• Oupsie

    Livets toppar och dalar

    Kikki, grattis till att har blivit mormor igen!

    PB, vilken märklig cykel. Men det låter ju bra att du får hjälp att få igång en blödning så att ni kan komma igång med nästa försök.

    AM, fy vad trist med bråk på bröllopsdagen. Hoppas att dagen slutar bättre än den började. Kul med nyfixad frisyr i alla fall, men typiskt med regnet.

    MSW, köttbullar och makaroner är väl inte fy skam .Grattis på bröllopsdagen!

    Lappis, hoppas att ni får ett mysigt firande!

    Muggles, hur gick det hos psykologen? Känns det ok?

    September, krya på dig!

    Oms, intressant samtal med rättspsykiatriken. Känner en som jobbat inom det området och jag har för mig att han har sagt något liknande.

  • Oupsie

    Ore och Am, jag avundas er inte att söka jobb och den ångest som det innebär.


    Jag tänker inte söka ett enda jobb i höst. Har jag inte fått jobb på ett år så kommer jag inte att få det nu, när jag är gravid...


    För ett par veckor sedan fick jag svar via mail att jag inte fått det senaste jobbet som jag sökte. I mailet så stod det vem som hade fått tjänsten så jag googlade namnet. Innan när jag har varit i kontakt med myndigheter inför jobbsökande så har de alltid sagt att de kommer att se till vilka som har "rätt" inriktning först, eftersom jag ofta har "fel" inriktning för många typer av myndighetsjobb. Men i det här fallet så har jag rätt inriktning, men hon som fick jobbet har läst en helt annan inriktning som inte har med den myndigheten att göra. Så jag bestämde mig för att maila till chefen på avdelningen och fråga om varför de valde att anställa just den personen som de anställde. Efter lite mer än en vecka så fick jag i alla fall svar på mailet, men knappast ett svar på min fråga. Nåja, särskild vikt hade lagts vid arbetslivserfarenhet, datakunskaper och personlig mognad. Ehh, personlig mognad, ska jag ta det som en förolämpning eller? Och hur f*n skulle de kunna veta något om de sökandes personliga mognad? Det jag undrar är naturligtvis vilken typ av arbetsliverfarenhet och vilka särskilda datakunskaper som har legat till grund. Personen i fråga är 24 år gammal och tog examen för sex månader sedan så hur mycket arbetslivserfarenhet kan hon ha? Ville skicka ett mail till och fråga en gång till men maken tyckte inte att det var någon bra idé, han tror inte att jag kan få ut något mer av det. Så är det säkert, men jag blev bara så jäkla förbannad på svaret, som dessutom tagit över en vecka för dem att få iväg .

  • Oupsie
    passionsblomman skrev 2010-09-01 23:15:12 följande:
    Oupsie, OJ! Det där var en beskrivning som ryckte mig raka vägen tillbaka tio år i tiden och rätt in i vår lilla stuga, där jag satt deprimerad och panikslagen av all ångest, och min sambo trampade runt, rädd, orolig, arg och förtvivlad och lika maktlös som jag. Det där med familjeförsörjaren...oooooo vad likt det är.Iallafall, det jag vill säga om det var att HELT klart och utan tvekan var räddningen för oss att jag tvingades av min BM till samtalsstöd, och att det gick via MVCoch sedan BVC SAMT att när vi väl åkte dit så tog psykologen helt sonika saken så att vi självklart skulle gå på samtalen båda två. Det hade inte sambon riktigt tänkt sig-det var ju MIG det var fel i huvet på...Hursomhelst: Det är GRATIS att gå till psykologen om det går via MVC och BVC. Vi gick i nästan två år.Kolla den möjligheten!
    PB, gud, jag börjar gråta här i soffan . Jag tror ju absolut att vi kan ta oss förbi det här men det är alltid så jobbigt när man är mitt i det. Nu är det bara jag som ska träffa kuratorn på det inbokade mötet, men hon kanske vill träffa maken sen också? I första hand känner jag mest att jag behöver vräka ur mig en del, för jag vet inte riktigt vem jag ska prata med. Har försökt prata lite med maken, men det blir inte så bra...  och med tanke på en del av det jag säger så kan jag i och för sig förstå det. För tillfället är nog ingen av oss tillräckligt stark för att ge den andre det stöd som den behöver. Tack, det hjälper att veta att andra har klarat det .
  • Oupsie
    Oupsie skrev 2010-09-01 23:04:47 följande:
     Bara att den andre maken har tagit på sig en roll som den "store familjeförsörjaren" vilket gjort honom stressad.
    Det blev nog lite fel där när jag skrev, det ska inte så "den andre maken" utan bara maken naturligtivis. Har bara en make .
  • Oupsie
    passionsblomman skrev 2010-09-01 23:29:41 följande:
    Oupsie, i min bransch brukar man inte ens få en bekräftelse på att ansökan kommit in till vederbörande, än mindre ett besked när tjänsten väl är tillsatt "av annan sökande" eller något tack för visat intresse. De skulle aldrig i livet besvära sig med att svara på frågor om vem som fått tjänsten eller varför.Det suger att skriva och skicka in ansökningar öht, men när man blir så nonchalerad, så blir det totalt meningslöst.Då kan de ta sina jobb och stoppa upp i babianrövarna. Långt.
    PB, jag vet! Jäkligt långt . Gud vad jag hatar att söka jobb. Det är inte alltid man får svar i "min bransch" (som om jag hade någon...) heller, men när det gäller myndigheter så måste de meddela eftersom de som inte fått arbetet har rätt att överklaga beslutet... Därför kan man tycka att de också skulle kunna ge en bra motivering till varför de har valt den specifika personen. I det här fallet har jag träffat chefen personligen och jag tyckte att hon faktist kunde anstränga sig att skicka ett bättre svar än det jag fick... .

    Angående diskussionen som var för ett par dagar sedan, om man skulle jobba om man inte behövde... Jag känner inget som helst behov av att ha ett jobb bara för sakens skull, inte nu längre...  Men det tär något otroligt på själkänslan att inte ha ett jobb, inte känna sig behövd och att ständigt bli ratad när man söker. Jag vill inte ens säga till folk att jag har en examen, om någon frågar så säger jag bara att jag pluggar. I helgen var vi på bröllop och självklart så frågar folk vad man jobbar med.


    "Ehh pluggar?"


    "Jaha, vad pluggar du då?"


    "Blablabla"


    "Ah, ok! Men du, det står ju här i festhäftet att du har en examen i bläbläblä, varför pluggar du då/jobbar du inte med det?"


    "Ehh, nä alltså..."


    Så, nu har jag i alla fall tagit ett beslut att jag inte ska söka något jobb i höst, och det känns faktiskt som att en klump i magen försvinner. Men den lär ju komma tillbaka i framtiden, men nu vill jag inte tänka på det.

  • Oupsie
    Hattis skrev 2010-09-01 23:48:35 följande:
    Oms - superspännande föredrag!Oupsie - ah, det verkar ju inte så komplicerat om det bara är en make det är fråga om Skämt åsido - jag har en hel del erfarenhet av att endast en i paret arbetar och det är orättvist mycket som blir svårare då. Du sätter huvudet på spiken när det gäller den onda spiralen av familjeförsörjarstress. Och vilket svar från myndigheten då Om det var en statlig myndighet undrar jag om du har inte funderat på att överklaga?
    Hattis, jo jag har funderat på att överklaga, men jag vet inte vad som skulle komma utav det. Förutom att jag skulle stämplas som en j*vligt jobbig människa.

    Kan inboxa myndigheten om du vill.

  • Oupsie
    passionsblomman skrev 2010-09-01 23:49:51 följande:
    .Gråt du. Du kan luta huvet lite här*pekar på axeln*
    *lutar mig lite*

    Ja, jag förstår att ni har haft mycket att slita med, och hur den jäkla barnkarusellen ställer känslor och ting på ända . Och jag tror att du har rätt, det är bättre att gråta än att bara försöka bära det inom sig. Det fungerar liksom inte riktigt i längden. Kram!

  • Oupsie
    Hattis skrev 2010-09-02 00:01:46 följande:
    "Ah, ok! Men du, det står ju här i festhäftet att du har en examen i bläbläblä, varför pluggar du då/jobbar du inte med det?"Gud vilken oartig, plump och korkad fråga. Den personen verkar ha noll social kompetens i alla fall...
    Det var flera personer som frågade i den stilen. De flesta av dem hade ett sådant yrke som det är väldigt svårt att bli, och som somliga mest verkar vilja bli för att det ger bra status. Dessutom är det brist på sådana i det här landet så de behöver liksom aldrig oroa sig för att inte få jobb... de kanske inte får drömjobbet, men arbeten finns det alltid. En av dem hade dessutom hunnit med att doktorera lite granna sådär under sin föräldraledighet... men nä, den sociala kompetensen kanske inte var den bästa.
  • Oupsie

    PB, godnatt!


    Hattis, sov gott!


    Melondoft, välkommen till deppiga klubben . Kram på dig!


    Nu ska jag ut med hunden och sen sova!

  • Oupsie

    Idag har jag varit hos sjukgymnasten och tydligen så är det foglossning som jag har... så nu har jag fått ett bälte att testa, ett litet träningsprogram och en del förhållningsregler. Jag hoppas att det kan hjälpa för just nu gör smärtan att jag känner mig jäkligt begränsad. Skulle ju iväg till Vickans trakter nästa vecka men just nu tror jag inte att jag skulle fixa att köra bil så pass långt. Och väl på plats så skulle det vara ganska mycket traskande i skog och mark. Vet inte hur mycket bättre man vågar hoppas att det ska bli på en vecka. Usch, känns ganska jobbigt faktiskt .

Svar på tråden Livets toppar och dalar