• BrudSommar2006

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Sedan 2006 har vi som hänger här försökt lista ut hur man märker när man är gravid och om ett efterlängtat plus möjligen är att vänta. Vi kan inte vara speciellt smarta för vi är inte ett dugg närmre en lösning på problemet nu än då och ändå ger vi inte upp.


    Nåja, se till att få tummetotten ur nu och hjälp oss komma upp till de nästan 12 000 inlägg vi kom upp till nu sist. 


    Jag har förstått att man helst ska uppge skostorlek, favoritchoklad, var i landet man bor och hur det står till på barnfronten för att börja hänga här med oss men jag vet inte jag, jag tycker att det går lika bra att skicka en slant direkt till mig.


    Hursom, här diskuteras hus och hem, resor och relationer, goda drycker och fester och så klart när nästa trådträff kan tänkas inträffa och var. Har man väl gett sig in i diskussionerna här så kommer man aldrig loss.


    Välkomna!


    Här finns förra tråden: 


    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3651505.html

  • Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen
  • nennesjuttioåtta

    här är ett svar jag hittade på FL från någon på St Göran


    - Det kan vara bra om man har tjocka skal så att cellerna inte hinner kläckas ut genom detta skal efter 5,5 dag. Men om man har tunna eller normala skal kan det bidra till att cellerna kläcks ut för tidigt och på så sätt dör preembryot. 

  • muggles

    PB: jag läste att pioner är tåliga och rådjurssäkra - vad är din erfarenhet av dessa? De skall tydligen gärna planteras i ljust norrläge/skugga, så jag funderade på vår klippskreva. Jag ska kolla om kaprifolen är rådjurssäker (det kanske du vet?). Jag älskar pioner (även min kära mormors älsklingsblomma)!

  • nennesjuttioåtta

    så jag tror inte det gör AH om de inte misstänker att det är där det felar. 

  • muggles

    Nenne: jag funderar för min egen del att det där AH inte borde vara felet eftersom jag blivit gravid 2 ggr? Men i EAs fall kan jag gott tänka mig att det är värt att testa!


    EA: lägg fram det så att du har läst om det och vill höra vad de anser - om det kan vara värt för er del att prova. Det är väl inget konstigt att man läser på själv när man genomgår en sådan här process. Hellre fråga en gång för mkt!

  • Oms

    Mugglan - haha, vad lustigt för i Pionfrågan har jag faktiskt ett svar ja de är råddjurdsäkra - jag är uppväxt i villa m sogstomt på ena sidan och älgar och rådjur ch grävnlingar etc tillhörde vadagen och ingen av dem åt av pionerna - vilka för övrigt nästan var de enda blommorn de lät bli.  Alla grannar hade pioner av den anledningen-häggmispeln klarade sig också bra och en hel del gröna växter som ngn japansk sälgträd eller vad det nu var.

  • muggles

    Lappis: ingen tid inbokad än men jag har lämnat meddelande.


    Ja med dagisplats är det bara skönt att veta att hon hamnar i rätt stadsdel i höst. Och vi är nöjda med att det blev så nära för vår stadsdel är megastor och det kunde blivit i tjottahejta för oss, särskilt som det är extrem inflyttning här i området nu och alla behöver dagisplats så det är typ kris.

  • muggles

    Oms: aha, grymt bra! De är ju så vackra också! Iaf de där stora vit/blekrosa varianterna. De ville jag ha i min brudbukett men det gick inte i slutet på juli - då var de utblommade tyvärr. Ranunkler gillar jag också för de ser ut som mini-pioner.


    Vad gör jag här - måste jobba nu! Alltid när det är barnskaffarfrågor i huvudet får jag svårt att koncentrera mig.

  • Lapinette

    Och själv har jag suttit otroligt länge och gogglat om vin! Det blir vinprovning hemma innan vi bestämmer oss för vilket vi ska ha till min födelsedag. Skitsvårt!

  • Lapinette

    Jösses ... jag har t o m gogglat! Börjar bli trött nu, dags för tepaus!

  • nennesjuttioåtta

    muggles – nej, och det var ju inte så länge sen du var gravid heller att äggen hunnit åldrats så att skalet hårdnat så pass att det skulle behövas för den skull. Tror det kommer funka skitbra att bara få lite ordning på äggen genom boostning av hormoner och så att de ser att det befruktas som det ska och sen plopp in i magen där det ska vara! 


    EA – lyssna på Muggles! Det vore väl konstigt om man inte läste på när man håller på med IVF så jag tror inte de tycker du är besserwissrig alls!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen