• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • Parnassia

    Fyller på AM:s lista:


    Prata i telefon utan att bli avbruten av någon som ska säga hej och säkerligen kommer behöva tolkhjälp innan samtalet är slut.


    Duscha så länge du vill.


    Äta sådant du inte vill dela med dig av.


    Göra saker SJÄLV, helt själv, någon annanstans än hemma utan att behöva känna att NÅGON (make eller barn) förmodligen behöver din hjälp.


    Gå på toa utan publik.


    Det är några av de saker jag längtar efter. Förutom att sova ostört förstås.

  • lunagarden

    Kikar in och säger hej

    Insåg att jag inte har tid att uppdatera mig med allt som händer i den här tråden, så jag drog mig tillbaka, men smygläser lite, jag vill gärna vara med och glädjas när de nya bebisarna kommer till världen

  • muggles

    Lappis: ett steg närmare snart alltså! Kul!!!

    Telis: visst känner man sig usel när barnet stupar i backen men det har nog hänt de flesta. Minns att VickeVire stöp i badrumsgolvet från skötbordet på sin tid. Och själv satte jag Moa i soffan lutad mot ryggstödet medan jag skulle värme välling. När jag stod vid micron såg jag i ögonvrån hur hon lutade sig framåt - och givetvis stöp i golvet och slog i huvudet. Maken flög ut ur sovrummet för han hörde på skriket att ngt allvarligt hänt (detta var typiskt nog mitt i natten). Tror du jag kände mig som en bra mamma då?! Jag vet ju att man inte ska sätta barnet så men hon hade ditintills aldrig lutat sig framåt...

    Nenne: jag gissade också på idag så nu får du börja krysta snart!!!

  • Telis

    muggles & AM, jo jag tänker på det - det händer ju alla någon gång. Det gick ju bra också.


    Åh, att få läsa en bok! Och att få läsa den precis så länge man vill, i tysthet. Och att få äta middag, sakta, utan att behöva kasta i sig maten för att någon sitter bredvid och gnölar av uppmärksamhetsbrist.

  • muggles

    Nu är nya dagisinskolningen färdig och imorgon ska hon vara själv där. De kör intensivvarianten på detta dagiset och det passade mig utmärkt. Kul att ha fått vara med och se vad de gör på dagarna. Personalen verkar go med barnen, de har en bra utegård och maten är riktigt god, så det blir nog bra det här. Jag skulle annars gärna kunna tänka mig en dagmamma (särskilt efter det Piggelin berättar fast alla är väl inte lika bra) men det finns ingen tillräckligt nära och att åka en omväg för det, njae.

    Ore: en sak jag tänkt på ang din syrra. Jag tror inte man kan "omvända" el "uppfostra" vuxna människor så jag tror din mission ang din syrras mathållning är körd tyvärr. Risken är väl att om du är för påstridig så blir hon ännu mer tvärtemot, typ "du ska inte tala om för mig...". Jag håller helt med dig ang mat och för mig själv passar det helt enkelt inte med att äta mackor till middag för jag klarar mig inte på det. Men jag tror som sagt att diskussionen med din syster inte kommer att leda någon vart, oavsett hur bra argument du har. Det är ju synd att särskilt den äldsta är lite rund redan i så unga år men...

    Idag cyklade jag till havet efter dagiset och så fikade vi lite därute. Sedan hoppade Moa runt som en stenbock på klipporna medan jag läste ikapp på tråden. Så härligt att ha havet så nära!!! Det är livskvalitet för mig...

  • muggles

    EA: surt med en mage till på jobbet! Just den biten slipper jag (kanske), vi är inte så många tjejer på mitt jobb och jag tror inte de är på gång än. Ev är en av dem på gång men det kommer inte att störa mig tror jag, för jag unnar verkligen henne det. Men det var lite jobbigt på Kreta-semestern det erkänner jag.

    Dessutom håller Moa på att prata om att hon har en bebis i magen. Bebisen heter Malisa (ett namn hon kommit på själv). Ibland pratar hon om en lillasyster. Helt klart är hon inspirerad av sin Kretakompis som ju skulle bli storasyster vid årsskiftet. Stackars Moa får nog fortsätta drömma...

    Idag när Moa pratade om detta på förskolan så såg jag på fröken att hon trodde att jag ev hade en bebis i magen också (det kunde ju ha varit så tidigt att det inte syntes). Men sedan frågade Moas nya dagiskompis Agnes 3,5 år om jag också hade en bebis i magen precis som hennes mamma, så då fick vi det ur världen... Det är ju bra att de är så direkta de där små krabaterna

    Moa och Agnes har iaf både pussats och kramats idag och det är så kul att hon connectade med ngn så fort!

  • Telis

    muggles, när vi var hemma hos ett par kompisar i somras så spetsade jag öronen när deras dotter (3,5 förstås ) berättade att hon skulle få ett syskon. Men sen la hon till att den skulle komma på måndag och heta Svensson så då fattade jag att det inte var riktigt sant. Dom är ju för goa i den där åldern.

  • Piggelin1

    Telis - det är precis det jag gjort nu idag! Läst bok lääänge ute på terrassen med en kopp kaffe & skön afrikanske musik i högtalarna! Inte störd en endaste gång, mer än att jag vinkade till en granne (om det nu kan kallas störd...) 


    Har en "egendag" hemma idag & det är såå lyxigt! Mannen & Amanda drog till svärmor/farmor i förmiddags & de är fortfarande där! Var en vända på stan, så gött att bara vara runt & fixa diverse grejor utan att vara stressad eller att det är ngn som blir rastlös! (men jösses vad mkt Sthlms-dialket jag hörde på stan ...tills jag kom på att det Way Out West drar igång idag!)


    Väl hemma igen så har jag ansträngt mig att INTE göra för mkt nytta, utan njuta av att ta det lugnt & just LÄSA! Fast strax ska jag ta tag & börja sy gardiner, har haft tyget liggande länge, men inte kommit till skott. Egentligen går det ju rätt snabbt, men inte haft ro att göra det.


    Mugglan - jo, dagmamman lagar all mat & när jag ser menyn så är det verkligen goa grejor Amanda får -  vår dagmamma har jobbat många år i restaurantbranschen & det har nog satt sina spår. Fast hon gör det inte fem dgr i veckan - de jobbar ju fyradagarsveckor & en av dem är ju alla dagmammor & dagbarn på "lokalen" & då turas de om att vara ansvariga för lunchen. Men hon berättade i söndags när vi sågs här att hennes man lagar all mat på kvällar & helger, det räcker liksom att göra det på dagarna - vilket jag har full förståelse för.


    Apropå lagad mat två ggr om dagen så har jag mina åsikter klara, så jag tänker innte vädra ut dem en massa här (& ingen kommer ändå att kunna omvända mig ) Men kan väl säga som så att jag är ngnstans mittemellan & är nöjd med det. Mackor kvällstid för mig är tex med avocadoröra & tomater, ägg & tomater, romröra med avocado & räkor, mozzarella & tomat & pesto osv.  Känns nyttigare & fräschare än tex pannkakor som bara är stabbigt.


    Lappis - underbara nyheter att beslutet kommer att gå er väg! Förstår dock att ni vill ha det svart på vitt innan ni korkar upp polaren Roger! Pratade med min pappa om adoptioner när de var här häromdagen - han sitter i socialnämnden i mina hemtrakter & bekräftade att det är han & några till i nämnden som tar beslut om just adoptioner (& även tvångsomhändertaganden & andra betydligt hemskare saker) - kul att få höra hur processen går till även från hans håll! Insåg att jag är rätt påläst


    Parnassia - diggade ditt uttryck "inte rätt vaggade" Aldrig hört det förut!


    Snaily, vad skönt att det inte var UVI! Själv var jag & lämnade urinprov senast i förmiddags, får se vad det visar. Lämnade prov när jag var där 22 juli & sen ringde de en vecka senare & sa att ev hade jag UVI, men de var inte säkra & ville ta ett nytt prov. Var där & lämnade det för två veckor sen & sen inte hört ngt, så jag tänkte att allt var OK. Men så ringde de igår IGEN & sa att mitt senaste prov kommit bort , så jag fick åka dit igen idag med ett nytt... Tjatigt, men bra att de håller koll & hoppas att det ska vara OK.


    Hade UVI (som jag inte fattade att jag hade) som gick upp i njurarna för några år sen & låg på sjukhus några dgr (DÅ fattade jag det desto mera - samma upplevelse som du Lappis...) & detta gör att de är extra noggranna nu på MVC tydligen.


    Nähäpp, nu ska jag ta plocka fram symaskinen!

  • Piggelin1

    Mugglan, vad kul att inskolningen gått så bra! Härligt med tur ut till havet också!


    Amanda började prata om "lillasyster" som hette "Lillebor" flera ggr i våras med både dagmammor & grannar, långt innan det syntes att jag var gravid (& vi hade verkligen inte pratat alls med henne om det), fattade inte varifrån det kom, men de snappar ju upp allt möjligt, men minns att det var speciellt pisnamt med en granne, som jag inte alls känner specellt väl (& detta var innan vi gjort fvp etc) & jag föröskte lätt stressad skoja bort det. ...men nu råder det ju liksom ingen tvekan längre om att jag bara är lite halvfet, så då känns det också lite fånigt när vi sprungit på varandra - men vad f-n, det är bara att le & se glad ut

Svar på tråden Livets toppar och dalar