• Telis

    Livets toppar och dalar

    AM, det var nog det värsta jag har hört! Eller nä, när en fd kollega gifte sig blev en av gästerna av med plånboken och på det bröllopet var det bara släkt och vänner närvarande. (Som det kanske brukar vara på bröllop. )

  • Telis

    Izzie, i december är det tänkt.


    AM, har du sett att det kommit ett liknande jobb som ditt drömdrömjobb fast lite annan inriktning och bara ett vikariat? Där skulle du också passa som handen i handsken!

  • Telis

    Jag skrev ett långt inlägg i huvudet när jag var ute och gick men nu ser jag att jag inte behöver skriva ner det här. Oupsie har redan sagt det, jag håller med om precis vartenda ord.


    Dessutom förstår jag inte varför man ska ha barn om man inte är beredd att uppoffra någonting, varken med jobb, tid eller pengar? Vilket är viktigast, jobbet och pengarna eller ens eget barn? Och om nu alla hela tiden går på den här myten om hur oumbärliga män är på sina jobb så kanske det inte är så konstigt heller att dom tjänar mer?

  • Telis

    PB, jag kommer jättegärna nästa gång! Det kändes lite internt den här gången.

  • Telis
    Lapinette skrev 2010-09-10 15:45:58 följande:
    Telis - visst ska ens barn komma först men jag tycker inte riktigt det har med själva 50/50 diskussionen att göra. Tänk om mannen vill vara hemma mer än 50 %? Vet att det inte händer ofta men jag känner till några fall.
    Lappis, jag håller med Oupsie om allt och hon sa: "Jag är dock inte helt övertygad om att man bör tvinga alla att dela 50/50, ... ". Jag är inte ute efter någon millimeterrättvisa där allting ska med tvång delas 50/50 men jag tycker att 20% är ynkligt. Särskilt om dom pappadagarna tas ut under sommaren och OS och fotbolls-VM.
  • Telis

    Oupsie, kanske inte roligare men mindre pendling och mer ansvar (en j-a massa ansvar ).

  • Telis

    Att vissa dagar skulle vara vikta för pappan skulle ju förstås inte innebära att han var tvungen att ta ut dom. Man kan ju inte tvinga någon att vara hemma med sitt barn.

  • Telis

    Och åter igen, det handlar inte om att någon MÅSTE och att någon annan INTE FÅR vara hemma. Alla får lösa sina föräldraledigheter själva, precis efter eget huvud. Det är ingen som har föreslagit att mammorna inte skulle få vara hemma så mycket dom vill. Precis som snaily sa så är det ju bara rörande pengarna det finns en del begränsningar.


    Jag skulle för övrigt också vilja vara hemma tills Televinken börjar på dagis men eftersom jag tror att det är bättre för honom och för min man och hela familjen att jag inte är det så blir det tillbaka till grottekvarnen så fort jag får ett jobb.

Svar på tråden Livets toppar och dalar