• Lapinette

    Livets toppar och dalar

    Tinga - du har nog rätt där ... man bör bli bortplockad från listan när man fått barnbesked och inte när man väl rest. Måste kollas upp.

  • Lapinette

    Hittade detta - När det är dags att göra i ordning handlingar till ett land tas ärendenumret bort från listan/listorna. Köer som gäller när man skickat ansökan till ett land finns alltså INTE med här. SUCK ... känns nästan som det är omöjigt med 3 års kö i sådana fall för vår del (innan vi får skicka pappren).

  • Lapinette

    Detta borde i sådana fall innebära 3,5 års kö för att få skicka iväg papper till Korea och inte 3 år som de säger på AC. Vad trött jag blir!

  • Lapinette

    Jag räknar så här .. om vi är nr 61 till att få skicka våra papper till Korea och det i år hittills har kommit 59 barn så borde det innebära (förutsatt att det kommer ungefär lika många barn i fortsättningen) att det är ett år tills vi får skicka iväg våra papper. Då har vi stått i kön i 3,5 år (nästan). Sen så tar det mellan 6-9 månader innan man får åka iväg och hämta sitt barn. Allt jag nämner här är speciellt för Korea, för andra länder gäller andra kötider.

  • Lapinette

    pb - vi har köat (betalat in till AC) sedan juni 2008 dvs vi har stått i deras kö i 2 år och 3 månader drygt.

  • Lapinette

    pb - Inte från idag utan från när vi ställde oss i kö ... tack och lov! Skulle vi behöva vänta 3,5 år på innan vi får skicka iväg våra papper till Korea är det på håret om vi skulle klara åldersgränsen.

  • Lapinette

    pb - det trista är bara att kötiden blir längre och längre ... dvs vi kommer aldrig fram. För ett år sedan var det 2 år för att få skicka papper och där är vi ju nu ... men nu verkar det vara drygt 3 år istället . Jag hade nu senast hoppas på att få skicka iväg allt innan sommaren.

  • Lapinette

    pb - jag vet! (SUCK) Men som sagt, ska låta bli att gå in där och titta.

  • Lapinette

    Det är ju så att Sydkorea skäms för att de adopterar bort barn och försöker, liksom många andra länder, att ta hand om sin barn mer och mer inom landet. Det har sagt att de ska sluta med adoptioner länge men hittills har det inte lyckats då det tar tid att ändra folks inställning.

Svar på tråden Livets toppar och dalar