• Lapinette

    Livets toppar och dalar

    Liten - ja, tanken på munskydd har faktiskt kommit upp. Jag vet inte varför det har blivit så här de senaste åren? Är inte mer sjuk här hemma utan blir i princip varje gång jag flyger förkyld.

    mugglan - förstår att du är nervös men jag tror att det kommer att gå så bra så! Själva kommer vi självfallet svara ja på den frågan som Moa ställde !

    Mmmm... fisk i folie är också gott men nu har jag varit iväg och köpt ingredienser för att prova Vickans fisk recept.

  • Lapinette

    Parnassia - resan har varit bra men det blir mycket far, fläng, ät och drick när man är där för att träffa släkten. Släktmiddag och 80-års kalas på lördag kvällen, familjelunch på söndagen (samma personer som på lördagkvällen igen), sen till en gammal skolkamrat till maken som precis fått sitt tredje barn. Jag stupade i säng kl 21.00 i lördags (det var då jag fick min förkylning).

  • Lapinette

    Parnassia - här kommer recpetet från boken Kombinera mat och Vin.

    4 personer (men jag brukar ta hälften för fyra)
    200 g smör
    200 g mörk choklad av hög kvalitet t ex Valhrona (jag brukar använda Lindt)
    4 ägg
    2 dl strösocker
    2 tsk konjak
    florsocker till garnering

    Sätt ugnen på 250 grader men endast på övervärme. Smält smör och choklad i vattenbad eller micro. Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt. Blanda ner konjak, smör och choklad. Fyll 4 portionsformar. Ställ formarna på en kyld bakplåt och grädda i 5-8 minuter. Chokladdesserten ska få yta men fortfarande var lös inuti. Sikta över lite florsocker och servera med lättvispad grädde eller glass. (jag brukar ha hallon i grädden).

  • Lapinette

    Det var länge sen jag gjorde fondanten ... mmm.. får nog bli på nästa middag vi har här hemma näst, nästa helg.

  • Lapinette

    pb - ja, tyvärr är det ju så. Alla reagerar olika på hormonerna etc men jag tror att det är bra att byta till en annan behandling om den man använder inte verkar funka. Jag körde två långa + gonal-f och bad sedan om att få ändra till korta (fortsatte dock med gonal-f eftersom det gett mig bra ägg).

  • Lapinette

    mugglan - vet inte om äggen rent allmänt blir bättre pga att man kör korta men däremot har jag hört att de blir färre men bättre kvalitet när man kör menopur ... men det är kanske bara något jag "hört".

    Sen fick jag bättre kvalitet när jag körde korta metoden men det kan ju även bero på att jag lagt om livsstil och gick på akupunktur. Vad vet jag? Vet dock att min läkare var mycket förvånad när jag tog blodprov etc under själva behandlingen eftersom jag hade blivit äldre men fått bättre värden.

  • Lapinette

    Parnassia - jag och maken är så dåliga på dessertdryck så detta var en mycket bra fråga (kollar i boken). Det står till detta behövs ett smakrikt vin - testa en sherry gjord på druvan Pedro Ximénes (PX) från Spanien eller en Liqueur Muscat från Australien. Båda dessa viner är gjord på torkade druvor, lagras länge på fat och får en sirapsliknande konsistens.

  • Lapinette

    MSW - lycka till!

    Fjällbruttan - tomtearme ... sorry, såg framför mig en sådan där väggbonad vid jul.

Svar på tråden Livets toppar och dalar