• Ore

    Vi fortsätter blanda och ge

    I över tre år har det diskuterats i denna tråden (och de allra flesta har alltså hunnit gifta sig och även fira några bröllopsdagar). Mycket har vi hunnit prata om, men vi är långt ifrån klara, och en del ämnen återkommer vi ständigt till.

    En stor del av tråden handlar om barn, vi väntar med spänning på de barn som ska födas, och vi hoppas på många flera plus eller andra former av barnbesked

    Men även om barn är en helt underbar del i livet, så är de inte allt. Vi är även duktiga på inredning, alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga drycker, bakning, blommor, husdjur, resor, fäktning, shopping, blygdläppsklämmor, nypåhittade svordomar, kontorsstolsrace och mycket annat. Så här gäller det att vara beredd på det mesta, från högt till lågt, och allt som oftast i ett rasande tempo!

    Även om vi är ett väl sammansvetsat gäng, som gärna träffas även IRL, så finns det alltid plats för fler. Den obligatoriska presentationen som vi "kräver" är skostorlek, favoritchoklad, ungefär var i landet man bor och hur det står till på barnfronten (antal barn man har, hur långt gången man är i graviditet eller hur länge man försökt bli gravid).

    Förra tråden landade på över 10 000 inlägg, så nu satsar vi mot 11 000 eller mer!

    Skål för våra fortsatta diskussioner

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 18:45
    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3582689.html

  • Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge
  • Tinga

    Vickan - lycka till på UL imorgon! Du har inte känt några rörelser som tyder på större aktivitet, typ vändning, i magen under helgen?

  • viktualia

    Tinga - jag tycker den frågan är supersvår att svara på... visst rör sig Trollet men om det är kullerbyttor eller bara buffande = ingen aning....

  • viktualia

    ULet är f ö kl 14 så jag kommer hinna hänga här innan!

    Men ni är otroligt gulliga som engagerar er!!!

    *kramar tillbaka*

    och inser att det är sovdags snart...

  • fru AM

    Förstår inte riktigt frågan ... men filen är alltid fyrkantig. Dvs ser fyrkantig ut som förhandsvisning osv. Även om bilden är en frilagd boll på genomskinlig bakgrund. Det är när du t ex markerar ditt objekt och t ex drar övertill/klistrar in på en annan bakgrund som du ser att objektet inte är "fyrkantigt". Hoppas begriplig förklaring?


    MuffinsTönt skrev 2010-01-31 21:11:57 följande:
    Är det nån som är bra på Photoshop? Jag försöker få bakgrunden till att bli genomskinlig men det funkar inte. Har runda hörn på mina ramar men själv "filen" är ju fyrkantig.
  • fru AM

    Vickan: lycka till på ul imorgon - hoppa bustrollet ligger åt rätt håll!

  • Lapinette

    Tinga - lycka till på jobbet imorgon! Det har varit jätteskoj. Helt fantastiska koreografer och lärare men idag var jag seg i både kropp och huvud så för mig hade en dag räckt gott och väl.

    Vickan - lycka till på UL!

  • MuffinsTönt

    Vickan - Lycka till på UL.

    Tinga - Ha en bra första-dan-på-jobbet-dag.

    Sweet - Lycka till med presentationen. Kommer gå superbra!

  • MuffinsTönt

    fru AM skrev 2010-01-31 22:20:51 följande:


    Förstår inte riktigt frågan ... men filen är alltid fyrkantig. Dvs ser fyrkantig ut som förhandsvisning osv. Även om bilden är en frilagd boll på genomskinlig bakgrund. Det är när du t ex markerar ditt objekt och t ex drar övertill/klistrar in på en annan bakgrund som du ser att objektet inte är "fyrkantigt". Hoppas begriplig förklaring?
    Det blir exakt så som du beskriver. Att min boll ligger på ett vitt fyrkantig bakgrund. Problemet är att när jag använder denna bild (i min blogg) så syns "kanterna" som omger bollen. När jag har en annan bakgrundsfärg än vit så syns den där vita bakgrunden som är runt min boll. Det vill jag inte. Får kanske ha fyrkantiga bilder istället...
  • viktualia

    Godmorgon!

    började dagen med att må illa. antar att det handlar om nervositet snarare än något annat. tröttsamt.

    tröttsamt är också mängden snö som störtar ner från himlen... det är så mycket snö hos oss nu, att det inte finns någonstans att göra av den... SLUTA snöa är min önskan.... (och tackar särskilt för att jag insåg att det inte var läge att ta bilen till jobbet....)

  • Liten med Mindre

    Godmorgon!

    Vickan - lycka till idag! Grynet hade vänt sig huvud ner i förra veckan, men i helgen känns det om om aktiviteten varit rejäl, så säkert har busfröt vänt sig igen. Hoppas du har tur!

    GoreTex - vi brukar tvätta i Techwash-medel från sportaffären om vi har, och vid behov avsluta med en omgång flytade impregnering från samma affär samt torktumling. Men där emellan blir det nog vanligt tvättmedel och tumling.

    Mugginstönt - photoshop - pröva att använda background eraser (ett av suddgumminen) på de delar/färger du inte vill ha. Sen kan hända att du måste spara som gif eller nåt för att det ska synas, och klicka i behållen transparens. Längesen jag gjorde, men nåt ditåt är det. Alternativt är markera med lasso det som ska bort och sen ta bort det. Svårt att förklara så här kanske.

    Ego - har haft en gräslig helg. Ingen röst sen i torsdagskväll, några kraxanden ibland. Och grymt förkyld o hängig. Maken ungefär lika illa med med lite mer röst och mycket mer huvudvärk. Hur skoj tror ni det varit att vara frisk 2-åring i vår familj i helgen?? Stackars Mindre. Tur att mormor o morfar kom i fredags, och sen har jag tvingat mig ut i snön i helgen. Jobbigt att inte kunna prata, även om hon förstått att "mamma hes - mamma inte prata". Det glöms ju dock mellan varven, och man märker frustrationen i större andel utdelade kängor och smockor...

    Sitter nu på jobbet utan röst, med grymt ont i struphuvudet fortfarande, och funderar på hur jag bäst lämnar över alla mina gamla manualer till en amerikan som kommer idag och har 2 veckor på sig att förstå allt, plus den stackars kvalitets-vikarien som blev lämnad vind för våg förra veckan.

    Lär få skriva så fingararna glöder... Blä! *ynk ynk*

    Sweet - lycka till idag! Håll dig på rätt sida fönster och kajer!

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge