• fru AM

    Livets toppar och dalar

    Tinga skrev 2010-09-06 19:59:54 följande:
     Pratade med en kollega idag, som berättade att hennes två barn, knappt tre respektive ett år gamla, båda kommit till genom ivf, för hennes man hade haft testikelcancer, inte bara en utan två gånger. Enligt diverse undersökningar är han konstaterat steril. Följaktligen har de inte skyddat sig och för ett par veckor sen upptäckte de att hon är gravid. I 17:e veckan! Hon hade känt sig konstig, men absolut inte satt det i samband med en graviditet, eftersom det inte skulle kunna ske. Barnet är beräknat till januari, så då kommer de att ha en treåring, en 15-månaders och en nyfödd. Snacka om chock att tro att man är steril, och så helt plötsligt är partnern halvvägs in i en graviditet!
    Men vilket underverk! Härligt att höra! (Hoppas bara inte hennes man är den misstänksamma typen och börjar fundera på konferenser eller personalfester hon varit på )
  • fru AM

    Parnassia: jag är inte något jättestort fan av Anna Wahlgrens teorier men ibland tror jag lika som hon. T ex att barn sover bättre efter en dag full av regelbundna måltider och regelbundna, lagom långa sömnstunder SAMT en rejäl dos - för barnets ålder anpassad - aktivitet, skoj och glam. Det har stämt någorlunda med mina barn tills de blev ungefär årsgamla. 


    Angående ersättningen så tror jag att de måste skriva den där krångliga varianten på förpackningen pga att vattnet i världen i stort inte är så drickbart som det här i Sverige. Om jag var du skulle jag koka vattnet i vattenkokaren t ex (i förväg) sedan när det var ersättningsdags blanda med pulvret och värma i micron ... Här finns fler förslag (läs selektivt efter klokt huvud, alla i det forumet har kanske inte alla hästar hemma ... ): http://barn.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=182becc2-f699-48f3-a476-176e1d52f0a2

  • fru AM

    Haha DAMråttor ... Precis som om HERRråttorna är så fräscha att ha kring sockorna!

  • fru AM

    Mina barn gillar Keldas mesiga tomatsoppa (den heter mild tomatsoppa). JAg gillar själv den toscanska tomatsoppan (med grönsaksbitar) bäst. Vi brukar ha ihoprört och lättsekt ägg i bitar i soppan. Eller korvslantar.

  • fru AM

    Snaily: Lycka till imorgon! Men läskigt med blodig flytning! Sammandragningar kan man ju ha men det är klart du blir orolig när de fortsätter ... och så med flytninge också. Det har säkert inte med varann att göra (blodig flytning kan man ju ha, spec med tanke på känsliga slemhinnor och så). Men skönt att du ska dit imorgon! Vilken tid ska vi hålla tummarna?

  • fru AM

    Men ägget ska vara lättstekt och inte lättsekt ... var tar mina konsonanter vägen?

  • fru AM

    Hej Frullan! 


    Vi har beställt en likadan våningssäng som Koko har (eller ja inte Koko själv kanske men hennes söner).

  • fru AM
    snaily skrev 2010-09-06 20:26:54 följande:
    HattisV 27+0 imorgon. Känns iaf väldigt bra att ha kommit över "tröskeln" då de flesta barn överlever om de skulle få för sig att födas då.
    Men du - de ska inte födas nu! Men det är skönt att det är v 27 ändå. Tänker på det den där läkaren på festen sa! Lill-Snigeln: nu är du så snäll och stannar i magen ett tag till!
  • fru AM

    de = den.  VAR tar konsonanterna vägen???

  • fru AM

    Telis: vi kan ju alltid starta vår sajt med husmorstips!

Svar på tråden Livets toppar och dalar