• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • kikki kikki

     


    passionsblomman skrev 2010-08-11 15:56:22 följande:
    Kikki, var oändligt tacksam att du fick tid idag!!! Jag har gått igenom en tandgrej av dimensioner som gjorde att jag fick åka in och lägga bedövning ett par ggr/dag hos tandläkaren innan jag äntligen fick komma till sjukhus och operera ut skiten. Det var min värsta vecka någonsin. Jag stod ute i skogen och skrek i gryningen, så att rådjuren förskräckt skenade iväg. FY för den värken!!!

    vi har akut tandläkare i gbg som till 90% har tid samma dag....och min tand låg så illa till att han ville operera den....jag hade samma problem på höger sida då visdomstanden ligger ner och tanden framför gick sönder...dom kunde inte bara dra den framförvarande tanden för då skulle visdomstanden gå i bitar...men problemet då var att visdomstanden hade sina rötter runt käkbenet så det slutade med att jag fick gå ett par dagar med droger innan jag fick komma dit och dom knäckte käkbenet för att få bort alla bitar från roten.....hemskt ont hade jag då

    nu såg det likadant ut på vänster sida....men jag var inne förra sommaren och då kunde dom dra den framförvarande tanden utan att visdomstanden gick sönder....
    sen har visdomstanden gått sönder lite då och lite då under året som gick men jag har inte haft ont av det....tills idag när jag tog en tugga på en hamburgare......jäklar vad det satte i....

    Nu så ville han att jag skulle komma tillbaka i morgon så att han kunde operera bort den för han hade mer tid i morgon.....men sen så ville han ta några bilder till och så sa han...."Nä ...vi kör på och gör ett försök med den jäveln"....skrattar....så han satte några sprutor och började dra och rucka fram o tillbaka....och till slut så jublade han och sa.... "jag fick den fan"....och jag behöver inte komma tillbaka i morgon och inga bitar finns kvar....
    kan säga att jag är lycklig att den är ute nu iaf.....fast bedövningen sitter i än....skrattar....fråga mig om 2 timmar om jag är lika lycklig.

  • kikki kikki

     


    passionsblomman skrev 2010-08-11 16:01:22 följande:
    Kikki, mitt inlägg låter som att jag inte fattar hur ont du har, -Jag menar tvärt om-jag vet precis hur jävla ont du har! Därför ignorerar jag tandläkarskräcken och är glad att du får hjälp. Idag. Inte om en vecka.

    jag fattade det...ler.....

  • Tinga

    Lappis & AM – vad kul att ni vill luncha. J Jag gissar att du, Lappis, jobbar, så välj du ett ställe som är lätt för dig att ta dig till. Vi har inga särskilda planer för dagen, utan kommer nog mest att strosa omkring på stan.

    Nenne – adressen är noterad. J

    Snaily – äsch, vad synd att du lämnat Stockholm. Men vi får se till att göra det till en årlig tradition att ha jättetråddejt, så att vi alla kan ses någon gång ibland. Vad skönt att du verkar njuta av din graviditet nu. J

    PB – blä, det där med varet lät äckligt. Vad har du hittat på?

    Ore – ja, vem som helst får gärna prata allvar med den lille Piffen; vad som helst, bara det hjälper. L

    Klockarbol – så mysigt Hotel Maria är! Vi bodde i 50-talsrummet; passade min och makens smak perfekt. J Vad skönt att du hittade ringarna! Och vilken tur – låter som ett osannolikt ställe att ha dem på.

  • start september

    Glömde nog säga PB att vad skönt att det bara var en varböld, knölar vid bröstet får mig att tänka värre tankar väldigt lätt.

    Med det sagt låter det också läbbigt med bölden. Varför får man sådana?

    Tinga, stor stor kram. Hoppas verkligen det kan bli lite draghjälp av dagis denna gång, min efarenhet av tvåårsåldern hittills är att barnen är väldigt mottagliga för vad de lite större barnen gör. Knappen hoppas jag också att ni slipper.

  • porchez

    hahahaha!!!!!!!!!!! OMG vad jag skrattar åt era sex-historier, tillsluter mig gärna till det runda bordet vad och en får berätta sin del


    PB - uäck för din varböld!


    Snigel vad tråkigt med grisiga huset, jag tycker det är så tråkigt när hus förfaller, så som man ser många sommarstugor göra, jag tänker alltid - låt mig få bo där och ta hand om det åt er istället. Mitt mål och jag kommer vara singel många år till, är att skaffa mig en llten sommarstuga nånstans nära, en liten tillflyktsplats på sommaren...


    Min förlovningsdag var den 31mars, vi passade på att göra det då, för att det inte skulle bli den 1 april vi hade ringarna länge innan vi förlovade oss. Sen skulle jag sluta med p-pillrena i april och jag ville vara förlovad (egentligen gift, men fick kompromissa lite) innan jag fick barn. Så vi fick lite bråttom att förlova oss där, så en fredagkväll, exet fick välja vad vi skulle äta och det blev ris och korvstroganoff framför TVn, efter att vi bytt ringar ville han direkt ringa till sin mamma och berätta! Förstår ni varför han är mitt ex???? 


     

  • porchez

    packar inför att åka till huvudstaden för att jobba torsdag-lördag! Säger lycka till, till Nenne för det känns som om nånting kommer hända under tiden, även om ego-jag tippar söndag för att jag inte ska missa nåt


    Somnade vid kl 4 inatt, det är samma tid som jag måste gå upp imorgon, därav mitt dåliga humör idag, så ska nog packa klart och lägga mig i tid ikväll.


    Så godnatt på er

  • Parnassia

    Jag vill också träffa allt trådfolk och är följdaktligen lite avis på Tinga oxå! Och självklart vill även jag vara med runt "runda bordet". Jag har inte mycket att komma med som står sig i konkurrensen dock...


    Tinga - Jag undrar lite över det där med knapp, är det en grej på magen som man ger mat direkt i? Värstingsond typ? Hoppas att ni i vilket fall slipper det Tinga och hoppas att det lossnar när dagis börjar.


    Snaily- bra att du var på VC och bra att du också kan kolla saker själv om nu det skulle behövas. Men jag hade med båda barnen också svårt att kissa och konstiga sammandragningar ibland. Ett tag kändes det som att det hade blivit ett veck på urinröret nästan. Jag vet inte om det stämmer för dig det lilla minsta, men det jag försöker säga är nog att det kan vara svårt att kissa utan att det behöver vara farligt. Men man ska ju självklart ha koll på det!


     


    Tur att ringarna är funna Klockarbol!


     


    PB - otäck böld! Vad är handlingsplanen framöver? Kort och verkningsfull hoppas jag!

  • Mrs  B

    Håller på att läsa ikapp medan jag fortfarande har ögonen öppna och huvudet med mig.


     


    Första dagen är nu avklarad och jag är nöjd än så länge men håller på att strida angående schemat. Jag ska jobba 80 % och därmed ha en ledig dag i veckan men det ska visst 2st till i arbetslaget så vi får väl se var det landar......


    Maken kommer att få lämna på morgonen och jag hämta eftersom han inte har en exakt tid att passa på morgonen, vilket jag ju har.   Tyvärr blir det lite mer stressigt när maken är iväg på sina resor men det löser sig nog.....


     


    Muggles = I grunden är jag inte stressad över att Malte inte är torr än eftersom Max var strax över 3 år när han blev torr och då blev han torr både natt och dag inom loppet av två veckor. Han var inte redo innan och det kanske inte Malte heller är. DET jag däremot är stressad över är att alla andra hela tiden ska påpeka att deras barn minsann är/blev torr vid 2,5 års ålder.....    Maken kommer inte att kunna hämta eftersom han inte slutar i Lund förrän 17 och har sen en timme att köra. Finns ingen möjlighet att gå tidigare, måste vara på kontoret till 17. Han får istället lämna på morgonen!


    Koko = Maken och jag ska som sagt göra upp ett schema med alla sysslor när han börjar jobba på måndag så får vi se hur det går. Han hade iaf lagat mat till pojkarna idag och det finns tom över till mig inför morgondagen.

  • Parnassia

    Snaily - det där med teskeden kan ha varit det äckligaste jag har hört på länge! Släng den och jag kan skicka en ny till er! Inboxa adressen bara!


    Och ang grishuset. Jag fattade inte varför det är så grisigt? Är det din makes släkt som inte är rätt vaggade eller?

  • Parnassia

    Jag hoppas förresten att ni förstår att det sista inte var illa menat. Det såg lite hårt ut ser jag nu. Jag tror säkert din makes släkt är trevliga Snaily! Men de kanske inte är stjärnor på hushållning?


    Äsch det blir fel ändå. Hoppas du förstår hur jag menar och inte menar.

Svar på tråden Livets toppar och dalar