "kräver" är skostorlek, favoritchoklad, ungefär var i landet man bor och hur det står till på barnfronten (antal barn man har, hur långt gången man är i graviditet eller hur länge man försökt bli gravid).

    Förra tråden landade på över 10 000 inlägg, så nu satsar vi mot 11 000 eller mer!

    Skål för våra fortsatta diskussioner

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 18:45
    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3582689.html

  • Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge
  • Ore

    Låter härligt med så mycket träning, Lappis!!! Själv har jag inte hunnit träna sedan förra helgen, men mitt gymkort börjar gälla igen idag, så imorgon ska jag dit. Planen är att träna på morgonen så att det inte är så mycket folk, jag går på ett pass eftersom jag tycker det är rejält trist att träna ute i gymmet och min mamma (som älskar att träna ute i gymmet) har med sig lillkillen i babysitter...

    Det blev w i stavning för lillkillen! (kanske glömt att säga det, vi bestämde ju annars stavningen innan vi skickade ut julkorten ) Andranamnet trodde vi skulle bli lättare, eftersom vi redan från början sa att vi skulle ha något av makens två namn. Men tji fick vi, jag ville ha makens förnamn och han ville ha sitt andranamn, placerat före lillkillens förnamn. Och där tyckte vi olika alltså... Blev dock som jag helst ville till slut

  • Telis

    AM, ja jag har självklart googlat och kommit fram till att det är normalt att börja blöda på nytt i omgångar. Lite trist bara eftersom jag knappt har blödit något alss efter BB. 6-8 veckor tycker jag är lite onödigt länge, vad ska det vara bra för liksom?

    Nej, nu måste jag klä på mig och bege mig till BVC för vägning.

  • nennesjuttioåtta

    Koko
    varm kram och hoppas du får sova!!!!

  • nennesjuttioåtta

    Snaily
    varm kram till dig med! Vet inte skillnaden alls, det där är ju en hel vetenskap. Ärdet din gyn som bestämt det eller är det Falun?!?!

  • nennesjuttioåtta

    I morse var Nancy jättesnäll och bråkade ingenting alls! WohooO!!!!

  • nennesjuttioåtta

    snaily
    förstår att det känns tungt att göra ett nytt försök!

  • nennesjuttioåtta

    Telis
    Kul!
    alltså inte blödningen men det där andra. VEEEEEED!

  • snaily

    Nenne
    Det är min gyn som har bestämt. Kan ju fråga varför när jag ska dit nästa gång.

    Vet inte varför jag blev så ledsen helt plöstligt. Känns som mina 13 obefruktade ägg kom ikapp mig på något vis. Tur att jag har en Korv som slickar bort alla tårar, och nästan sönder mitt ansikte känns det som.

  • Ore

    Kul att höra att ni andra gillar era Meindl-kängor, när jag väl kommit igång att använda mina så att de blir ordentligt ingångna så kommer jag nog också göra det alltså

    Mugglan: Har ingen erfarenhet av privat gyn... Får hoppas att det antingen är en väldigt bra gyn, eller en som är så dålig att du kan överväldiga henne/honom med dina kunskaper och få pergo utskrivet plättlätt!

    Angående män och förlossning, så fick jag ju till slut med mig min man på samtliga föräldrakurstillfällena Plus att han läste en bok. Han var även väl införstådd med att hans jobb var att se till att jag fick det som jag ville, om jag själv inte orkade argumentera. Dock visste jag inte på förhand vad jag skulle vilja, så det fick vi ta allt eftersom. På förlossningen fick han se till att jag fick i mig vätska, han tog litet foton, han hade hand om TENS-apparaten (så kunde jag koncentrera mig på lustgasen). Och eftersom jag hade många timmars krystvärkar, och var rejält trött, så fick han på slutet även hjälpa mig att böja mg framåt. (Min naturliga reflex var annars att svanka massor när det gjorde ont, och det skulle jag inte göra, så han fick ha armen under mig och lyfta upp överkroppen på mig när det kom en värk.

    Efteråt så var det också väldigt bra att han hade koll på vad som hände, när jag inte själv hade det.

    Och trots att han annars var ganska oengagerad under graviditeten (och kom undan med det eftersom jag hade en ganska lätt graviditet) så är han otroligt engagerad nu!

  • Ore

    Liten: Krya på dig!

    Mugglan: Noterar skamset att jag ska komma ihåg att borsta bort snö från lyktorna i framtiden...

    Sparkar: Jag var i v 21 eller så när jag var säker på att det var sparkar jag kände... Och helt 100 var jag nog inte förrän jag även SÅG på utsidan av magen att det sparkade...

    Fejsplant??? Har jag missat något?

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge