• Oupsie

    Livets toppar och dalar

    smint skrev 2010-10-10 07:42:27 följande:
    Hallo hallo i ottan Oupise: Åh så roligt att ni köpte vagnen, och vad skönt att det blev lite pengar att göra annat för. Kul att den kändes bra att köra. Vilka jämförde ni med?  Nej det är en märklig känsla att någon skall ligga i vagnen sedan.
    Vi körde mest runt på ett par olika Teutonia vagnar, Mistral S och Fun tror jag att det var, samt en Hartan-vagn. Hartan gick bort ganska snabbt då maken, som är ganska lång, sparkade i korgen under vagnen när han gick med den. Teutonia-vagnarna var smidiga att köra med men det som avgjorde var storleken på chassit när man fällde ihop den. Kommer ihåg att du nämnde någon Teutoniavagn tidigare i tråden som skulle fungera bra i snö, var det Mistral S kanske? Kan tänka mig att den fungerar bra på sämre underlag eftersom man kan vända på handtaget och köra med de två större, fasta hjulen längs fram om man vill. Sen har Maxi-Cosin  lufthjul, vilket gjorde att jag upplevde att den kändes "mjukare" att köra på något vis, men å andra sidan kan man få punktering och det är ju inte så kul. Fast vi var beredda på att chansa på det, har cyklat runt i den här staden i 8 år och bara fått punktering en gång . Annars vände både Maxi-Cosin och Teutonia-vagnarna på en femöring tack vare de svängbara hjulen så där upplevde jag ingen skillnad direkt. En fördel med Maxi-Cosin tyckte jag också var att handtaget gick att justera med ett enhandsgrepp, å andra sidan var nog varukorgen lite mindre. Men det känns inte som att någon vagn har allt man vill ha utan man får kompromissa lite.

    Det finns en video på youtube där en kvinna demonsterar maxi-cosin, bara med sittdelen i och för sig (solskyddet ser annorlunda ut på de nyare modellerna) men man kan få en lite lättare att bilda sig en uppfattning än bara genom en bild.





    Googlade idag idag igen och hittade den billigare på ett annat ställe (typiskt också).


    www.amazon.co.uk/Maxi-Cosi-Mura-Stroller-Grey-Slice/dp/B00140OS6M


    Hade vi beställt därifrån hade vi sparat ytterligare 1500 kr! Men, men, det kan vara skönt att ha köpt den i en fysisk butik i närheten också ifall det skulle bli några problem.

  • Oupsie

    Porchez, Eminems Not Afraid? Tänkte främst på den här delen:


    And I just can't keep living this way
    So starting today, I'm breaking out of this cage
    I'm standing up, Imma face my demons
    I'm manning up, Imma hold my ground
    I've had enough, now I'm so fed up
    Time to put my life back together right now


    Men det stämmer kanske inte med vad du hade tänkt dig? Den är kanske inte så upplyftande i sig, men ganska mycket "jävlar anamma".

  • Oupsie
    muggles skrev 2010-10-11 09:27:58 följande:
    Oupsie: jag hörde av en tjej på vattengympan (Magplasket i mitt fall) som hade kraftig foglossning och gick på akupunktur; hon sade att 95% av alla med foglossning blir hjälpta av akupunktur men tyvärr inte hon. Även TENS ska hjälpa, det går att hyra en sådan. Jag hade TENS före och under förlossningen, för mig funkade det super som smärtlindring!
    Ska träffa sjukgymnasten idag och jag tänkte fråga henne om det. För även om kryckorna avlastar så gör det ändå så j*vla ont ibland att jag gråter.

    PB, låter som att en lottovinst hade suttit fint för er. Usch vad det är jobbigt att känna att pengarna inte räcker till. Och ryggen, din stackare, hoppas att den snart blir bättre!


    AM, heja Hektor! Plötsligt händer det !


    Åh, är så avis på er som är ute och plockar svamp! Vill också!

  • Oupsie

    Muggles, ah, det har jag faktiskt inte tänkt på. Det är matt vitt kakel som är standard, och det hade vi nog låtit vara. Tål att funderas på.


    Vi gick igenom tillvalen igår, känner att kostnaderna rinner iväg ganska snabbt. Men vi är i alla fall ganska överrens, förutom angående bänkskiva i köket och färgen på klinkergolven. Men har gått med på makens val av bänkskiva i köket, så därför borde väl jag få välja klinker .

  • Oupsie

    AM, ja vi har också matt kakel i vår lägenhet och vi är också nöjda med det. Vi har tänkt välja till ett par extra spotlights i badrummet, så då borde det ju inte bli så mörkt. Vi var ju och tittade i ett hus och där hade de en mörk fondvägg, och det är nog därför jag är rädd att det ska bli mörkt. Gillade inte det badrummet riktigt. Får hoppas att vi får till det bättre .


    AM, vagnen är svart/grå. Väldigt neutral. Och babyskyddet också.

  • Oupsie

    Muggles, ska svara på kuratorfrågan senare. Måste iväg till sjukgymnasten nu.


    AM, ja det verkar som att det är en tjej. Bänkskiva: Granitskiva Nero Assoluto.

  • Oupsie

    Hej igen .


    The Event, tittar inte på. Vi är riktiga TV-seriejunkies, insåg precis att vi för tillfället följer 9 stycken serier (alltså de som visas nu) . Ska nog inte ge oss på en till .


    Nenne, gissar också på att hon måste ha ätit upp den .


    Snaily, stor kram! Jobbigt med all cancer .

  • Oupsie

    Det där med gravidsymptom, jag vet att jag tyckte det var ganska skönt att vara illamående i början. Alltså inte själva illamåendet i sig så klart, men att man förstod att det hände något där inne i kroppen. Jag hade så ont i magen de första veckorna också så jag var ju rädd för missfall hela tiden, och då tänkte jag att så länge jag mår illa så växer det nog som det ska . Men det är jobbigt att må illa i längden och blir jag gravid igen i framtiden och mår lika illa då så ska jag definitivt se till att få lergigan comp betydligt tidigare än denna gången. Och foglossningen, i efterhand har jag insett att jag kände av den redan i vecka 12-13 tror jag, men det var så lite att det inte var någon fara. Sen gjorde en aktiv helg att den satte igång ordentligt, det blev väl för mycket för kroppen då helt enkelt. Hoppas att den håller sig på en ok nivå för dig Snaily.


    Jag fick med mig en TENS-apparat från sjukgymnasten idag i alla fall, så jag ska testa den senare idag.

  • Oupsie

    Jag har lagt in några kort till i mitt galleri här, några på huset, dvs en platta och lite väggstommar, ett par på vagnen (haha), och en på min knäppa hund. Kanske inte världens roligaste bilder men ni får kika in om ni vill . Är det någon som vill se och inte kan se dem, så säg till!

Svar på tråden Livets toppar och dalar