• Oupsie

    Livets toppar och dalar

    Barnvagn när man handlar, hmm... Kanske inte mitt första val. När vi skulle ta upp vagnen i lägenheten så hade vi även varit och handlat lite mat, och det var ju lite delar att hålla reda på, vagn, sittdel, liggdel, bilstol och så matkassar så jag la ner en kasse med matvaror i liggdelen, bland annat innehållande en grillad kyckling. Maken tyckte att det kanske inte var så pedagogiskt av mig att lägga en grillad kyckling i liggdelen. Hunden var ganska intresserad av den, och det är kanske inte så bra om hon förväntar sig grillad kyckling i vagnen när bebisen kommer . Men jag tror inte att det kommer att bli några problem, hunden tycker att bebisar är jättespännande och är väldigt snäll mot dem. Så hon blir nog inte besviken om det är en bebis istället för grillad kyckling i vagnen .

  • Oupsie

    September, Bugaboon blir väl ännu mindre, så rent platsmässigt hade den varit toppen. Men vi kommer nog att röra oss en hel del ute på lite sämre underlag och tror jag att det fungerar bättre att köra med maxi-cosin. Jag hoppas att vi blir nöjda . Hoppas att tantens frånvaro är ett positivt tecken och att er vagn går att reparera!

  • Oupsie
    snaily skrev 2010-10-11 14:46:54 följande:
    OupsieHörde en intervju med Fredrik Steen ("hundcoachen") ang hur man ska hantera situationen hund och ny bebis, och han tyckte helt enkelt man ska behandla bebisen som om den vore ens egen mat (inför hunden alltså!, och med skillnaden att man inte äter upp bebisen ), så jag tror ni är något på spåren där! Fin vagn! Och gullevovven!
    Haha, kanske det .

     


    Ja, alltså, jag fattar inte riktigt hur hon fick till den där ställningen. Och hon satt så ett bra tag, det ser ju inte särskilt bekvämt ut.

  • Oupsie

    Angående bänkskivan, så fanns Nero Assoluto på tillvalslistan, men man kunde be om en offert på de andra bänkskivorna som den leverantören har. Så vi var där och tittade och jag blev förtjust i en annan granit, en grå. Men maken ville hellre ha den svarta (nero assoluton) och han vill även ha svarta vitvaror i köket. Och då blir det nog bättre om man håller det svarta, så jag gav mig till slut . Men när vi var och tittade på kakel så var det så svårt att bestämma sig för vad vi skulle ha i köket och dessutom berodde det ju ganska mycket på vilken bänkskiva vi skulle ha. I lördags åkte vi till en annan kakelaffär här i stan, bara för att se om vi kunde komma fram till något, och där blev jag jätteförtjust i en brungrå glasmosaik som jag tyckte blev fin ihop med den svarta graniten och ekluckorna. Så nu hoppas jag att den kakelaffären som vi måste köpa ifrån har någon liknande.


    Så nu tänker jag att det är kanske bättre att hålla den svarta linjen eller vad man ska säga, genom att behålla de nästan svarta klinkerplattorna i hallen, badrummen och tvättstugan? Men jag kan inte riktigt släppa den mellangrå, för jag tyckte att den var finare.

  • Oupsie
    Telis skrev 2010-10-11 15:06:01 följande:
    Förresten stötte jag på en från mammagruppen som jag inte sett sedan i februari, hon fick också barn i januari och är nu höggravid igen. Hur går det till?! Alltså, jag VET hur det går till rent teoretiskt men HUR kan man fundera på att humpahumpa ens så snart, och dessutom utan skydd?!
    Ja, oj . Två syskon i samma klass, som inte är tvillingar. Intressant. I min hemstad så var det två syskon som gick i samma klass, den ena var adopterad och född tidigt på året, och den andra var född i december någon gång. Inte riktigt samma sak, men nästan. Fast jag har tänkt på det där nu när Lappis ska adoptera, sa hon inte att man avbryter adoptionen om man blir gravid under tiden? Men de kanske hann hämta hem sitt barn innan hon blev gravid, jag vet inte riktigt.
  • Oupsie
    Telis skrev 2010-10-11 15:10:29 följande:
    Oupsie, vad kul att se huset växa fram så där. Jag blir lite avundsjuk, jag blev jättesugen på att bo ett sprillans nybyggt hus efter att sett hur fint muggles bor.
    Ja, det är riktigt roligt faktiskt . Trodde inte att det skulle bli ett nybyggt hus här nere, däremot har jag alltid (länge i alla fall) drömt om att få bygga ett hus där jag är uppväxt. Antingen som åretruntbostad eller som sommarstuga, så jag hoppas att det här kan vara lite övning inför det . Nu behöver vi inte, eller rättare sagt kan inte, ta ställning till sådana svåra saker som placering på tomten, planlösning, fasad osv utan kan mjukstarta med inredningsval . Fast det är svårt nog ändå .

     


    Liten, såg att ni hade varit och tittat på hus igen, hoppas att ni hittar något som ni gillar snart. Säger som de andra, titta på hur planlösningen ser ut, för om ni gillar den kan ni alltid fixa till det andra. Själv är jag lite svag för 50- och 60-talshus, de brukar ha trevliga planlösningar. Det finns ingen nyproduktion i närheten? Av den typen som vi har köpt, där det redan är bestämt vilken typ av hus som ska byggas? För jag gissar att det är ont om fribyggartomter kring Stockholm.

  • Oupsie
    Telis skrev 2010-10-11 15:06:01 följande:
    Vickan, jaa, det blir jättebra! Vad kul! Är det någon annan som vill komma hit på onsdag eftermiddag och fika och träffa Vickan och Trollet? (Och mig och Televinken ) Varning för ostädat hus bara!  

    Jag vill! Fast det är lite långt att åka bara. Typiskt.


     


    Håller tummarna för ditt jobbsökande!

  • Oupsie
    muggles skrev 2010-10-11 15:16:49 följande:
    Oupsie: jag tror nog att hunden kan avgöra redan på lukten om det är kyckling el bebis i vagnen
    Det tror jag med . Är inte så orolig för det alls faktiskt.

     


    Och angående kakel/klinkers, jo visst kan man ha olika det var mest han i kakelbutiken som tyckte att vi skulle ha samma klinker. Men det kanske mest är för att underlätta för honom . Men man skulle ju kunna ha det ljusa på övervåningen i badrum och tvättstuga, och sen det mörka där nere? Då är man ju lite enhetlig i alla fall.


    Vi har i alla fall bestämt att även om vi tar de mörka klinkerplattorna i hallen så ska vi ha polerade, inte matta, och i större format än vad som är orginal. Har blivit lite inspirerade av våra vistelser i USA där allt är stort och blankt .

  • Oupsie

    PB, hoppas att menopur är grejen för dig! Märkligt att det är så olika besked överallt.

  • Oupsie
    fru AM skrev 2010-10-11 15:41:54 följande:
    EA och ni andra som är nyfikna på guldglittrig granit kan nu titta i mitt galleri. Första bilden är en inzoomning och sedan kommer man längre och längre bort ... Säga vad man vill men vardagen blir mer glamourös!
    Den är fin! Är det den som heter galaxy-någonting?
Svar på tråden Livets toppar och dalar