• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • kängu

    Stackars dig Telis!!!!!!!


    Jag steg upp samma tid som dig men har ju fått sova hela natten (första natten på länge) så kan verkligen inte klaga. Kan du inte ringa in svärmor?


    Jag hade gärna kommit och hjälpt dig om jag bara bott lite närmare!

  • kängu

    Porchez, jag älskar att få en flaska champagne, det är alltid rätt

  • Ore

    September: wiihiii! Grattis till plus, håller tummarna stenhårt och hoppas att allt går bra den här gången!


    Oms: Bra att kunna ha tråden som egenterapi


    Klockarbol: Hihi, vilken kul historia med att lämna bort småsyskonet. Eller ja, det var säkerligen inte det minsta roligt just då. Men (långt) i efterhand så...


    Cicci: Det kan ju vara så att din cykel har blivit rubbad pga stress eller något annat...


    Telis: Stackare... Önskar jag kunde skicka över litet nattsömn, för här är vi bortskämda med att lillkillen sover uppåt tio timmar i sträck på natten. Möjligtvis litet bökande i sängen den sista timmen...


    Nenne: Dagens Prick-rapport tack


    Någon som hört från Snorkis förresten? Om hon kanske svarat på något inbox-meddelande. Tänker ff på snorkissons, och undrar hur de har det


    Porchez: Champagne, eller kanske presentkort på middag på någon trevlig restaurang?


    Oupsie: Spännande med både huskoll och KUB! Låter praktiskt med ett nybyggt hus som man själv inte behöver bygga på


    Vid vårt bygge så har vi just nu ett litet dilemma. Vi behöver fälla några träd, från grannens tomt (som är obebodd). Och det är vägar, lampstolpar och telefontrådar och allt vad det nu är både till höger och vänster om träden. Så ett av träden är förbaskat svårt att få ner. Grannen sa visserligen att det inte gjorde något om vi fällde trädet ner över det gamla skjulet som står åt ett håll, men det känns ju också litet sådär tyckte maken...


    I övrigt så var jag ute och svirade litet igår - nice Var länge sedan jag träffade kompisarna, fick träffa en kompis nya flickvän och upptäckte även att två i gänget blivit tillsammans - trevligt! Blev t.o.m. alldeles lagom berusad, glad i hatten igår men mår prima idag.

  • Lapinette

    Jösses vad det skrivs här om kvällarna numera! nenne ? härligt med rosa elefanter! Själv kände jag mig som en rosa elefant rätt så ofta på semestern ? maken undrade emellanåt vilken klängranka han hade fått med sig ? åhhhh raggmunk ? love it! Kängu ? vaaa, bytte du vigselring efter vigseln .. ! Det är ju värre än mig som uppgraderade min förlovningsring ? den var ändå för stor och skulle bytas men då såg jag att det fanns en med tre diamanter (min hade en) . Ångrar inte en sekund mitt byte .. älskar den ringen (mer än vigselringen). september ? hållar tummarna!!!!! Klockarbol ? det är även 10 år mellan mig och min bror (han är äldst). Fast han har aldrig lämnat bort mig . Telis ? jobbigt att vara sjuk och inte få sova. Styrkekramar till dig! Ore ? härligt med lite ?svir?. Porchez ? säger som flera andra en flaska champagne sitter aldrig fel. Ego ? och vi har suttit ett par kvällar och filat på vår levnadsberättelse. Ändrat sakfel och meningar som man kan missuppfatta eller som är konstiga i sitt sammanhang.

  • Lapinette

    Japp, skrev i word så inga radbyten kom med! :-O Gör ett nytt försök ...

    nenne – härligt med rosa elefanter! Själv kände jag mig som en rosa elefant rätt så ofta på semestern … maken undrade emellanåt vilken klängranka han hade fått med sig … åhhhh raggmunk – love it!

    Klockarbol – det är även 10 år mellan mig och min bror (han är äldst). Fast han har aldrig lämnat bort mig

    Telis – jobbigt att vara sjuk och inte få sova. Styrkekramar till dig!

    Ore – härligt med lite ”svir”.

    Porchez – säger som flera andra en flaska champagne sitter aldrig fel.

  • lunagarden

     


    Oms skrev 2010-08-03 22:52:07 följande:
    kom precis på att jag förutom att känna mig skyldig för att jag ändrar förutsättning i hennes liv så känne rjag mig så sjukt ansvarig för allt som hon gör och tar på mig alla hennes nederlag även om jag vet att hon är en egen person-

    Du grubblar mycket över de negativa förändri+ngarna som sker i hennes liv om hon får ytterligare ett syskon, men tänk också på vilken rikedom och utveckling det är att få ha många syskon, även om hon har svårt att se något positivt med det just nu.

    Hur vi än gör kan vi aldrig ta ansvar för någon annans känslor, inte ens våra barn och särskilt inte när de är på väg in i vuxenvärlden.

    Tänk rent hypotetsikt om ni väljer bort ett barn nu för att hon bråkar om det. När hon sedan bli äldre vill hon prata om detta och lägger kanske skuld på sig själv för att hon hindrade er från detta.

    Skuldkänslor leder inte till något bra alls.

    Mina barn är 15 år, 14 år, 8 mån och så prinsessan i magen som ska födas runt jul.

    Min dotter som är äldst blev jätteglad över att få syskon, men lillebror 14 år var mer likgiltig.

    Om de hade protesterat hade vi fått sätta oss ner och samtala, kanske många många gånger, om livet.

    Min uppfattning är att om de vuxna är trygga i sina beslut, så är det lättare för barnen att acceptera dem.

  • lunagarden

     


    start september skrev 2010-08-03 23:57:10 följande:
    Oj, det händer mycket här. Välkomna alla nya!Jag har läst ikapp allt och inser att jag inte har en chans att kommentera allt men ska försöka lite med start imorgon. En liten försiktigt positiv nyhet har jag, ett litet plus visade sig idag. Totalt är det mitt sjunde plus.  För er som är nya har jag en tvåårig tjej och innan dess blev det några tidiga MF och ett X, sen har syskonförsöken givit två MA i vecka 11 resp 14. Så det är med viss försiktighet vi gläds denna gång... Ca tre veckor till första VUL.

    Hej, hoppas det går vägen den här gången!

  • BrudSommar2006

    Hej, igår kväll satt jag och läste ikapp men hann inte skriva och idag ska vi till Trosa, middag hos min kusin och övernattning på stadshotellet så nu ska vi försöka packa, äta lunch och så komma iväg innan Iris somnar är det tänkt. Ska fylla på massor med mat till katterna och kaninen och så hoppas vi att det inte inte regnar hela tiden nu bara.


    Sepember, hoppas så att det går vägen nu.


    Cicci, här passar väl alla typer av inlägg! Nu har jag ju ingen aning om vad du skrev men förstår det som att ni slarvat och att du väntar och ser nu? Är så nufiken på hur sommaren har varit, hur gick det med bilen? Kom ni iväg till Kroatien?


    Omsan, hoppas ni bestämmer er för något bra ni blir nöjda med.


    Koko, skönt att det börjar ordna sig med sömnen och att det gick så bra att sluta amma.


    Telis, stackars, stackars dig, det är hemskt att vara sjuk och ensam med barn.

  • Lapinette

    BS - Ha så skönt i Trosa och de säger att regnet ska lätta upp under dagen så det blir fin till kvällen.

  • BrudSommar2006

    Hej Lapinette, hur går det med rättningarna?


    Kängu, när är det dags för BIM/BOM?


    Nehepp, om man skulle försöka packa lite, lustigt att man behöver så mycket för bara en natt borta...

Svar på tråden Livets toppar och dalar