• Oupsie

    Livets toppar och dalar

    Muggles, hurra för ett pickande hjärta ! Fläcken


    Snaily, du är INTE ego! Känns som en helt normal reaktion.


    BS, en vaio, nice . Låter som att ni har jobbiga nätter, förstår att du är trött.

  • Oupsie
    Tinga skrev 2010-10-13 08:36:21 följande:
      För säkerhets skull, för att du inte skulle misstolka min kommentar fast mest för att jag tycker det förstås, skrev jag först att jag tycker att din mage är fin. Stor behöver ju absolut inte betyda ful, och det är väl ett gott tecken att magen växer?
    Tinga, det är lugnt. Jag förstod det, och det var bara låtsad förfäran . Men magen känns inte så mycket större, det var mest det jag ville komma till, och du har rätt, det känns bra att den växer.

    Åh nu rör hon sig ! Det är det bästa med hela graviditeten, när man känner henne så glömmer man bort den där jäkla foglossningen och allt annat en liten stund .

  • Oupsie

    Angående det där med KUB/FVP, tycker att det är så konstigt att det är är så olika regler om det beroende på var man bor. Här är det 1/300 som är gränsen. Får man under det så blir man erbjuden FVP.


    Vi gjorde KUB privat, men hade vi fått under 1/300 så hade vi fått göra FVP via landstinget (som jag förstod det). När vi pratade om det innan så sa vi dock att det skulle ner runt 1/100 för att vi skulle gå vidare med FVP. Men det är svårt att veta om vi hade sagt likadant om vi hade fått en siffra runt 1/200. Vi fick ju inte våra resultat med en gång, så vi visste ju inte alls vad vi skulle få för siffror när vi gick därifrån, men när vi väl hade sett bebisen i magen så kändes det som att det skulle krävas ännu lägre siffror för att vi skulle gå vidare med FVP. Så även om man har en plan så kanske man inte alltid följer den ändå. Och som sagt, det går inte att veta hur man hade reagerat om man hade hamnat runt gränsen.

  • Oupsie

    Nenne, än så länge tror jag inte att det kommer att vara svårt att ta sig upp ur badkaret beroende på min storlek. Känner mig inte så otymplig än, utan det är mest att vissa rörelser gör så jäkla ont. Men jag kanske inte ska sitta och ta ut smärtan i förskott, utan det kanske går alldeles utmärkt. Jag kommer kanske inte alls tycka att det var skönt att bada heller för den delen . Fast just nu tror jag att jag skulle gilla det .

  • Oupsie
    Lapinette skrev 2010-10-13 10:03:06 följande:
    AM - då vet jag vad vi har att se fram emot. Satt nu och tittade på statistik (igen) på AC's hemsida och gick tillbaka till 1975. Under början av 80-talet kom det ca 800-900 barn hit (oavsett land). I år är siffran uppe på 290! Där har vi förklaringen till de växande köerna.
    Oj, vilken skillnad . Jag satt och läste lite läsarkommentarer till olika artiklar om han som fick Nobelpriset i medicin och man blir ju helt förvånad över hur vissa människor resonererar! Vissa ifrågasatte huruvida det verkligen skulle vara tillåtet med IVF eftersom det finns så många "oönskade" barn runt om i världen som det vore bättre att man tog hand om. Och så kanske det är, men uppenbarligen så är det väldigt många som vill adoptera och det är lång väntan och långa köer, och tänk då om man inte fick göra IVF, vilka köer det skulle bli då.
  • Oupsie
    fru AM skrev 2010-10-13 09:01:03 följande:
    Ego: våra übersnälla barnvakter för helgen envisas med att vilja försöka domptera Hektor (och Livia) trots nattskräck. Så vi åker i alla fall - hit: www.gorvalnsslott.se/
    Vad roligt för er att komma iväg . Och det lät ju som att det gick lite bättre i natt med nattskräcken? Fisk- och skaldjurstema, gott!
  • Oupsie

    Liten, trevlig resa!


    Tinga, tror också att vi hade resonerat så med andra barnet. Vi har en kompis som berättade att de inte gjorde några tester under andra graviditeten, men de hade gjort FVP under första, för de tänkte att det hade gått bra förra gången. Senare, när maken och jag pratade  själva, sa vi båda två att vi nog hade tänkt tvärtom, just med tanke på att man har ett annat barn att ta hänsyn till. Men som sagt, vi hade ju en plan innan vi gjorde KUB men när vi gick därifrån så tänkte vi annorlunda, så vem vet hur vi kommer att resonera i framtiden. Men själva KUB-upplevelsen för min del blev ganska jobbig och hade den blivit mer "normal" kanske jag också hade haft en annan inställning till resultatet.


    Klockarbol, 12 minuter .

  • Oupsie

    Nu har jag också testat de där testen, "svårt att säga" enligt det första och pojke enligt det andra, fast där var flera frågor som jag inte kunde svara på.


    Men jag tror med på barnmorskan som gjorde vårt UL än det där testet .


    Satt och funderade över min släkt och insåg att den är väldigt kvinnodominerad, så en flicka skulle följa mönstret . Av mina 12 kusinbarn är det bara 3 killar . Och alla de tre killarna har varsin syster så det finns ingen som bara har fått killar, än så länge.


     

  • Oupsie
    passionsblomman skrev 2010-10-19 12:18:19 följande:
    Snigel, ja VERKLIGEN skönt att komma igång med något mer än bara klimakteriedelen.Jag sa till sköterskan när vi gick igenom blandandet att "det känns ju bra att det vita pulvret åtminstone levereras i glasampuller och inte i små plastpåsar och att man slipper blanda det i en tesked" "Just det, sa sambon, då kunde man ju annars fått en tändare med sig i kittet"Och så garvade vi så som bara två ufon som jobbat för länge i Stockholmsnatten kan.Tur att åtminstone just vi två själva förstår oss...

    Är det menopuren som ska se till att du får många fina ägg

  • Oupsie

    Fru E, håller tummarna för dig idag! Försökte sms:a men när jag bytte mobil så blev alla mina kontakter helt snurriga så jag hoppas att jag skickade till rätt nummer . Fy vilken trist reaktion från svärföräldrarna . Kanske kommer de att förstå bättre när det har fått "sjunka in lite"? Hoppas det.

Svar på tråden Livets toppar och dalar