• Oupsie

    Livets toppar och dalar

    Angående det där med att klicka eller inte klicka, jag hör vad ni säger, att det inte handlar om att det är fel på en.


    När jag fick reda på att ett ställe hade fått in 900 ansökningar, så blev jag jäkligt uppgiven och nedslagen, men det är ju inget som går att ta personligt. Men att tänka att det inte klickade med chefen, då väljer de ju bort mig, inte för att jag har dåliga meriter utan för att jag är jag.


    Jag vet inte, jag har kanske bara inte har förmågan att se det som ni ser det just nu.

  • Oupsie
    viktualia skrev 2010-09-03 15:34:35 följande:
    Oupsie - japp i min kyrka hemma på min gata i stan.... *ler*
    Ah, ok. Så det blev en slags kompromiss till slut .
  • Oupsie

    Angående mitt jobbtjat.

    Jag har nog varit otydlig någonstans, jag blev aldrig kallad på intervju till det där jobbet. Jag har däremot träffat chefen vid ett tidigare tillfälle och hon visste vem jag var när jag ringde innan jag skickade in min ansökan. Det var det jag menade med att jag hade förväntat mig ett bättre svar angående varför de valt att anställa den som de hade anställt. Det jag reagerade på när jag såg vem som hade fått tjänsten var att hon inte har, som jag ser det, en relevant inriktining för det jobb som hon ska göra. När jag har ringt angående andra tjänster så har de frågat vad jag läst och när jag har berättat det så har de sagt att de som har läst relevanta kurser kommer att gå för mig när de kallar till intervju, vilket jag tycker är helt ok. Därför tyckte jag att det kändes väldigt märkligt att när jag för en gångs skull hade rätt inriktning då verkade det inte det spela någon roll. Hade jag sett att hon hade läst samma inriktning som mig, eller en av ett par inriktningar till som jag kan se som hyffsat relevanta, tror jag inte ens att jag hade skickat iväg något mail.

    Hade det varit så att man fick gå på en intervju då och då så hade det kanske varit lättare att tänka att man kanske får det nästa gång, men jag har aldrig blivit kallad till intervju på ett enda av de jobb som jag har sökt sen jag blev klar för ett år sedan. Och som Liten också skrev, för varje ansökan man skickar iväg utan att få något jobb desto sämre självförtroende får man och det är kanske inte särskilt lätt att tänka positivt och tro att det kommer att gå bättre nästa gång.

    Jag gör väl något fel, uppenbarligen, men jag har låtit folk, som har det som jobb att hjälpa till med CV och ansökningar, läsa igenom det jag har skrivit och ändrat efter deras tips och råd. Men jag får väl gå till någon annan och se om jag kan få bättre hjälp där. Hursomhelst, nu ska jag inte söka något jobb på ett bra tag.

    Och jag ska sluta tjata om jobbsökande, på ett år eller så .

  • Oupsie

    Linvand, då är du en flitig smygläsare . Jag tror nästan att jag missade mindre av det som hände i tråden när jag var smygläsare än nu, men som smygläsare behöver man ju inte fundera på att svara på några inlägg .

  • Oupsie
    linvand skrev 2010-09-03 22:48:09 följande:
    Oupsie, menar du att jag tagit mig vatten över huvudet nu när jag måste vara med och kommentera vad som händer.. . Nää jag tror det bara blir roligt, även om det tar lite längre tid. Hur länge sen var det du gav dig tillkänna?
    Nejdå, inte alls, det är kul att hänga med i svängarna här .

    Jag har för mig att jag kikade in maj förra året, och innan dess hade jag varit smygläsare i ett halvår.

  • Oupsie

    Tack PB och Koko, era sympatier värmer verkligen !


    Kanske inte så konstigt att jag inte får jobb med tanke på att uppenbarligen skriver som en kratta . Men när jag anstränger mig så skriver jag inte riktigt lika illa som jag gör här på forumet, gaah ! Ni förstår vad jag menar i alla fall tror jag .

Svar på tråden Livets toppar och dalar