• _koko_

    Livets toppar och dalar

    My God vilket eye candy vi har på mitt jobb nu för tiden, och vad de kan dansa!! Nu sova. Jättekram till Snaily!

  • _koko_

     


    Telis skrev 2010-09-20 07:29:06 följande:
    Kära vänner, tappa inte hoppet. Om Alliansen vänder sig till Miljöpartiet för att få stöd och för att hindra Sverigedemokraterna från inflytande så kan ju det bli det bästa valresultatet man kan tänka sig. Miljöpartiet får mycket inflytande, Sverigedemokraterna får det inte och ingen Mona sikte. PB och Oupsie, fina bilder!! Ändrad mötesplats för lunchen idag är noterad!    

    Word!

    Ha en trevlig lunch idag! Eftersom det inte kommer minsta ljud när jag öppnar munnen är det nog bäst att jag inte deltar utan vilar rösten så gott det går (försök ta hand om två vildingar utan att kunna prata!!).

    Asså vilken sjujäkla konferens jag har varit på i helgen!! Själva konfererandet var inte så upphetsande, men FESTERNA!!! Sov 4h i fredags och 2½ i lördags, hej och hå! Tur man är en garvad småbarnsförälder som klarar sig utan sömn.

    Helgens nyhet är annars att lillebror HAR SLÄPPT SARGEN!!! Och jag var inte ens hemma för att bevittna det hela. Tur att man kan lita på min sambo - han filmade!  

    Nu ska jag kolla om jag också får titta på bilder...

  • _koko_

    vickan - Lycka till härifrån också!

    oupsie - Fin mage!

    PB - Har du tagit bort bilden igen, jag såg bara tre blombilder i den mappen?

    muggles - Blir också så ARG på pigdebatten och undrar som du varför man inte snackar om drängarna också isf... Både Mona och Ohly har utnyttjat ROT, och Peter E skulle göra det om han bara hade tid(?!), men städa, det är visst inget yrke? OFÖRSKÄMT!!

  • _koko_

    Piggelin - Ni kommer inte att ångra er!! Livskvalité är värt mycket pengar! För att inte tala om att de är DUKTIGA på att städa och dammsuger även bakom högtalarna och under sängen!

    linvand - Har tyvärr inte heller varit på spahotell i stockholm med omnejd.

  • _koko_

    Shit vad intressant det är att läsa tråden just nu! Missförstå mig inte, det är alltid intressant här, men det är första gången jag deltar i en politikdiskussion där man trots att man inte röstar likadant kan ha en ödmjuk inställning och lyssna på varandra!

    Jag tycker inte MP har något som helst ansvar att gå åt höger för att putta bort SD. Däremot tycker jag att de borde göra det för sin egen skull, de har ju världens chans att påverka politiken nu! De är ju större än ALLA de övriga allianspartierna (förutom M förstås)!!

  • _koko_

    Åh, vad jag håller med dig, PB!! Tänk om övriga partier och media hade bemött dem, pluggat på deras partiprogram och tuggat sönder "argumenten" i stället för att tro att man kan tiga bort dem... Nu har de ju fått mindre medial exponering men ingen har ifrågasatt deras uppgifter, och då är det kanske inte så konstigt att en del av dem som har otur när de tänker röstar på dem!

  • _koko_

    PB - Jag tror ju tyvärr att du har slagit huvudet på spiken...

    lappis - Riksdagsval i all ära, men hade jag träffat frejis hade även jag känt att det fanns annat att prata om.

  • _koko_

    Tinga - Fast jag skulle också kunna skriva att jag skulle ha andra saker att prata om om jag fick träffa dig. Eller vem som helst annars i tråden (eller i övriga livet) som jag inte träffat på länge!

  • _koko_

    Jag fattar inte, det var färre (lägre %) som röstade på SD i min kommun än i Stockholms, men i min kommun får de ändå ett mandat? Uäärrk!

  • _koko_

    lappis - Absolut svår balansgång, men jag tror inte man kan komma ifrån att det blir internt ibland, jag har känt mig lite utanför här massor med gånger. Nu måste jag dra till dagis!!

  • _koko_

    AM - Det kommer väl för sent det här, men skomakaren kan byta ut kardborrebandet!! Blev uppriktigt ledsen när jag såg att herr PB inte fick jobbet, stor kram till er! Och när jag såg det hattis har framför sig, hoppas det blir en bebis av det till slut iaf! *återgår till smygläsandet*

  • _koko_

    Åh, snorkis, alla har skrivit så fint till dig så jag har inte så mycket att tillägga, men även jag är så glad att du orkar in till oss och känner mig hedrad att du har sånt förtroende för tråden att du vill dela med dig av ditt svarta till oss.
    Även jag ser dig som mamma och du har en dotter, SÅKLART! Om jag var i din situation och någon okänd frågade mig hur många barn jag har, så vet jag faktiskt inte vad jag skulle svara. Det är ju inget man förväntar sig att få till svar på den, till synes väldigt oskyldiga och lättsamma, frågan, men jag skulle ju samtidigt inte kunna säga att jag INTE hade några barn, för det skulle ju vara att förneka henne. Så jag förstår att du grubblar över det.
    Som jag skrev till dig i inboxen är jag noga med att minnas min kompis dödfödde son på hans födelsedag varje år, och du bekräftar ju att det är viktigt. Det är din dotter och hon har en födelsedag! Stora varma kramar till dig och din man!

  • _koko_

    muggles - Trumpeter och fanfarer och tusen grattis!!! Vad obeskrivligt roligt att du plussat igen, och att du kan njuta lite också, nu jäklar!!!

    tinga - Blir så glad av det du skriver om killarna och håller tummarna för att "ett steg fram, två steg bakåt" äntligen ersatts av "full fart framåt"!!

    fruLlan, älskade fruLlan!

    I min kommun gäller heltid 60 dagar efter förlossning, sen 15h eller 25h och ledigt under skolloven. Vad som gäller innan förlossning vet inte jag heller, conny gick inte på dagis ännu...

  • _koko_

    Oj, vilket liv det har varit här! Jag tycker personligen att det var och en gör hemma i sin egen kammare ska inte andra lägga sig i så länge det inte är skadligt, men när man är "bland folk" får man ta hänsyn. Det gäller alla. Jag uppfattar det också som att det här är ett oerhört laddat ämne för dig PB, och att du läste något annat än det cicci faktiskt skrev i sina första inlägg.

    Jag är världsmästare på att överanalysera, jobbar jättemycket med det för det får ju rätt onödiga konsekvenser när man försöker tolka det andra säger och hitta undermeningar isf att bara lyssna på vad de faktiskt säger.

    Och framför allt lyssna till sitt eget hjärta och känna att man duger bra som man är, och att det inte spelar så stor roll vad andra tycker!

  • _koko_

    Aleta - Stor kram till dig och tack för att du uppdaterar. Vad oerhört sorgligt!!!

    Cicci - Åhå, plugga till BM alltså, jag säger go for it!

    izzie - Skönt att det gick bra med ledningen den här gången!

    muggles - *Letar efter spola-knappen som jag hade när snaily våndades som mest*

    snaily - Som tur är är det ju inte storleken det hänger på om man kan amma eller inte.

  • _koko_

     


    Aleta skrev 2010-09-29 13:19:19 följande:
    Och angående amningen, jag förstår verkligen PB för jag tror att hon känner samma rädsla som jag för att det naturliga ska tryckas ner och sopas under mattan. Ammande mammor ej välkomna är inget konstigt alls numera.  När jag ammade mitt första barn så ammade jag överallt, med dagens kläder så behöver man inte visa en gnutta hud när barnet får mat. Har man en dessutom en sjal så har inte folk knappt en aning om att det ammas. Vi gick hela mammagruppen och fikade ett par gånger i veckan och några ammade vid bordet, andra gav ersättning. Inga ögonbryn höjdes. Med mitt andra barn endast tre år senare så märktes det att klimatet hade blivit hårdare och fördömande. En mycket olycklig tillbakagång som tvingar kvinnor att gömma sig och hålla sig hemma. Är det verkligen fel att göra det som är biologiskt naturligt? 

    Jag känner tack och lov inte alls igen det där (min barn är snart 3 och 1, så jag har ammat en del de senaste åren). Om det beror på att min omgivning inte reagerat så eller för att jag inte lagt märke till det vet jag inte, och ärligt talat skiter jag i det. Om folk inte har viktigare saker att irritera sig på än att jag ammar mitt barn tycker jag synd om dem. Att visa hänsyn är för mig inte att stanna hemma med mitt barn, men däremot att skyla mig och barnet när det äter.

    Sen tror jag man projicerar sina komplex oerhört mycket på andra också! Om jag te x tycker att jag har en platt, ful rumpa är det lätt att tro att alla som tittar på mig tänker "usch vilken platt rumpa hon har", medan de kanske i verkligheten tänkte "vilka snygga ben hon har" eller "vilken snäll blick"...  Fattar ni hur jag menar?

  • _koko_

     


    passionsblomman skrev 2010-09-29 14:03:56 följande:
    Koko, jag fattar det första stycket, men det andra om komplexen får du gärna utveckla. Tänker du att man väntar sig negativa reaktioner runt amningen och då också får det eller?

    Nej, inte alls. Jag menar att man tolkar andras bemötande felaktigt. Det har väl i slutändan med självkänsla att göra, man tror inte att någon annan kan tänka eller mena något positivt eftersom man själv har svårt att göra det. Jag har väldigt mycket egen erfarenhet av detta och menar det jag skriver i generella ordalag.



    passionsblomman skrev 2010-09-29 22:21:38 följande:


    Att vi ska vara osårbara inför andras åsikter är inget som ingår i demokrati eller yttrandefrihetens förutsättningar. Och jag är inte så säker på att det vore positivt om vi vore det heller. Osårbara alltså. För egen personlig del så kanske det är så, att jag framstår som känslig. Och jag vet att jag analyserar.Men jag anser inte att det behövs ett "över" framför något av orden. Jag ser det som att det faktum att jag lyssnar på människor och tar dem på allvar, att de betyder något för mig och att vad de säger och tänker spelar roll, gör att jag också blir sårbar inför dem. Och ju viktigare och närmare någon är i mitt liv, desto större tyngd får orden och vad som sägs från den personen.Ni har kommit att bli mycket viktiga i mitt liv. Därför spelar det numera större roll vad ni tycker och tänker än det gjorde för ett år sedan.Vad ni tycker om mig personligen spelar också större roll. Det är därför det är med ett visst mått av nervositet jag träffar er irl.

    Jag som är självutnämnd expert på ämnet tycker absolut att man kan överanalysera och vara överkänslig. Det hänger ganska mycket ihop med det jag skriver här ovan, när man vrider och vänder på saker så mycket att den ursprungliga innebörden tappas bort. När man missförstår, inte på grund av att den man pratar med är otydlig, utan för att man själv har ett slags "negativt filter".

    Jag läste tråden när du länkade till den första gången, men har inte läst uppdateringarna sedan dess. Då triggade den inte alls igång mig lika mycket som dig, antagligen för att det inte är något känsligt ämne för mig, men även för att personen som skrev det uttryckte sig så omoget. Precis som du bryr jag mig om vad de i min närhet tycker, men någon helt okänd på nätet, som uppenbarligen går igång på att skriva nedsättande, nä, det kan jag skaka av mig.

    Skulle vilja skriva mer (det tar tid att formulera sig), men nu måste jag på möte. Ska försöka återkomma!

Svar på tråden Livets toppar och dalar