• Oupsie

    Livets toppar och dalar

    PB, snacka om trist kostnad att behöva ersätta pannan! Hoppas att banken tycker att det är en bra investering!

  • Oupsie
    start september skrev 2010-10-21 13:31:18 följande:
    Fina saker Oupsie! Man kan visst shoppa sig lyckligare iallafall! Foglossning verkar helt fruktansvärt, jag klarade mig tack och lov undan nästa hela tiden. Du är tapper Oupsie! Jag är helt övertygad om att det alltid funnits men under andra namn. Och folk har så kort minne. Drabbas man inte själv så försvinner det ur minnet.
    Jag känner mig inte särskilt tapper, mest gnällig . Men idag har det varit helt ok. Så länge jag kan vara hemma och ta det tillräckligt lugnt så gör det inte så ont.

    Och visst är det så att folk har kort minne, bara för att grannen här inte hade foglossning själv så kommer hon säkert inte ihåg om någon i hennes närhet hade det.

  • Oupsie

    Lappis, tror inte att det är så ofta som taket rasar in . Fast det skulle nog kunna bli dyrt om det gjorde det. Eller i och för sig, nu i vintras när det var så mycket snö så var det väl vissa som fick problem med sina tak?

  • Oupsie

    PB, visst är det så. Lite slitna tapeter kan man leva med, men man måste se till att ha värme i huset.


    Mina föräldrar bytte ut sin vedpanna mot bergvärme för en massa år sedan, men ni vill hellre ha vedpanna igen? Eller är bergvärme för dyrt? Vet att det har blivit dyrare nu än vad det var när mina föräldrar installerade det. Då fick de något bidrag tror jag.

  • Oupsie
    passionsblomman skrev 2010-10-21 22:57:59 följande:
      Massor med tak som inte bara rasade in utan LÄCKTE in. Sketadyrt! För att inte tala om alla värmesystem som frös sönder medan folk var på sina julresor och vintersemestrar.Folks ved tog också slut. Det var på lokalnyheterna här nyligen att folk hamstrat extra nu i höst, så många leverantörer har redan sålt slut på all sin ved.
    Ja, snacka om att ha kort minne. Det var i vintras ju *slår mig för pannan*.
  • Oupsie

    Kanske lever i förnekelse nu när vi ska flytta till hus .


    Men visst behöver man en buffert. I ett nybyggt kedjehus kommer man förhoppningsvis inte att behöva utnyttja den där bufferten lika ofta som i ett äldre hus.

  • Oupsie
    Ore skrev 2010-10-21 16:11:38 följande:
    Oupsie; Jag hade kunnat vara den där personen som sveper in i provhytten med högklackat Å andra sidan hade jag gärna bytt bort litet rörlighet (vilket jag hade i vöerflöd)mot mindre komplikationer i samband med förlossningen... Men hur man än vänder och vrider på det, så är det ju tyvärr så att en del får i princip alla besvär, en del får inga alls och de flesta hamnar någonstans däremellan... Och man får aldrig välja heller, tyvärr... KRAM till dig som kämpar på med kryckorna! Jag vet förresten att foglossning existerade för 20-25 år sedan, min moster hade det då  
    Med tanke på hur uppluckrade mina fogar lär vara vid förlossningen så borde väl ungen i princip ramla ur .

     


    Eller inte .


    Och visst är det som du säger, det är nog få personer som får det lätt med allt, utan de flesta får nog kämpigt någonstans på vägen, antingen med att bli gravid, vara gravid, föda ett barn eller ta hand om barnet.

  • Oupsie

    200-300 000


    Oj, det var dyrt. Förstår att ni inte ser det som ett alternativ .

  • Oupsie

    Kul att ni gillade mina inköp förresten .


    Mina nya inköp blev alla bra utom en tröja som mest såg ut som en trasa, så den får åka tillbaka.

  • Oupsie
    passionsblomman skrev 2010-10-21 23:22:18 följande:
      Nä, skillnad kanske om man bott i en stad där alla investeringar höjer värdet och om vi varit 20 år yngre, så man kanske hann tjäna in det lite bättre. Eller ifall huset varit el-uppvärmt förstås.
    Nä precis, det beror ju lite på andra förutsättningar också.

    Det kostade inte över 100 000 när mina föräldrar bytte och det är knappt 15 år sedan nu. Men de klarade inte av att ha kvar vedpannan. Pappa har ryggproblem och blev alltid sjukskriven efter varje vedleverans och värmen fungerade hyffsat men det var alltid ont om varmvatten så jag tror att det var något som inte stämde men de hittade aldrig felet. De hade också en elpatron som de skulle kunna sätta in när de var borta men den fungerade aldrig heller. De fick bara ett kallt hus och en apdyr elräkning...


    Men det finns väl betydligt bättre system nu för tiden att sätt in .

  • Oupsie

    Ja, för mina föräldrar har bergvärmen verkligen förändrat deras liv. Låter lite överdrivet kanske, men att de slapp att oroa sig för vedleveranser, uppvärmning och dessutom fick lägre kostnader gjorde verkligen stor skillnad!

  • Oupsie

    Halloj i tråden .


    Är det dags för lite fredagsskumpa? Införskaffade en Billabong för ett par dagar sedan, kanske ska testa den ikväll?


    Ingen snö här, tack och lov, men det blåser en del.

  • Oupsie

    Tinga, jogging kl. 5. Det är beundransvärt helt klart. Kl. 5 visste jag inte ens vad jag hette utan sov så gott så .


    Lappis, krya på dig!

Svar på tråden Livets toppar och dalar