• fru AM

    Livets toppar och dalar

    PB: gud vad mysigt att vara ensam hemma i tre dagar! HA det så skönt! Kram!

  • fru AM

    Iladin har jag gett Hektor sedan han var ca två månader ... Fast det var svårt att få tag på i början. Apoteket i Fältöversten har jag för mig hade det.


    Trickset med Nezeril är att man helst ska spruta järnet med Rennässans (saltvattensprayen ni vet) först och sedan Nezeril (eller Iladin - fast nu när de är så stora och sittande tycker jag Nezeril funkar bättre med sin sprayfunktion. Iladin för småttingar droppas i en liggande näsa). Detta enligt min guru: förra BVC-tanten (hon med saft i vällingtipset)

  • fru AM

    Nu har jag läst å lite om olika nässprejer. Iliadin innehåller samma verksamma avsvällande ämne som t ex Nezeril (oximetazolin ) men anledningen till att man väljer Iliadin när barnet är litet är för att det då inte finns några andra nässprejer som är "tillåtna". Alltså med samma låga dos av oximetazolin, babyiliadin: 0,01% jämfört med i 7 månadersnezeril: 0,1%.

  • fru AM

    Snaily: oj läskigt med blodtrycksfall! Vad kan det bero på? Gå och vila! Vad är det för profylaxläxa?


    Är du förresten intresserad av Gudrun Ascabals bok: Att föda? JAg har två ex och skickar mer än gärna ett till dig - och ett till någon annan hugad spekulant. Inboxa adress om ntresse finns. Kram


  • fru AM

    Hej i tråden!


    Så trevligt - en storfotad stockholmssmygläsare! Välkommen Linvand. Själv har jag stl 40! Bra att ni börjat försöka redan - med en ålder på 29 så har ni ju åren för er så att säga.


    Jag har haft lätt att bli gravid - min cykel har alltid varit runt 35 dagar - någon dag hit eller dit. JAg räknar det som regelbundet men det kanske är fel? Fast den senaste tiden har det varit lite häjkon bäjkon - allt mellan 28 och 47 dagar ... (Eftersom jag inte ska ha fler barn så jag oroar mig inte för det).


    Lycka till i barnkarusellen!


    Har precis vinkat av storsonen på väg till fotbollsläger och snart ska Livia på gymnastik. Undrar just vad stackars Hektor ska tillåtas ha för fritidsaktivitet ... det blir lite råddigt om han t ex ska börja med hästhoppning?

  • fru AM

    Ååååh vi ska få gå på bröllopsfest!!!


    Men Piggelin det räcker om du riggar en webbkamera och sänder live i tråden ... (Även om vi gärna går på fest  


     

  • fru AM

    Ni som (ännu) inte är gifta: hoppas ni har tänkt på testamente vad gäller "gemensamma" saker. Speciellt om det finns sk särkullsbarn. Det kan bli helsnurrigt om den ofattbara olyckan är framme. Mer snurrigt än vad det behöver bli alltså ...

  • fru AM

    Jaha nu har maken lyckats slå på någon musik m hj a sin dator - sedan gått för o lägga Livia. Det spelas julmusik på hög volym och jag kan inte stänga av för jag kan inte hans lösenord på datorn!

  • fru AM
    lunagarden skrev 2010-09-04 19:45:25 följande:
      Nej, vi har inget testamente, så det kan nog bli helsnurrigt här om jag går bort eftersom jag har två barn sedan tidigare.
    Rekommenderar ett testamente eller ett giftermål. Faktiskt. Det är klart att man hoppas man är odödlig, men förr eller senare ... och då är det dumt att bli ihågkommen som den där: "men varför kunde hon inte ha skrivit ett testamente så vi slapp det här trasslet ..."
Svar på tråden Livets toppar och dalar