Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Livets toppar och dalar

    Fy Snorkis vilken dag och en stor eloge till dig för att du tog dig igenom den.

  • start september

    Det är nog allt annat lika bättre att en del vet på jobbet när det är saker som påverkar en så mycket. På mitt jobb vet ganska många att jag haft ett X innan tjejen och två MF som jag skrapats för sista året. Alla typ vet om det som var i v 14, även folk jag inte har knappt någon relation till alls.

    Det var bara att vänja sig. Men jag tänker inte på det i vardagen nu och är nog hyfsat i balans.

    Fast de pojkspolingar som sade "hö hö, är hon på smällen eller" när en kvinnlig kollega inte drack sprit fick höra att de levde...

  • start september

    Tjoho för Fru E:s glassbåt!

    Här har det nätshoppats vilt både Villervalla samt Maxomorra så nu är det klänningar och tunikor på väg till lilla kräsna damen. Hittade inget riktigt fint på Freshmilk som kändes prisvärt idag, men återvänder. Nu är det projekt julklänning kvar. Fats en annan dag. Go natt!

  • start september

    Migrän och Östrogen = stroke var en nyhet även här. Jag har ju haft kopparspiral i många år eftersom migränen förvärrades av p-piller. Usch, det är mycket om kvinnors hälsa de inte har koll på.

  • start september

    Tinga, man får vara avundsjuk. Du missunnar ju inte henne graviditeten, du skulle bara ha velat ha det annorlunda själv. Det är nog ganska naturligt.

    Du vet ju själv att det är en sorg hos dig som finns där, så då måste känslorna få poppa upp. Kanske ännu mer när det gäller någon som står en nära och som man följer?  

    Och vilken kämpe din kompis är och hoppas verkligen att det får gå riktigt bra för dem!

  • start september

    Har ni erfarenheter av att byta dagis till 2,5-åring eller 3-åring? Usch, det är svåra beslut. Hon är så rotad på sitt dagis men vi är missnöjda med hur mycket de är ute och personalrotationen. Sen är det lite för långt att gå hem och korsande av stora vägar.  

    Nu får vi kanske plats på ett annat som är närmare hem, mer barnvänlig väg, utemiljön är fantastisk och personalen kändes bra. Lite mer oldfashioned kommunal barnstuga, men med hjärtat på rätta stället. Och man lär känna kompisar som man lättare kan leka med på fritiden.

    Vi tänkte efter sommaren när hon är 3 och ändå haft uppehåll, men nu får vi kanske plats antingen efter jul eller i början av maj. Är det väsentligt sämre att inte haft långt uppehåll mellan?

    Det som är aktuellt är en avdelnung med barn som är strax under 3 år upp till 4,5 sådär. När man är ännu större är det en separat avdelning.

  • start september

    Snorkis, du låter helt normal. Du ska vara här om du vill vara här, så enkelt är det. Jag får också tårar i ögonen av dina smärtsamma ord, och då är det bara en liten del av vad du måste känna.

    Jag ställer helt upp på Muggles resonemang ovan. Vi är många nu som har förlorat all oskuld kring graviditeter. Sen går våra sorger aldrig någonsin att jämföra, men man måste hantera sin sorg och längre fram sina rädslor på något sätt.

    Mitt sätt är också att leva på hoppet och tro det bästa. Jag skrev till Heloise i andra tråden att tidigare lycka inte måste betalas med olycka och jag tror heller inte på att olycka föder olycka. Man måste försöka se det ljusa, när chocken väl lagt sig. 

    Vi försöker därför så gott det går. även om jag verkar vara en MA-maskin just nu och  kanske helt borde avstå i väntan på utredning.

  • start september

    Och jag tog inte ut något alls i förskott vilket folk tyckte var konstigt. Jag använde ordet OM hela tiden vilket var provocerande för vissa som dumt nog antydde att jag skulle få anknytningsproblem när jag sade så.

  • start september

    Visst försöker vi och det ganska entusiastiskt, men jag har inte fått några glada gubbar alls sista cykeln och inte nu heller så möjligen har jag inte ÄL alls efter sista MF. Men läkartid nästa vecka så får vi se vad det kan ge.

Svar på tråden Livets toppar och dalar